keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Toivepostaus: Parhaat vegaanituotteet

Heippa! Sain aika monta postaustoivetta, joista tämä on ensimmäinen. Listasin omia suosikkeja vegaanisista kosmetiikkatuotteista, välipaloista, lihankorvikkeista ja juustoista. Tähän ei tietenkään ihan kaikkia saanut mahtumaan - mutta kokeilemisen arvoisia tuotteita löytyy varmasti kaikille. Kuvat Googlesta.

Kosmetiikka
Meikeissä suosin The Body Shopin tuotteita. Parhaimpia ovat ehkä Fresh nude foundation -meikkivoiteet. Näiden huonoja puolia ovat kuitenkin korkeampi hinta (verrattuna markettimeikkeihin) ja vaikeampi saatavuus. Olenkin ostanut usein Laveran tuotteita, jotka ilmestyivät jonkun aikaa sitten kauppoihin. Eyeliner oli totaalinen pettymys, sillä se levisi ja sotkeentui ohuen koostumuksen takia. Ripsiväri on valikoitunut vakkarimeikiksi, jota käytän lähes päivittäin. Laveralle iso plussa siitä, että vegaanisuus ja eläinkokeettomuus on tuotu selkeästi esille.

Kasvorasvana käytän milloin mitäkin, enkä ole löytänyt ehdotonta suosikkia. Luultavasti seuraavaksi päätyy kokeiluun jokin Laveran tuote. Kookosöljy sen sijaan toimii ihan kaikessa leivonnasta hiusten- ja ihonhoitoon. Käytän aina välillä kookosöljyä puhdistusaineena, jonka annan vaikuttaa kasvoilla lähemmäs kymmenen minuuttia. Pesun jälkeen kasvot ovat täydellisen sileät ja seuraavana päivänä iho näyttää raikkaammalta.

Shampoot ja hoitoaineet ovat useimmiten joko Laveralta tai Urtekramilta. Laveran tuotteista tykkään eniten Deep Care & Repair -shampoosta , joka kosteuttaa ja lisää kiiltoa luonnonkihariin hiuksiin. Tuoksu on myös ihanan raikas! Toinen suosikki on Repair & Care -hoitoaine, hyvin pitkälti samoista syistä kuin edellinen.

Suihkusaippuoista parhaat ovat Urtekramilla. Tällä hetkellä käytössä on Ruusu-saippua. Plussaa isosta pullosta, jolloin syntyy edes hieman vähemmän muovijätettä. Suihkusaippua tuoksuu nimensä mukaisesti ruusuilta, tosi raikkaalta ja hyvältä. Seuraava askel olisi varmaan siirtyä palasaippuoihin, joissa ei ole vettä ja jätettä syntyy vähemmän. Ehkä näin pikku hiljaa, ilman kiirettä..

Välipalat & herkut
Välipala- ja proteiinipatukoita kuluu nykyään vähemmän, mutta niistäkin on valikoitunut selkeät suosikit. PureFit-proteiinipatukoiden lempparimaut ovat Pähkinä-suklaahippuPähkinävoi-toffee ja Suklaabrownie. Keväällä en näitä varmaan voi syödä, sillä siitepölyaikaan en voi maapähkinää juuri syödä. Semperin paras on Fruit & Nut -raakapatukoiden maku Blackberry-date-cashew. Cocovin patukoita syön aina välillä koulussa välipalana, sillä ne ovat sopivan pieniä. Hinta on kuitenkin sen verran korkea, että suosin mielummin aikaisemmin mainittua Semperin patukkaa.

Jogurteissa ja rahkoissa on nykyään onneksi aika hyvät valikoimat. Alpron maustamaton GoOn-rahka on täyteläistä ja muutenkin aika täydellinen tuote. Parempaa kuin maitorahka. ;-) Muutenkin tykkään Alpron jogurteista ja mantelimaidoista, mutta niiden hinnat ovat turhan korkeita. Plantin Mansikka & Metsämansikka ja maustamaton soijajukurtti ovat myös tosi hyviä. Plussaa kotimaisuudesta!

Purkan ja pastillien suhteen en ole ehdoton, mikäli niissä on käytetty hyönteisperäisiä väriaineita. Onneksi kuitenkin löytyy paljon vaihtoehtoja, esim. Pirkan ja Jenkin purukumeissa. Läkerol Dentsien paras maku on onneksi vegaaninen!

