sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Ensimmäinen yö Lohjalla

Heippa! Keskiviikkona selvisin viimein Lohjalle aloittamaan opintoja - tosin tämän kertainen reissu oli lähinnä pelkkä pintaraapaisu siitä, millaista opistolla asuminen tulee olemaan. Saavuin koululle iltapäivällä puoli viiden aikoihin ja seuraavana aamuna lähdin bussilla kotiin jo aamuseitsemältä. No, mutta huomenna sitten onkin edessä jo kolmen yön putki Lohjalla! :-)
 Ah, Lohjalle ja vielä sinne perälle Kanneljärvelle, reissaaminen ei ole ainakaan turhan vaivatonta! Ensin pitää kävellä juna-asemalle, mennä junalla Helsinkiin ja jatkaa Kampista bussilla Kanneljärvelle. Ensimmäisellä reissulla meni odotuksineen yli kolme tuntia.. Onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin, osasin mennä oikeaan bussiin ja selvisin ehjänä perille! :-)
Ennen tuntien alkua oli vähän vajaa tunti, jonka käytin asuntolaan tutustumiseen ja laukkujen purkamiseen. Siitä vaan sitten vielä kolmeksi tunniksi kuuntelemaan luentoa sommitelun keinoista ja maalaamaan!
 Reissaaminen ja toisella paikkakunnalla opiskelu on aika raskasta, eikä haasteilta tulla välttymään. On pakko opetella syömään silloin, kun on sopiva väli (junaa tai bussia odotellessa tai ennen oppitunteja), syödä sitä mitä on saatavilla jne. Eikä ruokailuista saa luistaa, vaikka kuinka voisi perustella sitä kiireellä tms. Uudella paikkakunnalla opiskelu on uusi alku, uusi mahdollisuus, tai ainakin haluan nähdä sen niin. Lopulta kaikki on vain itsestä kiinni: viettääkö opettava, ihana vuosi Lohjalla ja palata terveempänä takaisin kotiin - vai uhratako taas yksi vuosi anoreksialle. Siinäpä se, ainakin aion yrittää parhaani, ettei jälkimmäinen toteutuisi. :')
 Kolmen tunnin maalaamisen ja luennoinnin jälkeen kävin vielä tarkistamassa seuraavan aamun aikatauluja, minkä jälkeen palasin asuntolaan joskus ennen yhdeksää. Sainpa muuten nukkua ensimmäisen yöni yksin neljän hengen solussa! :-D Seuraavalla kerralla saan luultavasti toisen huoneen, jossa on sitten myös huonekaveri.. Illalla ei sitten ihan heti väsyttänytkään, vaan tein ensimmäisten tuntien läksyjä: vesiväreillä maalailua ja piirtämistä - ehkä mieleisimmät läksyt vähään aikaan!
 Yöllä iskikin sitten ihan kamala flunssa ja päänsärky en turhaan pelkää bussissa pärskijöitä, joten yöunet jäivät maksimissaan kahden tunnin mittaisiksi.  
Kyllä väsytti herätä seuraavana aamuna klo 5.45!
 
Aamulla, istuskellessani yksin siellä bussipysäkillä, näin vähän matkan päässä jököttävän joutsenen. Oli vähän hämmentynyt olo, kun pelloilla oli usvaa, aurinko nousi horisontista punertavana - ja bussipysäkillä seuraa piti joutsen! :-D No, tottakai lintu lähti heti matkoihinsa, kun sain kameran kaivettua esiin laukusta...
 Bussi- ja junamatkat kotiin sujuivatkin jo paljon rennommissa merkeissä, kun tiesin minne olin menossa. :-) Ja seuraavalla kerralla (apua, huomenna!) voi ottaa vähän rennommin, kun tietää, millä bussilla mennä ja että osaa jäädä pois oikealla pysäkillä..
Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin edelleen innoissani opiskelusta, eikä huominen lähtö kauheasti jännitä/kauhistuta/pelota. Toivotaan vaan, että olen siihen mennessä päihittänyt tämän flunssan!
 Kotona onkin sitten tullut väkerrettyä loppuun läksyjä, jotka ovat nyt suurimmaksi osaksi valmiita..
Printtipaita 4 e, Cheap Mondayn toppi 1 e & valkoinen toppi 2 e (Lanttila)
Mekko 4 e & toinen mekko 3 e (Lanttila)
Perjantaina oli ihana herätä kotoa! Aamupäivällä tein visiitin kirpparille - ja lähdinkin sieltä 20 euroa köyhempänä, kassi täynnä vaatteita! :-) Nyt on taas uusia syksyisiä vaatteita, kun löysin edellisenä päivänä toiselta kirpparilta vielä viininpunaisen neuletakinkin. 
PS.
Viime viikolla 1 vuotta täyttänyt Puppa alkaa lähennellä kooltaan jo enemmän koiraa kuin kissaa! Mitenköhän suureksi herra meinaa vielä kasvaa...? :-D
Eipä tässä muuta, heippa!

