sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Ensimmäinen koulupäivä kuvina

Heippa! Niin se vaan loma loppui ja kulunut viikko onkin vietetty tiiviisti koulun parissa. Meillä on ollut pitkiä päiviä ja iltarientoja, joissa ollaan tutustuttu ensimmäisen vuoden opiskelijoihin. On ollut melko rankka viikko, mutta kyllä siihen taas nopeasti tottuu. :-) Kuvailin teille tällä kertaa ensimmäisen koulupäivän - toivottavasti tykkäätte!
Aamulla herätyskello soitti 6.50. Harvinaista kyllä, nukuin siihen asti, enkä herännyt hetkeä aikaisemmin. Olo oli yllättävän pirteä! Puin päälleni ja aloin laittautumaan. Oli taas sellainen päivä, ettei rajausten laittamisesta meinannut tulla mitään. Tiedättekö sen tunteen, kun joutuu laittamaan yhä paksumman kerroksen eyelineriä, että saa reunat siisteiksi? Sitten on luovutettava ja pyyhittävä koko rajaus pois, että voi aloittaa alusta.. No, lopulta sain rajaukset laitettua ja siirryin meikkivoiteeseen. Sitten vielä hiukset ojennukseen ja peilikuva alkoi taas näyttää ihmismäisemmältä. :-D
Päivän paras hetki, aamupala, oli vuorossa seuraavaksi. Söin oman pihan omenoista tehtyä tuorepuuroa banaanilla ja pähkinöillä. Siinä sitten heräilin päivään kahvikupposen ja lehden parissa. Ihan jo tämän rutiinin takia herään mieluummin aikaisin: onhan ainakin tarpeeksi aikaa valmistautua alkavaan päivään.
 Ennen lähtöä oli tietenkin napsittava muutamat selfiet.. Kahvikupin kanssa ja ilman. :-D
Sää oli harmaa ja kolea, kun kävelin keskustaan päin. Matkalla mukaan tarttui Eevi ja pari muuta tuttua, joiden kanssa jatkettiin loppumatka koululle. Pysähdyttiin matkalla Ärrällä hakemassa aamukahvit, joten oltiin tyylikkäästi myöhässä vuoden ensimmäisenä päivänä. Hyvä ensivaikutelma ja sitä rataa..
Meillä alkoi nyt käyttäjälähtöinen muotoilu, jossa siis tehdään tuotteita kohderyhmien tarpeiden perusteella. Aamupäivällä käytiin läpi kurssin sisältöä ja tehtiin erilaisia tehtäviä ryhmissä. Olin taas ihan innoissani kirjoittamassa muistiinpanoja, sillä niiden tekemistä olen jo ehtinyt kaivata loman aikana. :-D
Ruokatauolla kävin heti ensimmäisenä ilmoittamassa vegaanisuudesta keittiölle. Homma olikin paljon yksinkertaisempi, kuin olin ajatellut. Periaatteessa moni kasvisruoka on jo sellaisenaan vegaanista, mutta sitä sitten täydennetään erityisruokavalioiden linjastolta. Ehkä paras aloitus vuoden ruokailuille olivat kasvispihvit, joita voisin liioittelematta syödä koulussa vaikka joka päivä.
Tauon jälkeen mentiin tietokoneluokkaan jatkamaan ryhmätyötä, jonka parissa jatkettiin tunnin ajan. Olin avuliaalla tuulella, sillä oma panokseni työhön oli kaksi netistä löytynyttä kissakuvaa. XD
Aina ei vaan jaksa. Loput koulupäivästä kuluikin sitten töiden esittelyillä, minkä jälkeen päästiin kotiin. Kello oli vasta puoli neljä, mutta voimat olivat jo ihan loppu. Menee taas vähän aikaa tottua arkeen ja koulunkäyntiin.
Istuskeltiin Eevin kanssa hetki ulkosalla ja juteltiin siitä, miltä kouluun palaaminen tuntui. Hetken kuluttua lähdin kävelemään eri reittiä kotia kohti. Sää kirkastui iltapäivällä, joten kotimatkalla heitin takin reppuun.
Kotiin päästyä alkoikin olla jo nälkä, joten nappasin välipalaksi kaneli-rusinan makuisen Organic food barin ja päärynän. Ajattelin lukea ensin Pirkka-lehteä, mutta King vei kuitenkin lopulta voiton. Siinä vierähtikin sitten tovi kirjaa lueskellessa..
Loppuilta kuluikin sitten (suihkun jälkeen yökkäreissä) Sons of Anarchya katsellen. Okei, katsoin kaksi jaksoa, mutta kumminkin. Tuo sarja on kyllä niin koukuttava - nyt vaan harmittaa, kun on viimeinen tuottari meneillään. Jostain syystä uppoudun aina yhteen sarjaan kerralla, enkä haluaisi sen loppuvan ikinä. :-D
Iltapalaksi söin hedelmiä ja manteli-savutofua. Olen tällä hetkellä ihan hullaantunut tuoreeseen mangoon ja savutofuun. Samalla katselin tv:stä Simpsoneita ja raapustelin sudokuita. Syömisten osalta voisi varmaan sanoa, ettei kannata ottaa mallia. Olen kyllä lisäillyt ruokia pikkuhiljaa, mutta paljon olisi vielä kehittämisen varaa..
Päivän päätteeksi kietouduin lakanoiden lämpöön ja lueskelin kirjaa, kunnes alkoi nukuttaa. Kello taisi olla vasta vähän yli yhdeksän, mikä oli vaan hyvä, sillä seuraavana päivänä oli taas aikainen herätys.
Sellainen päivä tällä kertaa. 
Yllättävän mutkattomasti sujui paluu arkeen. :-) 
Heippa!

8 kommenttia:

  1. Olisko sulla vinkata tuorepuuroreseptiä? Oon koittanut luoda täydellistä, mut aina se on jotenkin... lällyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen näitä aina vähän fiilispohjalta, mutta periaatteessa jotenkin näin: 1 dl kaurahiutaleita, ½ tl chiasiemeniä, 1 dl soijajukurttia (+ tarvittaessa muuta nestettä) ja hedelmää/marjoja. Myös esim. kaneli sopii tosi hyvin tuorepuuroon. :-) Laitan joskus reseptiä blogiin, jos löydän ''sen täydellisen'' reseptin!

      Poista
  2. Sä oikeesti osaat tän päivä kuvina postausten väsäämisen, pääsee oikeesti ikään kuin mukaan sun päivään :) mielellään jatkossakin näitä lukisin :) monilla se päivä kuvina jää muutamaan kuvaan tai muuten miten sen sanois, vajaaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, kiitos! Jotenkin tuntuu, että omat päivät on aina samanlaisia.. Teen näitä varmasti jatkossakin. :-)

      Poista
  3. samaa mieltä ku edellinen anonyymi :)

    VastaaPoista
  4. Huvitti tuo, kun ensin kuva kisuista (toinen siinä varsin pätevänä) ja sitten tuo kuva telkkarista + teksti: "Vietin yön ammeessa, sidottuna ja suu kapuloituna". (=ↀωↀ=) Jep, itsekin vähän väsy koulupäivän jälkeen! :DD

    Ps. Manteli-savutofu on nannaa esim. ruisleivänkin päällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, totta. :''D Nauroin itsekin ääneen, kun katsoin nuo kuvat uudestaan. Koulupäivän jälkeen on varmaan ihan luonnollista olla väsynyt, varsinkin näin alkuun. ♥
      Tuo on kyllä parhain tofu, jota olen tähän mennessä maistanut! Täytyy joku kerta kokeilla leivän päällä. :-)

      Poista