sunnuntai 11. syyskuuta 2016

''There are moments when you fall to the ground, but you are stronger than you feel you are now''

Heippa! Tänään on ollut kiireinen päivä, sillä aamu alkoi isän synttäribrunssin järkkäilyllä ja päivällä pestiin Nana. Kirjoittelen brunssista lisää ensi viikolla. :-) Palataan nyt kuitenkin tämän viikon tapahtumiin ja tunnelmiin!
Kulunut viikko ei ole ollut mikään helpoin mahdollinen, eikä koulukaan ole oikein napannut. Ei vaan yksinkertaisesti ole riittänyt energiaa opiskeluun ja pitkiin koulupäiviin. Mieliala on ollut alavireinen ja päivät ovat olleet yhtä selviytymistä. Jäin keskiviikkoaamuna suosiolla kotiin ja keräilin voimia. Tein vähän kouluhommia, mutta pääasiassa vaan nukuin pitkään ja kiertelin kirppareita aamupäivällä.
Illalla meninkin sitten koululle 1. vuosikurssilaisille järjestettyyn tapahtumaan - panostin jopa sen verran, että leivoin pari pellillistä vegaanisia korvapuusteja tarjolle. Tapahtuma olikin todella hauska ja mieliala kohosi kummasti illan aikana.
Torstaina ''loma'' jatkui, sillä lukkariin oli merkitty projektipäivä. Olotila alkoikin siinä pikkuhiljaa kohentua ja välillä jopa hymyilytti. Katselin elokuvia ja tein kaikkea sellaista, mitä en ole vähään aikaan ehtinyt tekemään. Perjantaina jatkoin vielä lomaa, sillä ravitsemusterapeutin aika sattui aamupäivän luennon kanssa samaan aikaan.
Sen vaan sanon, että pieni irtiotto arjesta on tullut enemmän kuin tarpeeseen. Olen kumminkin sitä mieltä, että oma jaksaminen menee aina koulunkäynnin edelle. Jos ei jaksa, sitten on vaan otettava vähän rennommin. Täytyy tässä pikkuhiljaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen, sillä haluan oikeasti opiskella nykyistä alaa ja panostaa siihen täysillä. On vaan saatava muut asiat ensin kuntoon - mutta eiköhän ensi viikolla näytä jo paremmalta!
 
Vielä lomaakin tärkeämpää on kuitenkin ihanat ihmiset ympärillä. En tiedä, mitä tekisin ilman vanhempien ja ystävien tukea. Juttelin vanhempien kanssa perusteellisesti vegaanisuudesta ja päätös sai yllättävän hyvän vastaanoton. Käytiin ostamassa raten suosittelemat B12-vitamiinit ja tehtiin tilaus Vegekauppaan - mutta kirjoittelen siitä lisää vähän myöhemmin. :-)
Lauantaina päätettiin puolestaan viettää shoppailupäivä Karoliinan kanssa. Edellisestä shoppailureissusta olikin jo ikuisuus, joten oli kivaa vaihtelua viettää päivä kauppoja ja kirppareita kierrellessä. Olo oli puolikuntoinen ja väsähtänyt, mutta kotiin palatessa oli leveä hymy huulilla!
Mitä tehdä, kun on sateisen harmaa syyspäivä ja muutenkin sellainen olo, että voisi pukeutua jätesäkkiin? Pukeutua tietenkin hehkuvan keltaiseen hameeseen ja levittää vähän auringonpaistetta vastaantulijoille. Masu turvonneena ja hiukset kosteasta ilmasta kiharalla - mutta mitä sitten, sekin on vaan asenteesta kiinni. En ole viitsinyt käyttää tuota hametta aikaisemmin, sillä olen pelännyt muiden mielipiteitä. Lauantaina päätin kuitenkin, ettei muilla ole väliä, kunhan on itse tyytyväinen. En ole täydellinen, mutta ei tarvitsekaan olla. Riittää, että on oma itsensä, kaikkine vikoineen ja puutteineen - niin ja pukee päälleen sen rakastamansa keltaisen hameen! ;-)
 Hame (19,95 e, H&M)
Mekko (7 e, H&M)
Harmaa neule (14,95 e, Gina Tricot)
Carrie (2 e, Cetori)

Kuvasta ei kovin hyvin näe, mutta laitan tarkempia kuvia myöhemmin. Ostin H&M:ltä A-linjaisen merenvihreän mekon ja vihreän hameen. Etsin kaupoista käytännöllisiä, syksyisiä vaatteita ja nämä kaksi olivat juuri sitä. Gina Tricotilta löysin vielä neuleen, jossa on avoimet olkapäät tatuointien esittelyyn :-D. Tähän päälle vielä uuden veroinen Carrie-pokkari kirpparilta, niin johan on kaikki toiveet täytettynä! Rahaa ei olisi todellisuudessa ollut shoppailuun, mutta kerrankos sitä. Näille vaatteille tulee kuitenkin varmasti käyttöä!
Sellaista tällä kertaa. En nyt tiedä, sainko kirjoitetua asioita puoliksikaan niin järkevästi, kuin olin ajatellut - mutta menkööt! :-) Nyt on taas edessä uusi kouluviikko, eikä se oikeastaan edes harmita. Alkaa olla jopa motivoitunut olo, joten lomailu tuli todellakin tarpeeseen. 
Tsemppiä alkavaan viikkoon!

