tiistai 9. elokuuta 2016

''Aika jätä älä, älä jätä kyydistäs meitä ''

Moikka! Niin se vaan alkaa loma lähennellä loppuaan ja kouluasiat stressaavat jo etukäteen.. Ihan vielä ei kuitenkaan täältä osin tarvitse sanoa kesälle hyvästejä, sillä lomaa on jäljellä vielä yksi kokonainen viikko. :-) Postauksen lopussa on fiilistelyä Mäntän reissusta, mutta aluksi kuulumisia ja parit kuvat tältä päivältä!
Alkuviikko on kulunut ns. pakollisten asioiden hoitamisessa ennen koulun alkua. Kävin kolmen vuoden tauon jälkeen parturissa, sillä sain järjestettyä ajan helposti tutun luota. Pituutta lähti useampi sentti, sillä latvat olivat päässeet kesällä melko kuivaan ja kuluneeseen kuntoon. Nyt hiukset tuntuvat tosi lyhyiltä, mutta kaiken surutyön jälkeen olen lähinnä tyytyväinen hiusten elinvoimaisempaan kuntoon. :-) Kyllähän ne taas pian kasvavat!
Parturin jälkeen poikettiin porukoiden kanssa vielä Anttilan konkurssimyynneissä, mutta eihän siellä ollut jäljellä juuri mitään. Oli outoa nähdä tyhjyyttä ammottavat hyllyt ja henkarit, sillä kyseinen kauppa on ollut olemassa niin kauan kuin muistan. Löysin sentään parit kivat sukkahousut.. Vielä pitäisi löytää kouluun uusi vihko ja kyniä, mutta muuten alkaa olla aika himmailla rahankäyttöä. ;-)
Tämän päivän vietin kuitenkin Karoliinan kanssa, ilman sen suurempia velvollisuuksia. Käytiin puistossa ottamassa parit kuvat ja loppupäivä katsottiin elokuvaa Netflixistä. Olisihan sitä voinut kauniista päivästä ulkonakin nauttia, mutta tänään rentoilu tv:n ääressä vei voiton. :-)
Elokuva oli Tallulah, jossa koditon tyttö kaappaa pikkulapsen hetken mielijohteesta. Tytön elämä muuttuu teon seurauksena radikaaliksi, eivätkä seuraukset rajoitu vain häneen.. Kyllähän tuon katsoi ja elokuva oli ihan mielenkiintoinen. Ei kuitenkaan ihan lemppari, enkä sitä välttämättä uudestaan katsoisi.
Muutama tunti sitten polkaisin keskustasta kotiin. Matkalla havahduin pieneen kurkkukipuun. Sitten tuli yskä ja muut flunssan oireet. Ihan tuosta vain varoittamatta tulin kipeäksi. Nyt vaan toivon, että tämä menee nopeasti ohi.. Onneksi pieni flunssanpoikanen ei kuitenkaan onnistunut laskemaan tunnelmaa, vaan päivä on ollut kaikin puolin onnistunut!
Sitten siihen alunperäiseen aiheeseen, eli Mäntän reissuun. Kesään kuuluu aina vähintään yksi reissu, jolloin ajellaan johonkin kohteeseen Suomessa. Viime perjantaina olikin suuntana Mänttä. Meidän oli tarkoitus ehtiä kotiin hyvissä ajoin, mutta matkaa olikin yllättävän paljon.
 
Ensimmäisenä pysähdyttiin ABC:lle, sillä kello lähenteli jo kahta. Kasvisruokavalikoimat olivat tällä kertaa ihan onnettomat, sillä tarjolla ei ollut yhtään valmista kasvisvaihtoehtoa ja noutopöydässäkin oli vain lihaa. Ateriasta olikin sitten monipuolisuus kaukana.. Tiivistettynä voisi sanoa, etteivät päivän ruokailut onnistuneet ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Joskus niin vaan käy, että on tyydyttävä siihen, mitä on tarjolla. 
Seuraava pysäkki oli Mäntän Serlachius-museo, jossa en ole aikaisemmin käynyt. Taidenäyttelyihin pitäisi aina varata reilusti aikaa, mutta tällä kertaa jouduttiin kiertämään näyttelyt kiireellä. Pari mielenkiintoista työtä tuli katseltua tarkemmin, joten museo oli lopulta positiivinen yllätys. :-) Sitten vaan kiireesti kotia kohti..
 
On aika vaikea vangita reissun tunnelmia sanoin tai kuvin. Paluumatkalla poikettiin vielä ruokakaupassa ja ajeltiin kotiin auringon laskiessa. Mänttä-reissu oli kuitenkin onnistunut ja hieno kokemus!
Ps. Onko postaustoiveita? 
Voisin vielä toteutella jotain ennen koulun alkua! 

Otsikko: Ruger Haeuer - Aika älä jätä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti