sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kansainväliset markkinat & Riinan 21 v.

Moikka! Ihan ensimmäisenä haluan kiittää kaikista ihanista kommenteista edelliseen postaukseen: niistä tuli enemmän kuin hyvä mieli. Tällä kertaa tulin kuitenkin kirjoittelemaan teille eilisestä, joka oli täynnä ohjelmaa aamusta myöhäiseen yöhön. Oli todella mahtava päivä, ja toivon, että se välittyy myös kuvista. ;-)
Aamupäivällä lähdettiin Kansainvälisille markkinoille, joissa ollaan käyty nyt jo useamman vuoden ajan. Tästä on tullut perinne, jota odottaa innolla jo kesän alettua - Kansainväliset markkinat päihittävät perinteiset markkinat ihan sata nolla! Eikä muuten olla ainoat tapahtumasta innostuneet, sillä ihmisiä oli kerääntynyt ihan ruuhkaksi asti - vaikka markkinat ovat nelipäiväiset.
 
Jotain siinä markkinahumussa, leivosten sekä ruokien tuoksussa, iloisissa ihmisissä ja aurinkoisissa maisemissa vaan on. Markkinoilla erilaiset kulttuurit sulautuvat yhteen, mikä on enemmän kuin hienoa! Tarjolla on eri maiden perinneherkkuja ja kaikenlaista ostettavaa vaatteista panhuiluihin.
Kierreltiin kojuilla ja käytiin kahvilla vohvelipaikassa. Mitään erityisempää ostettavaa ei ollut, mutta päätin hankkia illan juhlien sankarille pienen suklaisen lahjan italialaisesta kojusta.
Sää oli siinä mielin hankala, että aina välillä oli oikein lämmintä ja aurinkoista, välillä viimaista ja koleaa. Muutaman tunnin kiertelyn jälkeen piti siirtyä auton lämpöön..
Yksi asia, jota odotin päivässä eniten, oli Memen näkeminen. Ei olla nähty Lohjan jälkeen kertaakaan ja siitä on jo lähemmäs vuosi! Kun Meme ilmoitti, että on tulossa Coneihin Lahteen, olihan se ihan liian hyvä tilaisuus olla käyttämättä. Juttua olisi riittänyt vielä vaikka miten pitkään, mutta oli lähdettävä lopulta kotiin laittautumaan ja hengähtämään hetkeksi ennen illan menoja. :-)
Tällä kertaa juhlien teemana oli glamour - oli ihan hirmu vaikeaa löytää vaatekaapista edes jotain siihen suuntaan olevaa asukokonaisuutta! Toisaalta asu kuin asu muuttuu juhlavaksi korkkareilla joita ei saanut pitää sisällä ja jotka vaihdoin kotimatkalla kangaskenkiin.. ja huulipunalla. Ehdin siinä vielä ennen lähtöä järjestää hiuskriisin, kunnes muutaman epäonnistuneen kampauksen jälkeen päädyin kiharoihin.
Alkuillasta kilisteltiin kuoharilla ja kuunneltiin parit puheet. Oikein sivistynyttä ja niin meidän tyylistä. Yritettiin jopa virittää sivistynyttä keskustelua, mutta se vaihtui hyvin nopeasti hölmöihin vitseihin ja raikuvaan naurunremakkaan. :-D
Paikalla oli Riinan lisäksi Sanni, Mia, Elli, Karoliina ja Kaarina, sekä muutamia muita tuttuja. Ei siis mitenkään erityisen isoa porukkaa, mutta hauskaa oli senkin edestä.
Aika kului nopeasti, kun höpistiin, naurettiin ja pelattiin juomapelejä. Lopulta jatkojen aika koitti aivan liian äkkiä! Pari juomaakin jäi vielä juomatta, kun oltiin jo laittamassa kenkiä jalkaan ja takkeja niskaan, mutta niin se vaan joskus menee. :-D
Osa porukasta lähti autolla, mutta me reppanat suunnistimme kohti bussipysäkkiä. Vaikea uskoa, että kello lähenteli jo puolta yötä, kun oli niin valoisaa. Siirtyminen paikasta toiseen juhlien aikana on joskus ihan mahtavaa! Tälläkin kertaa juhlajuomat olivat alkaneet vaikuttaa, joten juttu kulki ja nauru raikasi.
Jäätiin Sannin kanssa muista jälkeen, joten olihan sitä pari hölmöä kuvaa otettava! :-D
Löydettiin bussipysäkki ja bussia odotellessa päätettiinkin lähteä omille jatkoille. Kenelläkään ei ollut baarifiilistä tai rahaa, joten muutettiinkin suuntaa lennosta..
..ja mentiin Mian asunnolle keskustaan. Siellä olikin yllättävän iso porukka kasassa! Tutustuttiin uusiin ihmisiin, sekoitettiin jämäboolia ja pelattiin leipäpeliä kuka haluaa pelata paahtoleivällä ja kuka hullu vielä maksaa pelin lataamisesta? :D.  Muutaman tunnin jälkeen osa porukasta päätti vielä lähteä baariin, mutta Kaarina, minä ja Karoliina päätettiin lähteä kotia kohti. Olisi ollut vielä intoa ja jaksamista jäljellä, mutta joskus on ihan hyvä lähteä jo ennen niiden loppumista. Asiaan saattoi vaikuttaa myös se, että sain kävelyseuraa kotimatkan alulle.. :-)
Aamuyö päättyikin sitten Karoliinan ja Kaarinan seurassa. 
Siitä sitten vaan loppumatka kotiin ja melkein suoraan nukkumaan.  
Eilinen oli alusta loppuun todella onnistunut päivä - näin ystäviä, kiertelin markkinoilla ja nauroin aamuyön tunneille asti.

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus, mä en ole koskaan tuollaisista markkinoista kuullutkaan! Sulla on kyllä niin ihanat hiukset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :-) Kannattaa vilkaista vaikka oman tai lähiseudun kaupungin tarjonnasta, järjestetäänkö Kansainvälisiä markkinoita siellä. Ne on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoiset!
      Kiitos paljon. ♥

      Poista