7 kommenttia:

  1. Ainakin olet liikkeellä oikealla asenteella, ja on hyvä, että tiedostat myös nuo sudenkuopat etukäteen, jotta osaat ne välttää. Sun blogi on visuaaliselta ilmeeltään niin tavattoman kaunis, että voin vain kuvitella, millaisen "silmän" omaat. Tsemppiä syksyyn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, näiden asioiden ja mahdollisten ongelmien tiedostaminen on tärkeää, jotta osaa toimia ajoissa. :-) Lukuisia haasteita on edessä, mutta kyllä niistä selviää, kun osaa olla varuillaan ja tunnistaa riskit ajoissa.. Kiitos paljon! ♥ Taide on lähellä sydäntä, ja sen opiskelu on hyvää harjoitusta tulevan varalle. :') Kiitos, ja samaa sinne! ♥

      Poista
  2. AAAA vähänkö kivoja noi kirppislöydöt, joskus kyllä lykästää ! :DDD

    Olen ylpeä siusta mussu <3 Positiivisuus on in, niin kuin tiedämme !

    VastaaPoista
  3. heips pitkästä aikaa! on jäänyt blogien seurailut vähemmälle, sullekin on käynyt näköjään vaikka mitä :) koulu vaikuttaa tosi kivalta ja selvästi siltä mistä pidät, kun kerran läksyjä rupesit heti tekemään. vaikka kauhistus toi aamuherätys.
    nuo vaatteet oli ihanan kesäisiä. ja puppa on selvästi terveen pullee ^^

    siitä syömisestä vielä, että yritä ajatella sitä lupana ja avaimena viettää ihanaa aikaa ja onnellisia hetkiä. koska kaiken onnen sä kyllä ansaitset.
    hyvin se menee ♥

    VastaaPoista
  4. Puppa vaikuttaa isommalta kun mun koirat :D Ja onnea uuden alkuun! Uskon että selviydyt voittajana :)

    VastaaPoista
  5. Ehkä syöminen helpottuu kun sitä ajattelee niin että nyt on pakko, että jaksaa touhuta asioita jotka oikeasti kiinnostaa? Niin mulla aikanaan kävi. Halusin polttoainetta ja jaksamista, jotta saisin tehdä kaikkea sitä mitä halusin. Tämä on sulle varmasti uusi käänne, oot ilmeisesti nyt sellaisten asioiden parissa jotka sua kiinnostaa joten tuskin haluaisit "pilata" niitä anoreksialla? Toki varmasti tulee olemaan rankkaa, mutta päätä että otat kaiken vastaan ja sun ei tarvi selvitä ihan yksin. Sä oot toipilas ja saat väsyä, mutta et luovuttaa ;) Mä uskon suhun ihan täysin. Sussa on potentiaalia ja terveitä ajatuksia niin paljon. <3

    Ja kääk miten ihana tuo vasemmanpuoleinen mekko!! Haluan tommosen! Ja haha, Puppa on ihan ylisöpö. :>

    VastaaPoista
  6. Karoliina: Kiitos, niinpä, välillä löytyy vaikka mitä kivaa! :-) Kiitos paljon. ♥

    riri: Hih, kiva kuulla susta taas pitkästä aikaa! Onhan tuo joo aika mieleistä, taide ja muutenkin. :')
    Kiitos paljon, tykkäsin itsekin niistä todella. Puppa on kieltämättä aika järkäle jo nyt...
    Niinpä, yritän ajatella sitä juurikin niin. Kiitos paljon. ♥

    mirya: No mutta Puppa on! XD Kiitos paljon, sitä toivon myös ♥

    Kaiku: Ihan totta puhut. Oon yrittänyt ajatella sitä juurikin niin, ettei ole muuta mahdollisuutta. Ruoka on todellakin muuttunut enemmän polttoaineeksi, eikä ole enää jokin ''pyhä'' elämän keskipiste. :') Kiitos paljon, se merkkaa ihan valtavasti, että minuun uskotaan. ♥
    Hih, kiitos. Se on kyllä aika ihana. :-) Puppa on suloinen - ja suuri! :-D

    VastaaPoista