sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Pride Helsinki 2015


Moikka! Eilinen päivä oli kaiken kaikkiaan hyvin villi ja ikimuistoinen. Juhlistettiin taas joka vuotiseen tapaan Prideä aurinkoisessa Helsingissä. Ei tätä päivää ihan turhan takia odoteta marraskuusta lähtien... :-D
 Kun lähdin junalla Helsinkiin, alkoi sataa kaatamalla. Hyvä kun ei rakeita tullut ja taivas haljennut! Vähän jo Karoliinan ja Sannin kanssa mietittiin, että meneekö koko päivä pilalle, sillä eihän kukaan jaksa istua puistossa kaatosateessa, vaatteet märkänä ja kylmissään.. Mutta niin se vaan kävi, että heti kun oltiin käyty ostamassa sateenvarjot Sannille ja Karoliinalle, alkoi aurinko paistaa ja tummat pilvet väistyivät taivaalta!
 Niinpä saatiin siis odotella marssin alkua kuumana porottavassa auringonpaisteessa! :-) Marssin lähtö venähtikin lähemmäs puolella tunnilla, joten odottaa kyllä saatiinkin..
 ..mutta lopulta kuitenkin lähdettiin marssimaan pitkin Helsingin katuja! Oli taas ihanaa huomata, miten ihmiset kerääntyivät kaduille katsomaan. Katujen reunustoilla oli ihmisiä lapsista vaareihin, ja suurimmalla osalla oli hymy huulillaan - ja joillain jopa sateenkaarilippuja heilumassa. Niin ihanaa ja niin toivoa antavaa.
 
Lopulta marssi ehti puistolle asti, ja mentiin heti varaamaan hyvää paikkaa meidän porukalle. Porukkaa muuten olikin taas aika hyvin kasassa: Karoliina, Sanni, Paula, Mervi (en siis minä, vaan kaimani), Laura, Outi,.. Ja lisää tuli vielä päivän edetessä! Ei voi kyllä muuta sanoa, kuin että loistavia tyyppejä viltti täynnä.
 
Ensimmäistä kertaa näin myös Iinaa, jonka olen tuntenut jo pienen ikuisuuden blogimaailman kautta. Kolmaskin bloggari - jonka jo viime vuonna Prideissä näin - päätyi porukkaan mukaan, Noora nimittäin. Niin täältä netin ihmeellisestä maailmasta vaan löytää samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa juttu luistaa ja aika kuluu siivillä.
Aika kului hirveän nopeasti, kun aina törmäsi tuttuihin. 
Näin illan aikana myös Soniaa ja Monicaa, joiden viltille 
eksyin useampaan otteeseen. :-)
 Eikä pidä unohtaa Oonaakaan! Illan aikana porukkaa kertyi jo sen verran, ettei kaikki millään mahduttu vilteille.. Mutta ei se menoa haitannut!
Väliin pakolliset lintukuvat... Yksi mokoma lokki onnistui myös tähtäämään jätöksensä Sannin paidalle...
 Iltapäivällä Jasse ja Sanni nro 2. liittyivät myös seuraan. Viivyttiin puistossa puoli kolmesta kymmeneen/puoli yhteentoista, mutta aika ei tosiaankaan tuntunut niin pitkältä. En oikein tiedä, mikä siinä on, mutta Priden puistojuhlassa on vaan jotenkin satumaista. Olo on hyvin epätodellinen ja unenomainen, hyvällä tavalla, kun kulkee pitkin puistoa hymyilevien ihmisten keskellä.
Illalla lähdettiin Jassen ja Sannin kanssa autolla kohti Lahtea. Ensin sain hikan, sitten pahoinvointia... Mutta loppumatka kului jo paremmissa merkeissä. ;-) Popitettiin täysillä Ed Sheerania ja Sannia - laulaen tietysti mukana.. Lopulta päädyin sitten kotiin asti, nukahdin ja heräsin tähän päivään. Tuttuun tapaan virkeänä, ilman krapulan häivääkään. :-D 
Sellaiset olivat Pridet tänä vuonna!

7 kommenttia:

  1. Kiitos ihanista prideistä! :---))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vaan kiitos sulle, oli tosi mahtava päivä (ja ilta)! :-) Ensi vuonna uudestaan, vai mitä?

      Poista
  2. toi sun letti on ihana! harmi että ite jouduin viettämään töissä päivän, muuten olisin ollu kans moikkaamassa sinua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, kiitos! :-) Voi höh, olisipa ollut kiva nähdä suakin!

      Poista
  3. ihana tunnelma ainakin kuvista välittyy :) just tollasta sen olla pitää että kierrellään viltistä vilttiin ;) se on kyllä oikea ihme kun päivän alkaessa sato kaatamalla mutta heti senaatintorille päästyä alko aurinko paistaa silleen että naama palo! :D
    mitä tykkäsit esiintyjistä puistossa?
    olen vieläkin katkera kun en sua nähnyt, olisi pitänyt vaan moikata sillon pari vuotta sitten kun teidän viltti oli IHAN mun omani vieressä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinpä, se on vähän niin kuin Priden juju. ;-) Joo, kieltämättä se oli aika hämmentävää. Ensin satoi kaatamalla, mutta kulkueen lähtöön mennessä oli jo tosi aurinkoinen ja lämmin sää. Priden ihme! :-D (nimim. onnistuin polttamaan otsani...)
      En oikeastaan ehtinyt niihin kovin hyvin tutustua.. Kuunneltiin vaan viltiltä Kaikurantaa, ja Priden nimikkobiisin kävin kuuntelemassa ja katsomassa. Tykkäsitkö sinä? ♥
      Niinpä! Olisit vaan tullut!!!

      Poista
  4. kultaseni, miten ihmeessä et koskaan tarkistaa G-mail? se on erittäin kiireellinen. Olen todella ikävä sinua siellä. tee se? :)

    VastaaPoista