sunnuntai 21. elokuuta 2016

Kesäloman parhaat

Moikka! Ihan ensimmäisenä haluan kiittää kaikista kommenteista ja kysymyksistä aikaisempiin postauksiin. :-) Ette tiedäkään, kuinka onnelliseksi ne tekevät! Vielä saa laittaa kysymyksiä edelliseen tai tähän postaukseen.
Suunnittelin jo aikaisemmin, että teen tänään koosteen kesälomasta - mutta sainkin tietää, ettei koulu ala vielä ensi viikolla! Nyt on siis yksi viikko lisää lomaa. :-D Siitäkin huolimatta, tässä on nyt jonkinmoinen kooste kesästä ja parhaista jutuista sen aikana.
Reissut
1. Juhannus Ähtärissä: viikonloppu mökillä ystävien seurassa, synttärit ja Tuuri-kierros paluumatkalla. Yöuinteja, veneilyä, hyvää ruokaa ja juomia,.. Oli kyllä ikimuistoinen juhannus!
2. Vappu vietettiin ystävien kanssa Kariksen rannassa. Tottakai teemaan sopivasti hyvin nestepitoisesti ja muutenkin riehakkaasti.
3. Helsinki Pride, tottakai, on aina yksi kesän kohokohdista. Tänäkin vuonna marssittiin kulkueessa, tutustuttiin uusiin ihmisiin ja vietettiin aikaa ystävien kanssa. Tuossa juhlassa on vaan jotain niin taianomaista, ettei sitä voi edes sanoin selittää.
4. 50's teemabileet onnistuivat vielä paremmin, kuin olin uskaltanut toivoakaan! Pukuihin oli panostettu ja tunnelma muutenkin tosi hyvä, eikä ne jatkot Keijarissakaan sen hullummat olleet.

Aamupalat
1. Mökkiaamupala terassilla, siinä kaksi asiaa, jotka kuuluvat yhteen. Juhannuksen aamupalana oli GoOn-rahkaa, banaania, viinirypäleitä ja marja-pähkinäsekoitusta. Nam.
2. Ruotsissa isän siskon luona löysin vakavasti otettavan kilpailijan perinteiselle aamupalalleni. Plantin mansikkajukurttia (tätä ei taida saada Suomesta :<), ruotsalaisia mansikoita (parempia kuin suomalaiset!), kookoslastuja ja banaania.
3. Aamupala laivan buffetissa: aamu(pala)ihmisen taivas. Ainoa harmi oli, että huomasin soijajukurtit huoneen perällä vasta syömisen jälkeen..
4. Mökkiaamupalaa lempparipaikallani ja hyvää kirjaa lukiessa, eipä haitannut edes ampiaiset. Okei, haittasivat ne, mutten antanut periksi. :-D Aplron mustikkajukurttia, päärynää, banskua ja kookoslastuja.

Reissut
1. Lapakisto on ehdottomasti yksi kauneimmista paikoista. Tänä vuonna satoi ja oli melko koleaa, mutta löydettiin paljon mustikoita ja vedettiin huput päähän pahimman sadekuuron iskiessä.
2. Ruotsi: haha, suuttukaa vaan, mutta rakastan tuota maata. Melkeinpä uskaltaisin väittää, että siellä on kaikki paremmin. Paljon vegaanisia tuotteita, lämpimämpi ilmasto ja hyvätuulisia ihmisiä.
3. Mäntän taidemuseo, josta ei ole yhtään kunnollista kuvaa. Tehtiin reissu spontaanisti ja ajeltiin monta tuntia maaseudulla. Kiire vähän laski tunnelmaa, mutta päivä oli todella onnistunut. :-)
4. Mökki. Karkuun stressiä ja kaupungin kiirettä. Paljon uimista, saunomista ja lukemista.

Leipomukset
1. Vegaaniset hodarit 50's juhlien tarjottavana oli hitti! Tein niitä lähemmäs 50 kpl ja kaikki meni viimeistä murua myöden. Joskus yksinkertainen on parasta.
2. Snickersraakakakku: pähkinää, taatelikinuskia ja vähän lisää pähkinää.
3. Pienet raparperipiirakat. No okei, tässä vaiheessa loppui vaihtoehdot, kun tajusin leiponeeni loman aikana yllättävän vähän. :-D
4. Ohrapiirakat oli kiva kokeilu ja huomasinpa senkin, että karjalanpiirakoiden valmistaminen vegaanisesti onnistuu helposti. Näitä pitäisi tehdä kerralla isompi satsi ja pakastaa osa!

Ostokset
1. Kukkakuvioiset Vanssit löysin laivalta alle 50 eurolla. Hassua, etten ole kuvaillut näitä sen enempää, vaikka ne joka päivä jalassa ovatkin. En koe olevani mitenkään merkkiuskoinen, mutta paria asiaa en vaihda: Kånkenin reppu, Vanssin kangaskengät ja Arabian astiat. :-D
2. Pidä Ruotsi Siistinä -mukit - ja astiakaappi kiittää..
3. Paidat, joita ostin saman tien kahdessa värissä. Tuo kuvan paita osoittautui yllättäen lemppariksi, vaikken vaaleanpunaisesta tavallisesti pidäkään.
4. Keltainen solmuvärjätty hame ja lyhyt vihreä paita. Hameestakaan ei ole vielä kuvaa blogin puolella, vaikka sekin on ollut päällä jo useampaan kertaan.

Siinäpä se olikin. On ollut ihana loma! 
Keräsin vähän työkokemusta, näin ystäviä ja reissasin!  
Mitenkäs teidän loma meni?

5 kommenttia:

  1. Oioioi karjalanpiirakoita *--* ! Eroaako vegeresepti normista millä tavoin? Entä onko sulla vinkkejä siihen mikä kasvimaito sopisi parhaiten täytepuuron tekoon..?

    On kyllä tapahtumarikas kesä ollut sulla :) nauti vielä vikoista lisälomapäivistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ne on kyllä hyviä. ♥ Vegaanireseptissä täytyy vaan vaihtaa täytteen maito kasvimaitoon ja jättää muna pois. Ainakin makeuttamaton mantelimaito toimii hyvin puuroissa ja leivonnassa, mutta varmaan esim. soija- tai kauramaitokin toimisi hyvin (makeuttamattomina). :-)

      Poista
    2. Niin ja kiitos! On ollut tosi paljon tekemistä kesällä, enkä pistä pahitteeksi lisäviikkoakaan. :-D

      Poista
  2. Tää oli ihana postaus! Sul on selvästi ollu mukava loma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Oli kyllä aika onnistunut loma. :-)

      Poista