sunnuntai 5. helmikuuta 2017

''Ehkä sä oot maan pinnalla ja mä oon ylhäällä pilvissä''

Moikka! Täällä kirjoitellaan postausta teekupin ja kurkkupastillien voimalla. Toivottavasti tauti menee ohi, eikä ylly enää tämän pahemmaksi.. Ensi viikolle on nimittäin luvassa niin monta lääkäriaikaa ja koulutehtävien palautusta, etten ehdi potea kotona flunssan kourissa. Oli miten oli, tässä pieni ja mahdollisesti sekava koonti viikon tapahtumista. ;-)
 
Jotkut ovat lohtusyöjiä, jotkut shoppailevat pahan päivän päätteeksi. Kuulun itse jossain määrin tuohon jälkimmäiseen kastiin, sillä ostan usein jotain piristykseksi ollessani kipeänä. Usein mietin tarkalleen, mitä oikeasti tarvitsen - mutta taudin iskiessä heitän ajatuksen hetkeksi narikkaan. 
Alkuviikosta en ollut vielä flunssassa, mutta oma jaksaminen oli vähän niin ja näin. Lähdin Eevin kanssa koulusta ja jotenkin kummassa päädyin Sokoksen astiaosastolle. Mystinen juttu. Päätin heittäytyä hetkeen ja ostin alennuksesta Marimekon kupin ja kulhon. Hintaa näille tuli hieman alle 30 euroa. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä - ja olen löytänyt uudet lempiastiani. Kai sitä joskus saa shoppailla, varsinkin kun rahat tulivat triplasti takaisin kirpparipöydän myynneistä.
Jos ollaan ihan rehellisiä, tällä hetkellä ei mene kovin hyvin. Syömisten kanssa ei ole ongelmia, mutta muutoin on senkin edestä. On vaikea jaksaa keskittyä kouluun, kun vatsa on jatkuvasti kipeä, väsyttää ja on ongelmia nivelten sekä sormien kanssa. Tähän päälle vielä ahdistus siitä, ettei jaksa keskittyä kouluhommiin, niin on jo melkoisessa solmussa. Vatsakipuja on nykyään jo aamusta lähtien, eikä tiedä, mitä uskaltaa syödä. Nivelissä on turvotusta, polttelua ja arkuutta. Kynnet tulehtuvat parin viikon välein. Onneksi huomenna on lääkärin aika, josta toivon saavani selvyyttä näihin ongelmiin. 
Olen yrittänyt ottaa vähän rennommin koulun suhteen, sillä jaksaminen menee kuitenkin aina etusijalle. Tehnyt vähän lyhyempiä päiviä ja ottanut osaa sen verran, kuin jaksan. Tämä kaikki on onneksi ohimenevää: tiedän, että jo lääkärin ajan jälkeen voi keskittyä paremmin opiskeluun. Olen yrittänyt tehdä enemmän niitä asioita, joista nautin. Kaikkea sellaista, mistä tulee hyvä olo. Ihan jo niinkin yksinkertainen asia, kuin lupa ottaa vähän rennommin ja pysähtyä hetkeksi, on parantanut oloa huomattavasti. Ei ollut tarkoitus kirjoittaa mitään valitusvirttä, mutta tässä oli tämän hetken vointi ihan rehellisesti.
Päätin, että tästä viikonlopusta tulee onnistunut. Vähän kouluhommia, mutta pääasiassa lepoa ja palautumista koulukiireistä. En tietenkään suunnitellut tulevani kipeäksi, mutta en antanut sen lannistaa hyvää fiilistä. Joskus on oikeasti paikallaan, että unohtaa kaikki velvollisuudet viikonlopun ajaksi ja tekee juuri sitä, mitä tahtoo. :-)
Mitä onnistuneeseen viikonloppuun sitten kuului? Ulkoilua, elokuvia, kirjojen lueskelua, maalailua ja hyvää ruokaa. Tein pitkästä aikaa sushia, jonka syömistä olen pitkittänyt milloin milläkin tekosyyllä. Nyt päätin, että tekosyiden aika on ohi ja tein ison satsin sushia, joka sattuu olemaan koko perheen lempiruoka! Parhaan sushin väliin tulee kotimaista kvinoaa ja kylmäsavutofua, nam.
Kouluhommat ovat onneksi olleet pääosin mieluisia: printtien suunnittelua, maalausta ja piirtelyä. Katsoin viikonlopun aikana Hobbitti-elokuvat uudestaan ja piirsin tai maalasin samalla. Ihan huomaamattaan edistyi printtien suunnittelussa ja maalaustehtävässä, kun keskittyi Tolkienin maailmaan. ;-) Englannin tehtäviä tein puolestaan pienissä erissä, eikä niitäkään ole jäljellä enää kovin paljoa. Saan kyllä kaiken ajallaan valmiiksi, joten turha niistä on stressata.
Eilen kaivoin pitkästä aikaa teleobjektiivin esille, kun mustarastas lennähti naapurin puuhun. Olen nähnyt mustarastaan vain kolme kertaa elämässäni, joten oli juostava hakemaan kamera ja vaihtamaan objektiivi, että sai ikuistettua näyn. Meillä oli kunnon kuvauskompanja, kun isä piti sädekaihtimia ylhäällä ja Puppa istui isän olkapäällä tutkimassa lintua. Nämä on taas niitä asioita, joita vain valokuvauksesta ja linnuista kiinnostuneet ihmiset voivat ymmärtää. :-D
Tänään innostuin kuvailemaan lisää. Ulkona oli sen verran kylmä ja kurkku sen verran kipeä, että reissu jäi aika lyhyeksi. Harmittaa, etten ole ehtinyt kuvailemaan uudella objektiivilla kuin muutaman kerran. Nyt on sentään kuvattu oravia, varpusia ja paria muuta lintulajia. Ehkä keväällä ehtii vähän paremmin, kun ei pakkanenkaan estä pidempiä kuvausreissuja. 
Nyt tämä nuhanenä painuu iltapalalle ja television ääreen. Saattaa olla vähän sekavaa tekstiä, mutta siitä syytän tietysti flunssaa. :-D Ei tässä muuta. Heippa!
 