Herkuista/suklaista paras on Pandan tumma ja iChoc white nougat crisp. Muutoin tulee nykyään syötyä lähinnä tummaa suklaata, sillä niitä saa ihan tavallisista ruokakaupoista edullisempaan hintaan. Wiener Nougat on myös vegaanista, joten siinä on hyvä konvehtien korvike joulunaikaan.

Mysleissä suosin edelleen Axan Glorious Premium -pussukoita, sillä niissä on runsaasti pähkinää, siemeniä, hedelmiä ja marjoja. Onneksi nuo ovat vegaanisia, sillä hyvää korvaajaa olisi ollut vaikea löytää! Verson Härkäpapugranolaa uudistettiin, eikä niissä ole enää hunajaa. Myös Risentan uusi Kookos & hasselpähkinämysli  on kokeilemisen arvoista. ;-)
 Lihankorvikkeet & juustot


Nyhtis ja Härkis ovat nyt kaikkien huulilla (ja lautasella). Pidän näistä kahdesta enemmän Härkiksestä, sillä se on a) edullisempaa, b) useammin saatavilla ja c) maistuu paremmalta. Ostin näitä aika paljon silloin, kun ne ilmestyivät, nykyään ehkä pari kolme kertaa kuukaudessa.
Kikherneet, pavut ja linssit ovat ahkerassa käytössä. Pidän eniten kikherneistä, joita voi keittää, paahtaa uunissa ja soseuttaa falafeliksi. Linsseistä valmistan usein keittoa. Palkokasvit sisältävät reilusti proteiinia ja pitävät kylläisenä pitkään. Plussaa edullisesta hinnasta! Ostan usein joko GoGreenin tai Pirkan valmiita papuja, sillä keittämiseen ja liottamiseen menee niin pitkä aika. Ehkä joku kerta ostan pussin papuja, liotan, keitän ja pakastan tulevan varalle.
Juustoissa suosin Violifen ja Sheesen tuotteita. Violifen savujuusto on mahdollisesti parasta koskaan maistamaani juustoa. ;-) Sheeseltä saa perinteisten juustojen lisäksi mm. fetajuustoa. Nämä ovat tietysti melko kalliita. Tofusta en varmaan sen enempää edes kirjoittele, sillä olen useaan otteeseen kehunut niitä.

Kasvispyöryköitä ja pihvejä on tarjolla paljon. Suosikeita ovat ainakin Apetitin porkkana- ja juurespihvit. Pirkan falafelit ovat edullisempia kuin useimmat muiden merkkien tuotteet.

Tässä ne nyt sitten oli: parhaat vegaanituotteet. 
Lisäätkö jonkun näistä ostoslistalle?


6 kommenttia:

  1. Aloittelen vegaanina ja sun ansiosta olen löytänyt ainakin Plantin jogurtit, ne on ihan parhaita! :) Ja tästä postauksesta testiin menee ainakin PureFitin patukat, mäkin olin ennen Quest barien suurkuluttaja, joten kiva löytää vaihtoehtoja :D Suurta osaa muista oon jo koittanutkin. Kiinnostava postaus, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että olet löytänyt tätä kautta Plantin jogurtit! Ne on kyllä hyviä. :-) Questeille on vaikea löytää yhtä hyvää korviketta, mutta nuo PureFitin patukat on jo aika lähellä. Kerro sitten, mitä tykkäsit!
      Kiva kuulla - kiitos kommentista. ♥

      Poista
    2. Joo, nyt oonkin jo maistanut suklaabrownie-makua, ei ehkä aivan Quest barin tasolle yllä, mut ei se kyllä kauas jää! Paras vegaaninen protskupatukka mitä oon tähän asti kokeillut :)

      Poista
    3. Suklaabrownie oli ehkä itsellekin vähän pettymys, mutta nyt se alkaa maistua tosi hyvältä. ;-)

      Poista
  2. Seuraatko instas vegaanituotteet -nimimerkkiä? Se on hyvä kun tulee just uusia asioita, tuotteita ja ylläreitäkin niiden kohdalla ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on tosi kätevä. :-) Sitä kautta löytää usein uusia tuotteita ja voi seurata, mitä uutuuksia on ilmestynyt!

      Poista