Välillä olisikin sitten vuorossa ihan tavallista leivontaa, ja vieläpä klassikon muodossa. Tai no, ei ehkä ihan, nimittäin taatelikakku on saanut uuden muodon. Oli se sitten muffini tai kakku, suosittelen rohkeasti kokeilemaan. Onko taatelit teille suurta herkkua vai suurin inhokki? ♥
Taatelimuffinit
(16 kpl)
Taikina
1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
2 dl vettä
200 g margariinia tai voita
2 munaa (vapaan kanan tai joulu)
1 ½ dl fariinisokeria
1 dl smetanaa tai kermaviiliä
2 tl vaniljasokeria
(½ tl piparkakkumaustetta)
2 tl ruokasoodaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
Kuorrutus
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
150 g huoneenlämpöistä margariinia tai voita
1 pkt (500 g) tomusokeria
Koristelu
nompparelleja
Keitä taateleita kattilassa veden kanssa noin 5 min, kunnes ne
pehmenevät. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon kuutioitu
margariini.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää smetana.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi taateli-voiseos ja kääntele tasaiseksi.
Lusikoi taikina paperisiin vuokiin muffinipellin koloihin.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 min. Anna jäähtyä.
Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi kulhossa. Lisää vaniljasokeri ja voi.
Vatkaa, kunnes seos on tasaista ja lisää sitten tomusokeri. Lusikoi
taikina pursotinpussiin ja pursota muffinien päälle. Koristele
nompparelleilla.
Mitenköhän nämä taipuisivat vegaanisiksi...
VastaaPoista