Lyrics: Pariisin Kevät - Pilvissä

6 kommenttia:

  1. Nams, kvinoasushia ei ole tullutkaan koskaan testattua. Se ei voi olla muuta kuin hyvää!! :-D
    Paranethan pian..ja toivottavasti lääkärissä ei tule mitään pahempia uutisia, vaan asiat selviävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Se on vielä parempaa, kuin riisiin tehty. ;-)
      Kiitos, nyt on jo ainakin flunssa selätetty! Sitä tosiaan toivon, mutta tarkemmin selviää vasta ensi viikolla tutkimuksissa. Tuskin se mitään kauhean vakavaa kuitenkaan on! :-)

      Poista
  2. Mulle tuli noista vatsavaivoista heti mieleen oma taipaleeni vegaanina. Vatsavaivathan kuuluvat aika monillakin asiaan vegaaniutta aloitellessa, mutta itselläni kun eivät kivut helpottaneet, päinvastoin vain pahenivat, kahden vuoden mittaisen vegaanitaipaleeni aikana, oli vain hyväksyttävä, ettei tuo ruokavalio vain minun kropalleni yksinkertaisesti sopinut.
    Toivottavasti sun kohdalla ei ole samoin, vegaanius on kuitenkin todella upea elämäntapa ja itse tunnen edelleen jatkuvasti häpeää ja harmia, joutuessani valitsemaan lautaselleni jotain eläinperäistä vegaanivaihtoehtojen sijaan.
    Paljon jaksamista sulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, tosi ikävää, että on käynyt niin. :< Mutta silloin täytyy vain muistaa, ettei syy ole itsessä tai omissa valinnoissa.
      Omalla kohdalla en usko vaivojen johtuvat vegaanisuudesta, sillä niitä on ollut jo pitkään. Ruokavalio on omalla tavallaan jopa auttanut, sillä maitotuotteet eivät sopineet vatsalle.. Mutta toivon, että kyse on jostain muusta. Tämä on kuitenkin se ruokavalio, joka tuntuu itselle oikeimmalta. :-)
      Kiitos! ♥

      Poista
  3. Musta tuntuu että sulla on myös todella usein flunssa. Oletko siitä muistanut mainita lääkärille? Voisiko olla kyseessä ihan joku autoimmuunisairaus, joka sitten heikentää vastustuskykyä muutenkin... no toivottavasti sait lääkäriltä jotain selvyyttä asiaan. :) Muista välillä ottaa yhtä rennosti kuin tuo sinun ihana kissa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan juuri ajattelin, etten ole sairastanut flunssaa pitkiin aikoihin. Joskus lukioaikoina olin aina kipeä, mutta nykyään vain silloin tällöin. Vastustuskyky ei ole rautainen, sillä saan kyllä helposti kaiken maailman nuhat ja flunssat..
      Meillä oli lääkärin kanssa puhetta myös muutaman autoimmuunisairauden osalta, joten ne tutkitaan kokeilla ensi viikolla. :-)
      Kiitos paljon! ♥

      Poista