maanantai 27. kesäkuuta 2016

Juhannus & 22 v.

Moikka! Takana on niin mahtava juhannus, etten vielä eilenkään ennättänyt teille siitä kirjoitella. Tänä vuonna säät olivat kerrassaan upeita, eikä meidän mökkikään sen huonommaksi jäänyt! Eilinen Lahteen paluu venyi myöhään, joten postaamisen sijaan mielessä oli vain pitkä suihku ja nukkuminen. Viikonloppu oli mitä mahtavin, mutta kyllä oli silti taas ihana palata kotiin.
Varattiin meille jo talvella mökki Ähtäristä, jossa pari vuotta sitten road ripillä vietettiin yksi yö. Mökki muistutti kylläkin enemmän kesähuvilaa: ilmastointi, vesi, sähköt ja muut mukavuudet, isot huoneet ja pehmeät sängyt veivät perinteisen mökkitunnelman aika eri tunnelmiin. Mökin rannasta löytyi vielä sauna ja laituri, upeita maisemia unohtamatta. Aika täydellistä, ettenkö sanoisi.
Reilun kolmen tunnin ajomatkan jälkeen alkoi kaikilla olla jo nälkä, joten alettiin laittamaan ruokia valmiiksi ja grilliä päälle. Saattoi siinä yksi jos toinen tölkkikin jo sihahtaa auki..
Tämän ihanan neidin kanssa ollaan tunnettu jo 19 vuotta
Juhannusilta jatkui nestepitoisissa tunnelmissa: juoden, uiden ja soutaen. Rantauduttiin soutukunnan kanssa vastarannalle, joka nimettiin Pääkallosaareksi. Koko järvi luultavasti kaikui meidän matkamusiikeista, ilonkiljahduksista ja vastarannan valloitushuudoista. :-D
Ilta jatkui rennoissa ja mukavissa merkeissä, eikä tehty mitään sen kummoisempaa. Olin siinä mielessä fiksu, etten kaatanut kurkusta alas 24 kaljaa ja menin nukkumaan jo yhden aikoihin. Osa porukasta meni nukkumaan aamuyön pikkutunneilla, mutta itse kääriydyin hyvissä ajoissa makuupussin lämpöön ja lueskelin kirjaa, kunnes alkoi nukuttaa.
Aamulla olin kiitollinen päätöksestä, sillä heräsin aikaisin hyvin nukutun yön jälkeen. Niin ja ilman krapulaa, voisihan senkin tässä ohimennen mainita! :-D Kannettiin aamupalat terassille ja nautiskeltiin auringon paisteesta.
Lauantai oli kiireetön päivä: osa poti krapulaa ja osa oli muuten vaan väsyksissä. Pelattiin mölkkyä, joka onnistuttiin Karoliinan kanssa poikkeuksetta hävimään. Sequence-peli oli kiva niin kauan, kun onnistuin voittamaan. Voittoputken käännyttyä saattoi päästä ilmaan kirosana jos toinenkin.. XD
Jätin muista poiketen juomat välistä, mutta energijuoman voimin vaikutin yhtä päihtyneeltä kuin muutkin. ''Joskus tuntuu, että mun jutut on vieläkin tyhmempiä selvänä kuin kännisenä.'' ''Ainiin sä ootkin selvä, ihan ehti jo unohtua..'' Aina ei tarvitse juoda, ilmankin voi olla hauskaa. :-)
Oikeastaan ainoa ero edelliseen iltaan oli, että vesille lähteminen pelotti! Saattoi se kyllä siitäkin johtua, ettei jaksettu hakea pelastusliivejä..
Yöuinnin jälkeen päätin lopulta lähteä nukkumaan. Sitten eksyin vielä muiden seuraksi nuotiolle. Sitten menin sisälle pesemään meikit ja yritin nukkua. Lopulta, kun sain unta, kello lähenteli kahta ja muutkin siirtyivät sisälle ulkoilmasta.
Sunnuntaina täytin 22 vuotta! 
Siinä sitten mietin, että voisihan sitä huonomminkin uuden ikävuoden aloittaa: 
istuin kuistilla muiden vielä nukkuessa 
ja kuuntelin puiden havinaa muutoin hiljaisessa aamussa. ♥ 

Muutaman tunnin kuluttua oltiinkin jo täydessä touhussa, siivoiltiin ja valmistauduttiin lähtöön. Paluumatkalla päätettiin käydä vielä Keskisen kyläkaupassa kiertelemässä, sillä Tuuri oli lyhyen ajomatkan päässä. Harvinaista kyllä, selvittiin kaikki sieltä melkein yhtä rikkaina ulos! :-D Ostin itse Carrie-elokuvan, joka maksoi muutaman euron - ja tietysti ruokaa, sillä kaiken sen kiertelyn jälkeen alkoi olla jo nälkä. Sitten lähdettiin ajamaan kohti Lahtea..
 
Sellainen oli meidän juhannus tällä kertaa. ;-) Kuten sanottua, oli aamuherätyksessä kotona taas uutta loistoa: miten mukavalta voikaan tuntua oma sänky parin päivän makuupussissa nukkumisen jälkeen? 

Tästähän tuli ihan kilometripostaus.. Onnittelut niille, 
jotka jaksoivat lukea loppuun asti!
Millainen oli teidän juhannus?

6 kommenttia:

  1. Voi miten ihana keskikesän postaus! Tuli hyvä mieli tästä ^^ Ja hei, synttärionnea tällekin päivälle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja ihana kuulla, että tuli hyvä mieli! :-) Kiitos! ♥

      Poista
  2. Paljon onnea! Oot nuori ja kaunis! <3

    Kuulostaa mukavalta mökkeilyltä ja "mökki" tosiaan aika luksuspaikalta. Siellä missä mä käyn mökillä ei oo sähköä ja vesi saadaan järvestä. :D Kantsii joskus valvoa sinne aamuyöhön (tai herätä super aikaisin) upeissa maisemissa, maisemat ainakin täällä päin on sen arvoisia. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos paljon! ♥
      Oli kyllä mukavaa, vaikkei nyt ehkä varsinaista ''mökkeilyä'' ollutkaan. :-D Olen kanssa tottunut, ettei mökistä löydy kaiken maailman mukavuuksia, mutta tämä oli ihan kivaa vaihtelua. Niinpä, aikaiset aamut ja aamuyöt on ihan uskomattomia kauniissa mökkimaisemissa. :-)

      Poista
  3. Jee onnittelut to me!
    Oon taas ollut poissa vähän perkele. Silleen vähän aina käy kun oma blogi ei oo kauheen aktiivisena niin unohtuu tulla katsomaan muiden mukavia kuulumisia -___-'

    Eiks mökkeilyjuhannus ole se ihannejuhannus? En ole kovin mökki-ihminen itse, mutta juhannuksena semmonen oisi kivaa. Varsinki kun on ihana sää. Täällä päin oli vaan aika pilvistä ja amazon-ilma.

    Paljon onnea sulle!! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :-)
      Niinhän siinä välillä meinaa käydä, mutta kiva kun tulit taas takaisin! ♥
      Kyllähän se mökkeily juhannukseen kuuluu, vaikka aika usein olenkin viettänyt jussia kaupungissa. Suosittelen kokeilemaan ensi vuonna! :-) Voi ei, siellä ei siis säät suosineet..
      Kiitos paljon vielä kerran. :-D

      Poista