keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Kaksi erilaista aamua

Heippa! Tässä olisi nyt kaksi täysin erilaista aamua: toinen onnistunut ja toinen vähän vähemmän onnistunut. Tämä aamupäivä kului nimittäin päivystyksessä jonotellen, mutta ainakin sain pitkään vaivanneen ongelman viimein hoidettua. :-)
 Tiistaina oli mahdollisuus nukkua pitkään ja nauttia kiireettömästä aamusta. Päivän ohjelmassa oli itsenäistä työskentelyä, joten päätettiin nähdä koululla vasta puolen päivän jälkeen. Sain nukuttua suunnilleen puoli yhdeksään asti - ja oli niin ihana herätä ilman herätyskelloa. 
Nousin ylös ja laitoin aamupalaa. Mahdollisesti paras alku päivään on suosikkiaamupala, päivän lehti ja maalailu. Ylipäätään se, ettei ole kiire mihinkään.
 Kouluun painelin lopulta puoli yhden aikoihin, ja tehtiin töitä neljään asti. Saatiin projekti jo melkein valmiiksi, joten pahin stressi alkaa olla takanapäin. Sain koululta vielä sopivasti kyydin kotiin..
Ei ollut yhtään hassumpi päivä! Miksei näitä myöhäisempiä herätyksiä voisi olla jokaisella viikolla?
 
  Tämä päivä ei sitten alkanutkaan ihan niin idyllisesti. Heräsin ennen seitsemää, laittauduin, söin aamupalaa ja soitin terveydenhoitajalle. Sitten ajanvaraukseen. Sitten terveysneuvontaan, missä pääsin jonottelemaan. Jonotin vähän aikaa, kerroin vaivani ja sain kehotuksen lähteä päivystykseen. 
Aamupäivä menikin sitten päivystyksessä jonottaessa..
Syy päivystykseen onkin sitten nähtävissä tässä kuvassa. Jo puolisen vuotta sitten alkoivat ensimmäiset erikoiset oireet: käsiin ilmestyi pieniä haavoja, kun käsittelin sitrushedelmiä, mansikoita tai jos koskin vaikkapa kukkasiin. Ylipäätään käsiä kirveli ja sormenpäihin sattui. Sitten molempien peukkujen kynnet alkoivat irrota toiselta puolelta. Täytyykö erikseen sanoa, että se oli kivuliasta?
Pari päivää sitten alkoivat järkyttävät kivut ja peukun kynsien alta alkoi vuotaa mätää. Jep, ällöttävää, mutta menkööt nyt, kun kerta aloitin. Ylipäätään olo on ollut väsynyt ja voimaton.
Vasta noiden jatkuvien särkyjen jälkeen tajusin, että on ihan pakko käydä näyttäytymässä lääkärillä. Meinasin vielä tänäänkin jättää soittamatta, mutta onneksi sain asian viimein hoidettua. 
Mikä oli sitten tuomio? Molemmissa peukaloissa on infektio ja elimistö on tulehdustilassa. Lääkäri otti kynsistä näytteitä ja kirjoitti reseptin antibiootteihin. Antibioottikuuri jatkuukin sitten 1,5-3 kuukautta. 
Mitä tästä sitten opittiin? Ei pidä pitkittää sitä lääkärille menemistä, sillä aika harva vaiva katoaa itsestään. Toisaalta olen vaan onnellinen, että sain tämänkin asian viimein hoidettua.
Pahoittelut, jos aiheutin elinikäiset traumat kuvalla. :-D
Sellaista siis tällä kertaa. 
Toivottavasti hoito tehoaa ja pääsen viimein eroon jatkuvasta väsymyksestä ja säryistä!
Heippa!

4 kommenttia:

 1. Ei tullut traumoja kuvasta - en edes ensin tajunnut että siinä on jotain pielessä :p Tämä oli oikea jännityspostaus, kun alussa puhuttiin päivystysreissusta enkä tiennyt aiotko avata asiaa sen enempää, ennenkuin luin pidemmälle. Vähän kuin sneak peak jossain tv-sarjassa ;D Mutta leikki sikseen: olit rohkea kun hoidit asian! Tiedän miten vaikeaa tuollaisia asioita on hoitaa. Itseasiassa mullakin on käsiin liittyvä ihoasiajuttu mikä on vaivannut jo pitkään, mutta en vain saa soitettua lääkäriin. .__. Tämä postaus oli hyvä muistutus että kannattaisi tosiaan soittaa. Pikaista paranemista! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, ettet edes huomannut. Kai se vaan omissa silmissä näyttää todella ällöttävältä (tosin ei tuossa kuvassa niinkään). Haha, ymmärrän hyvin. :-D Nyt tiedän, miten toteutan ensimmäisen tv-sarjani käsikirjoituksen. XD
   Jep, ei ollut mikään helppo juttu, mutta se oli pakko hoitaa. Antibiootit on vaikuttaneet hyvin ja peukut paranevat päivä päivältä. Kannattaa todellakin käydä hoitamassa ongelma pois alta, sillä ei se ainakaan odottelulla mihinkään katoa. Lääkärille meneminen on aina yhtä vaikeaa (varsinkin tällaisissa asioissa), mutta on vaan uskallettava mennä! :-)
   Kiitos paljon! ♥

   Poista
 2. Katoin eka, ennen ku luin, että sul oli siin joku kynsilakka kuvio :'D mietin ettei nyt mikää hienoin manikyyri

  VastaaPoista
 3. Katoin eka, ennen ku luin, että sul oli siin joku kynsilakka kuvio :'D mietin ettei nyt mikää hienoin manikyyri

  VastaaPoista