sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Toivepostaus: lemppariasut

Se on kuulkaa niin, että viimeistä postaustoivetta viedään. Näiden tekeminen on ollut hauskaa ja vaatinyt uutta ideoita postausten toteuttamiseen - toivottavasti tekin olette tykänneet näistä! Kokosin teille neljä lemppariasua, joita tulee vedettyä useimmiten päälle arkena tai juhliin. ;-) Kuvista myös huomaa sen, ettei yksikään asu ole valmis ilman kissankarvoja.
Oli yllättävän vaikea valita omat suosikkiasut, sillä ne vaihtelevat lähes viikoittain - ainakin vuodenaikojen mukaan. Tällä hetkellä lemppariväreihin kuuluu maastonvihreä, okra, marjapuuron punainen ja terracotta. Ylipäätään kaikki maanläheiset sävyt ovat vallanneet tilaa vaatekaapista viimeisten kuukausien aikana.
Nykyään kuvailisin tyyliäni rennoksi: valitsen vaatteet sen mukaan, mitkä tuntuvat parhailta päällä. Korkokengät ja minihameet kuuluvat entiseen elämään! Tämä on se tyyli, joka tuntuu omalta. En enää kaipaa suurempia muutoksia, vaan viihdyn juuri tälläisena ja tämän tyylisenä. ;-)
Juhla-asu osa 1.
 Housut, Seppälä
Paita, Kontti / H&M

Vaikka nykyään tulee juhlittua harvemmin, on tämä vaatekappale eksynyt päälle useammin kuin kerran. Melkein täytyy pitää kirjaa, ettei käytä samaa asukokonaisuutta kaikissa juhlissa! Ostin rennot housut jo lukioaikoina, mutta käytin niitä silloin lähinnä kotona. Jossain vaiheessa löysin ne uudestaan ja puin päälleni ystävän tupareihin. Korkeavyötäröiset housut saavat parikseen lyhyen paidan, joista parhain on Kontista löytynyt musta paita. Tuolla taisi olla hintaa vaivaiset pari euroa, joten se on ainakin maksanut itsensä takaisin. :-) Etsin lyhyitä paitoja viime kesänä kirppareilta, mutta eihän niitä tietenkään löytynyt. Vasta, kun lakkasin etsimästä, löysin talvella tämän lemppariksi muodostuneen yksilön.
 Arkiasu osa 1.
Neule, BikBok
Housut, Kontti
Toppi, H&M

Maastonvihreä neule on pitkäaikainen suosikkini, sillä se on ihanan värinen ja mallinen. Lehtiommel on kaunis ja takaa avonainen kaulus toimii kivana lisänä. Ainoa harmi on, että neule näkyy läpi, joten alle täytyy laittaa toppi tai mekko. Rennoin asukokonaisuus syntyy mustasta topista ja farkuista. Jotenkin huomaan yhä useammin valitsevani päälle housut kuin hameen. Kai se on mukavuuskysymys..
Arkiasu osa 2.
Neule, H&M
Mekko, Lanttila / Indiska

Harmillisen usein mekkojen ja hameiden helmat ovat todella lyhyitä, eikä sopivan pituisia tunnu löytyvän millään. Uskokaa tai älkää, hobittivarteni omaa pitkät jalat, jolloin suurin osa helmoista jää lyhyiksi. Toinen ongelma onkin sitten maximekoissa, jotka laahaavat lähes poikkeuksetta maahan. Kirpparilta löytynyt Indiskan mekko onkin juuri tästä syystä yksi suosikkini: täydellisen pituinen helma, jonka nousemista ei tarvitse pelätä tuulessa tai tuiskussa. :-D Muutoin koko on kyllä aavistuksen liian suuri, mutta neuleen kanssa kokonaisuus on sopivan rento. Alle vielä mustat sukkahousut - ja arjen pelastava asu on valmis.
 Juhla-asu osa 2.
Nappihame, H&M
Lyhyt paita, H&M

Toinen asu, joka valikoituu suurella todennäköisyydellä juhliin, on vihreä hame ja lyhyt printtipaita. Pidän hameesta todella paljon, mutta siinä on juurikin edellemainittu ongelma. Helman pituus on aivan liian lyhyt, joten loppujen lopuksi hametta tulee käytettyä vain juhlissa. Oli tyylivirhe tai ei, hameen alle valikoituu aina mustat sukkahousut. En osaa olla ilman sukkahousuja edes kesällä..
Tähän loppuun voisi todeta, että on selkeästi tullut kierreltyä kirppareilla ja H&M:ssä. Moni sanoo H&M:n vaatteita huonolaatuisiksi, mutta omani ovat olleet ahkerassa käytössä ja silti ehjiä. Nykyään ostan suurimman osan vaatteistani kirppareilta, H&M:stä ja Indiskasta. Olen ottanut periaatteeksi, että käytän vaatteita mahdollisimman pitkään - ja ne, jotka eivät päädy käyttöön, myyn kirpparilla.

Mitä mieltä olette asuista?

2 kommenttia:

  1. kaikki asut sellasii et iteki voisin käyttää :) kiva postaus oli tämä

    VastaaPoista