torstai 11. kesäkuuta 2015

Helsinkipäivä

Heippa! Tänään kävin Helsingissä kiertelemässä vähän kauppoja ja tapaamassa kaveria, jonka olen tuntenut blogin kautta jo useamman vuoden ajan. Vasta nyt tavattiin ensimmäistä kertaa kasvotusten - ja ihan turhaan jännitin!
 Lähdin junalla kohti Helsinkiä puolen päivän jälkeen. Tunnin matka taittui hetkessä, kun uppoutui kirjan fantasiamaailmaan. Jos ette ole TSH-kirjoja lukeneet, niin korjatkaa vääryys saman tien! Ihan uskomattoman hyvä kirjasarja: taidokasta kerrontaa ja jännitystä. Tuo maailma on vaan niin ainutlaatuinen, ettei toista samanlaista ihan heti löydykään.
 
Nyt eksyin kuitenkin aiheesta, joten palataanpa takaisin raiteille: kiertelin hetken Kampissa ja yritin löytää jotain ostettavaa. Aika nopeasti kuitenkin sain tarpeekseni, ja siirryin ulkoilmaan istuskelemaan. Musiikista huolehti, yllätyksekseni, Pertti Kurikan nimipäivät -yhtye. Kyllä olisi veli nyt repinyt pelihousunsa, kun ei päässyt tätä keikkaa näkemään! :-)
 Päätin viimein maistaa B&J:n hehkutettua Cinnamon Buns -jäätelöä - mutta pettymys oli melkoinen, kun jäätelö olikin sulanut ihan litkuksi! Ostin sen paria minuuttia aikaisemmin Ärrältä.. Eipä siitä purnukasta sitten paljon iloa ollutkaan. :-/ Kerronpa tässä nopeasti, että sovittiin ravitsemusterapeutin kanssa maitotuotteiden käytöstä jatkossa. Vaikka kuinka haluaisin noudattaa vegaanista ruokavaliota, vielä ei ole oikea hetki sille. Nyt siis jatkan vegaanisten tuotteiden suosimista, mutta en hylkää maitotuotteita kokonaan. Ehkä tämä on toisaalta jollain tapaa ihan helpottavaakin.
Minnin tapasin kolmen aikoihin. Käveltiin Tuomiokirkolle ja istuttiin sen rappusilla juttelemassa useamman tunnin ajan. Oli ihana huomata, miten luontevaa ja rentoa oli olla ihmisen kanssa, vaikkei ollut aikaisemmin kasvokkain nähnytkään. Oltiin tutustuttu jo netissä sen verran hyvin, että tuntui, kuin olisi tuntenut toisen aina. Minnin kanssa juteltiin aika paljon myös anoreksiasta ja sain taas uutta motivaatiota taistella. Vaikka on ollut vaikeuksia syömisten ja kehonkuvan kanssa, nyt on taas helpompi olla. Ihmeen hyvä olo tulee, kun voi jutella kaverille ja puhua. Ihan turhaan siis jännitin - ja päivä oli kaikin puolin onnistunut!
Pari juttua tarttui Seppälän alennuksista: 20 eurolla musta jumpsuitti ja persikan värinen ohut neule. Muuten ostikin sitten vain rasian kotimaisia mansikoita ja junalipun. Ainakaan ei mennyt ihan kamalasti rahaa! ;-)
Olin kotona vähän ennen seitsemää, ja Nanalla oli siinä vaiheessa jo kova ikävä. Puppa tuli äsken ensimmäistä kertaa tutustumaan Nanaan - ja siinä onkin ollut kiirettä kerrakseen! Molemmat kisut ovat valjaissa, sillä yllättäen Puppa pelkääkin Nanaa ihan kauheasti. Puppa vollaa ja pöyhistelee, kun Nana taas katselee ja pyörii ympärillä uteliaana. ;-)
Mutta eipä tässä muuta, heippa!

8 kommenttia:

  1. voi ei mäkin olin eilen kampissa! ois ollu ihana törmätä :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, niin siinä aina käy.. Niin olisi! No ehkä joku toinen kerta ollaan onnekkaampia. ♥

      Poista
  2. Ja kun Sormusten herroista löytää joka lukukerralla jotain uutta <3
    Äläkä hätäile nyt veganismin kanssa! Itselleni asetin säännön jo parisen vuotta sitten: vegaaniksi saa alkaa vasta kun on parantunut syömishäiriöstä ;--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niinpä, ne on kyllä upeita kirjoja. ;-)
      Niinhän se on. Jotenkin se on vaan niin vaikea päätös, mutta nyt saan sitten oikein ''luvan'' kanssa syödä maitotuotteita. Tosin oon kyllä samaa mieltä, että se on hyvä niin, eihän tässä ole mikään kiire mihinkään. ♥

      Poista
  3. Tuo päätös maitotuotteiden suhteen on mun mielestä järkevä. Kunhan saat ensin painoa nostettua ja pääset syömishäiriöstä niin sitten voi varmasti miettiä uudelleen :)

    Voi kun musta ois kiva joskus tavata sinut! Oon miettinyt että jos haluat jutteluseuraa tai vertaustukea/tsemppausta niin täällä olis tarjolla! Auttaisin mielelläni sellaista, joka käy läpi samoja asioita joita minä kävin aikoinani. Olisi ihana myös tuoda toivoa jollekin - tästä voi selvitä ja minä olen yksi esimerkki siitä. On toki muitakin esimerkkejä :) Ja ymmärrän hyvin jos et ventovieraalle halua alkaa juttelemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä kai. :-) Onhan tämä tosiaan ihan helpottavaa, vaikka välillä vähän häiritseekin. Mutta kuten sanottua, ei tässä ole mikään kiire..
      Olisi kyllä mukava tavata. ♥ En nyt ehkä luettelisia sua ihan ventovieraaksi, kun ollaan kuitenkin täällä blogin puolella aika paljon puhuttu.

      Poista
  4. hah, onnekkaat ne jotka saa sut livenä nähdä :D
    tosi hyvä, että oot puhut ravintojutuista ammattilaisen kanssa. mutta joka tapauksessa kunnioitan sua todella paljon kun yrität noudattaa vegaanista ruokavaliota.
    ps. tolkien ja helsinki on parhaita <3
    pps. pitkästä aikaa. moi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, no enpä nyt siitä niin tiedä. :-D Mutta kiitos kumminkin!
      Täytyy kyllä kuunnella ammattilaisia, vaikka mieli tekisikin tehdä toisin. Odotan nyt vielä jonkun aikaa, ja siirryn sitten eettisempään ruokavalioon.
      Niin on! ♥ Hihih, kiva että oot taas palannut! ;-)

      Poista