sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Hiustyylit -toivepostaus

Heippa! Aikaisemmin toivottiin postausta kaikista erilaisista hiustyyleistä, joita olen vuosien aikana kokeillut. Saattaa olla, että tähän yhtäkkiseen innostukseen vaikuttaa sekin, etten muistanut ottaa viikon aikana kuin yhden satunnaisen kuvan.. :-D Näitä kuvia katsellessa ei voi muuta sanoa kuin että kaikkea on tullut kokeiltua: pinkkiä, punaista, sinistä, ruskeaa, vaaleaa,.. Entinen hiusväriaddikti tunnustautuu!
Värjäsin hiukseni ekaa kertaa ala-asteen viimeisillä luokilla. Aluksi kokeilin jotain rusehtavan punaista, minkä jälkeen siirryinkin kirkkaampiin sävyihin. Jostain syystä ajattelin, että epätasaisesti ja kaikkea muuta kuin taidokkaasti leikatut hiukset näyttivät hyviltä. Siihen päälle vielä pinkkiä tai violettia raidoiksi otsahiuksiin.. Nuoruushan eletään vain kerran, vai miten se meni? :-D Tässä välissä olikin sitten muutamaa eri punaisen sävyä ja pituutta lähti parikymmentä senttiä.
Kahdeksannella luokalla pyysin parturia tekemään hiustyylin, joka onkin ehdoton lempparini näistä nuoruuden kokeiluista. Pohjaväri oli lämpimän vaalea ja etuhiuksissa tummanruskeaa. Halusin myös ehdottomasti sivusiilin! Parturi ei raaskinut leikata siiliksi asti, joten saksittiin tehtävä loppuun asti kaverin kanssa. Viihdyin lyhyissä hiuksissa niin hyvin, että joskus vieläkin niitä kaipaan..

Ennen rippijuhlia halusin hiuksiin vaaleaa punaisilla raidoilla. Kuvassa punainen on jo haalistunut oranssiksi, mutta tykkäsinkin siitä enemmän sellaisena. Muutama kuukausi eteenpäin olinkin sitten osastolla, missä hiukset kasvoivat ja haalistuivat epämääräisen vaaleiksi - juurikasvusta puhumattakaan.
Jossain vaiheessa kyllästyin juurikasvuun ja värjäsin hiukset punaisiksi kotilomalla. Tuo hiustyylikin oli ihan yllättävän kiva, sillä pituutta oli tullut lisää ja hiusten laatu parantunut. Kokeilin osaston aikana vielä violetin punertavaa ja loppuaikoina siirryin vaaleaan.
Osaston jälkeen hankin pidennykset, joita pidin reilun vuoden ajan. Alussa hiusten väri oli hieman kellertävä, mutta muutaman käsittelyn jälkeen oltiin jo lähellä platinaa. Nämä kuvat taitavatkin olla blogin alkuajoilta, mikäli joku sattuu vielä muistamaan. ;-)
Vaaleat hiukset pidennyksillä ja shokkiväriraidalla on toinen suosikkihiustyylini, jossa viihdyinkin todella pitkään. Enää en tuntisi oloani kotoisaksi tuossa tyylissä, mutta se oli kuitenkin yllättävän kiva nuorempana. Shokkivärinä oli milloin mitäkin: pinkkiä, violettia, sinistä,.. Jossain välissä vähän ruskeaakin. Ysiluokan lopulla värjäsin hiukset kuparin punaisiksi, mutten jälkeenpäin ole kovin tyytyväinen valintaan.
Ennen lukion alkua tilasin kirkkaanpunaiset lisäkkeet ja värjäytin hiukset punaisiksi. Aluksi tuo tyyli olikin ihan täydellinen, mutta sen ylläpito oli hankalaa. Oli vaikea saada samaa sävyä hiuksiin ja lisäkkeisiin, joten välillä lopputulos oli kaikkea muuta kuin hyvä.

Lopulta kyllästyin lisäkkeisiin ja annoin omien hiusten kasvaa. Kokeilin tummanruskeaa, joka oli aivan liian tumma: näytin kalpealta ja kulmakarvattomalta. :-D Pinkki otsatukka ehkä pelasti vähäsen, mutta ei tuo nyt ihan kärkikymppiin ylety nutturallakaan.
 
Paluu punaiseen - aika kivan sävyiseen sellaiseen. Sitten taisikin olla nuttura-huivikausi, jolloin pidin hiuksia kiinni lähes poikkeuksetta. Silloin oli hitti pitää sellaista suurta donitsinutturaa, joten olihan siihen hypetykseen pakko lähteä mukaan..
 Muistatteko, kun kirjoitin siitä, miten olin jatkuvassa vaalea-punainenkierteessä? Ensin kyllästyin punaiseen ja halusin vaaleaa, sitten kyllästyin vaaleaan ja halusin punaista.. Lukion toisella pitäydyin aika pitkään vaaleassa, jonka latvoja dippailin shokkiväreihin. Aika usein kiharsin hiukset korkkiruuveille. Aika kiva hiustyyli ainakin omasta mielestäni, vaikkei sen ylläpito ollut ihan helpoimmasta päästä.