“There are moments when you fall to the ground
but you are stronger than you feel you are now
you don’t always have to speak so loud, no
just be as you are

Life is not always a comfortable ride
everybody’s got scars that they hide
and everybody plays the fool sometimes, yeah
just be as you are”

Mike Posner - Be as you are

13 kommenttia:

  1. "Vautsi mikä asu!" oli mun eka ajatus, kun näin postauksen. Ja uskon, että en ole ainoa sitä mieltä oleva, joten hyvä, että otit hameen käyttöön :-)
    Ja oot ihan oikeassa, omaa jaksamista pitää kuunnella ja tunnustella, ja sen mukaan sitten toimia. Se olisi tärkeä taito osata...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Kiitos. :-) Ihan turhaan pelkäsin hameen käyttöä, sillä se on oman tyylinen ja muutenkin.
      Niinhän se on, jaksaminen menee kuitenkin kaiken muun edelle. Ilman sitä ei pääse kovin pitkälle..

      Poista
  2. Yhdyn edelliseen kommenttiin: aivan ihana hame :)
    Mäkin syön b-vitamiinia purkista, mutta olen viime aikoina alkanut ripotella myös oluthiivahiutaleita ruoan sekaan: hyvä luonnollinen b-vitamiinien lähde. Löytyy ainakin Ruohonjuuresta.
    Ja kiva lukea, että oot laittanut oman vointisi koulunkäynnin edelle - tosi terve ratkaisu. Oon aina ihaillu sun sinnikkyyttä koulun kanssa jaksamisen suhteen, mutta tärkeysjärjestyksessä oma hyvinvointi on tietysti tärkeintä. Jaksamisia uuteen viikkoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahden kärkkäisiltä löytyy kanssa! :) Jos ovat saaneet hyllyyn täytettä, meikäläisen työkaverit tai skäydä pari viikkoa sitten aika innokkaina tyhjentämässä sen:D

      Poista
    2. nouy: Kiitos! :-) Oluthiivahiutaleet on olleet käytössä jo hetken aikaa. Ne on niin käteviä ja sopii moneen ruokaan - ja hyvän maun lisäksi saa vitamiinit kaupan päälle!
      Joskus on vaan pakko pysähtyä ja levätä, se on juurikin tervettä ja normaalia. :-) kyllähän sitä koulua ehtii käymään parin päivän tauonkin jälkeen, kun on muutenkin saanut vähän lisävoimia. Kiitos ja samaa sinne!

      tyuio: Haha, sieltä kyllä löytyy ihan kaikkea! :-D ostan seuraavan kerran sieltä (jos ehdin ennen työkavereita...).

      Poista
  3. Mitä mieltä olet H&M:sta? Itsekin pidän niistä vaatteista, mutta jos ostan niin tulee huono omatunto :<

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se aina mielessä on, kun sieltä vaatteita ostaa. Sen takia suosinkin pääasiassa kirpparivaatteita, joita voi ostaa hyvällä omatunnolla. :-) Nykyään H&M on kuitenkin tietääkseni panostanut myös vaatteiden eettisiin puoliin (käytetään enemmän kierrätysmateriaaleja, osa liikkeistä on kieltänyt turkissomisteet jne). Korjattavaa on toki jäljellä, mutta jos käyttää vaatetta usein ja lopuksi vielä mahdollisuuksien mukaan kierrättää kirpparilla, niin ei se niin suuri synti lopulta ole. :-)

      Poista
  4. Aivan mielettömän kaunis asu, oot NIIN söötti et en ees kestä.

    VastaaPoista
  5. Aaaa ihana, ihana asu! Odotan mielenkiinnolla lisää (paljon!) sepostuksia vegaaniudesta ja "siirtymävaiheestasi" siihen.

    Ja aatteles, kukaan ei edes tiedä, miten on "tukka huonosti, maha huonosti, mielialala samaten", ellet itse asiaa nosta esille. Kelasin ihan kuviin takaisin, kun kerran "neuvoit" kiinnittämään noihin huomiota. En kyllä noteerannut edelleenkään. Muistaisit, että suurin osa kaikesta negatiivisesta on oman pääsi sisällä ja omissa silmissäsi. Vie aikaa kasvaa eroon tavasta ylitutkailla ja arvostella itseään, mutta mahdollista se on.

    Eli siis kanna itsesi kevein mielin ryhdikkäästi ja tahdikkaasti, rentoudu, ja ole onnellinen, että ylipäänsä olet rankan sairauden jälkeen yhtenä hengittävänä ja liikkuvana, hymyilevänä ja tunteikkaana olentona yhä olemassa.

    Ja jes! Kiva päästä jättämään kommenttia vaikkei tiliä olekaan.

    Jatkan messissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :-) Vegaanisuudesta tulee jatkossa paljon juttua, joten hyvä kuulla, että sitä kohtaan on kiinnostusta.
      Niinhän se on, itse on aina pahin tuomitsija. Sitä katsoo ja arvioi itseään tavalla, jolla ei tulisi mieleenkään arvioida muita. Itsensä hyväksyminen on työn alla ja pääsen aina vähän eteenpäin, mutta tapa on tosiaan tiukassa..
      Kiitos kommentista! ;-)

      Poista