Sitten tuli knalli ja vaaleanpunainen. Värjäsin hiukset sävytteellä, joten väri pysyi vain hetken aikaa. Oli se silti aika kiva! En enää edes tarkkaan muista, mutta tässä välissä taisi tulla pinkkiä ja myöhemmin lisää vaaleanpunaista. Vai olikohan se vuosi aikaisemmin? :-D
Lukion viimeiseltä en edes viitsi laittaa tämän enempää kuvia.. Hiusväri saattoi kyllä olla kiva, mutta pidin hiuksia poikkeuksetta nutturalla ja olin lievästi sanottuna alipainoinen, joten lopputulos oli aika karmeaa katseltavaa. Tämä oranssi väri vuoden alusta oli kuitenkin ihan jees!

Lohjalla ollessani tein viimein päätöksen, jota olin pohtinut pidemmän aikaa. Jatkuva värjäyskierre ja hiusten huono kunto tuntuivat rasittavilta, joten päätin värjätä oman hiusvärin takaisin. Pari vaalennusta ja vaaleanruskeaa hiusväriä siihen vaadittiin, mutta lopun varmaan tiedättekin.
Välillä mietin, onko tämä hiustyyli sittenkin tylsä. Pitäisikö värjätä joku kiva väri tai leikata lyhyeksi? En kuitenkaan tee niin, sillä olen ensimmäistä kertaa juurtunut johonkin hiustyyliin, enkä halua lähteä muuttamaan mitään. Erilaisen letin voisin kyllä pikkuhiljaa opetella, sillä tämän tekeminen alkaa vuoden jälkeen tuntua puuduttavalta. :-D Nyt vaan odottelen hiusten kasvua ja olen päivä päivältä lähempänä unelmieni hiustyyliä.


Tästä tulikin taas astetta pidempi postaus. Toivottavasti jaksoitte lukea loppuun asti! :-D
Mikä hiustyyli on teidän lemppari?

16 kommenttia:

  1. Siis ehottomasti oma väri paras, mutta en ees muistanu noita vaaleanpunaisia ja voiha vitsi ne oli söpöt!! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. :-D Joo noi hattarahiukset oli kieltämättä aika söpöt!

      Poista
  2. Oot kyllä rohkeasti kokeillut erilaisia hiustyylejä! Sulla sopii tosi hyvin eri värit, mutta toki oma väri on paras :) Sulla on myös ihanan kiharat ja paksut hiukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan noita tullut kokeiltua.. Kiitos paljon. :-)

      Poista
  3. Muistan noi kaikki kuvat irc-galleriasta ja pakko sanoa että joko punainen tai vaalea otsatukalla höystettynä on kyl sun juttu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, IRC-galleriasta onkin jo aikaa.. Joo, olihan ne aika kivoja tyylejä aikanaan. ;-)

      Poista
  4. Mä tykkään kans punasest ja vaaleest otsatukalla :---) mut hyvältä näyttää nykynenkin!

    VastaaPoista
  5. Tää oli tosi kiva postaus! Jotkut noista vanhoista hiustyyleistä muistankin, on tätä blogia sen verran kauan tullut luettua :3 Tosi hienoja värejä sulla on ollut, varsinkin toi haalean pinkki ja noi kirkkaan oranssit. Mulle iski melkein himo alkaa itsekin taas värjätä, mutta nyt pidän taukoa koska tuhosin hiukseni blondaamisella kesän aikana. :|

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :-) Haalean pinkki oli kyllä kiva omasta mielestäkin. Älä värjää, anna hiuksille aikaa toipua. ;-)

      Poista
  6. Makeita hiuksii sul ollu! Mut kyl tää sun nykynen, koska se on luonnollisempi, on mun lemppari.:) tosi kivasti sulle sopi kans noi otsikset! !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo kyllähän oma väri on aina paras ja luonnollisin. :-) Otsahiukset oli kivat, mutta niiden ylläpito on niin vaivalloista, etten enää ihan pian leikkaa.

      Poista
  7. Luonnollinen, eli nykyinen hiustyylisi. <3 Moni ei ehkä päältä katsottuna uskoisi, kun olen itse ollut pitkään juuri se jatkuvassa värjäyskierteessä oleva "kemikaalikeijo", mutta ulkonäköhän tunnetusti pettää! ;) Arvostan myös ns. luomumpaa lookkia, vaikka toki on monenlaisia eri tapoja olla luonnollinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Eihän sitä aina päälle päin näe! Arvostin itsekin aikanaan luonnollista lookkia, mutta värjäilin jatkuvasti..

      Poista
  8. Voi Galtzu, mitkä jäljet jätin muhunkin </3

    VastaaPoista