torstai 18. syyskuuta 2014

''Ketä tänne jää, mä tiedän siit sen verran, et sä elät tasan yhen kerran''

Heippa! Olipa taas ihana palata takaisin kotiin Lohjalta - vaikka siellä on ihan hämmentävän kaunista, niin kyllä näyttivät Lahden harmaat kadut vielä upeammilta. On aina ihana palata takaisin kotiseuduille.. Sen enempää johdattelematta alkuviikon tapahtumiin kun kellokin alkaa uhkaavasti lähennellä yhdeksää :-)
 Reissuun lähdin taas tuttuun tapaan junalla puolen päivän aikoihin, mistä sitten jatkoin muutaman tunnin kuluttua bussilla Lohjan perukoille.
 Kaikessa yksinkertaisuudessaan nykyinen huoneeni näyttää tältä. Eihän siellä mitään luksuselämää vietetä, mutta on niitä mukavuuksiakin tarjolla: kämppiksen kanssa meillä on yhteinen keittiö ja ihan passeli suihku. :-) Tottakai omaa rauhaa aina kaipaa, mutta onneksi tullaan kämppiksen kanssa hyvin juttuun!
 Ajatukset ja tunteet ovat heilahdelleet ihan laidasta laitaan, mutta onneksi pääosin on ollut ihan hyvä olla. Koti-ikävä on aika iso asia, sillä välillä on ollut melkein lohduton olla niin kaukana ja periaatteessa ihan yksin. Joinain hetkinä on ollut ihana huomata, että viihtyy uudessa ympäristössä niin hyvin. Yhdenkin aamun aloitin ulkona lintujen laulua kuunnellen, ja huomasin ajattelevani, että viihdyn täällä niin hyvin. Olen melkeinpä onnellinen. 
Ahdistuksen hetket ovat liittyneet syömiseen: kaikki vastuu on itsellä, eikä ruokailuja saa skipata, vaikka ne tuntuisivatkin uudessa ympäristössä haastavilta. Ylitin itseni ja söin ruokalassa molempina päivinä - kasvisvuokaa ja riisipuuroa! Vaikka ensin ahdisti, niin voi sitä riemua, kun huomasi onnistuvansa. Pitää vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja kokeilla rohkeasti uusia makuja.
 Löysin opiston lähistöltä aivan ihanan rannan, jonne palasin useampaan kertaan niiden muutaman päivän aikana. Oli ihana istuskella siellä kaikessa rauhassa, kuunnella aaltojen liplatusta ja katsella liki tulevia lintuja. :-) Samalla piti tottakai soitella Karpolle, ettei ihan erakoksi heittäytynyt!
 Päivien ohjelma koostui hyvin pitkälti maalaamisesta: sitä olenkin saanut tehdä lähes kyllästymiseen asti! Mutta eipä sillä, olen ainakin oppinut taas vaikka mitä muuta, ja ainakin vielä opiskelumotivaatio on korkealla. :-) On ihanaa, kun saa töistä hyvää palautetta ja saa jopa välillä aikaan töitä, jotka ovat itselle mieluisia.
 Alkaa hiljalleen tuntua siltä, että Lohjalle opiskelemaanlähtö oli hyvä idea! Olen oppinut ja nähnyt niin paljon, ihan jo näiden muutamien viikkojen aikana. Tottakai aina täytyy pitää huoli, ettei lipsu syömisistä ja että pitää itsestään hyvää huolta.. Lopulta raskaat reissut ja pitkät päivät ovat kuitenkin olleet kaiken vaivan arvoisia! Viihdyn opistolla ja elämä tuntuu pitkästä aikaa oikeasti merkitykselliseltä - siinä on jo aihetta hymyyn!
 Oli kuitenkin enemmän kuin ihanaa palata aamulla kotiin! Nyt on taas pitkä viikonloppu kirpputorivierailuineen edessä, enkä voisi olla onnellisempi. :-) Aamulla oli tosiaan herätys jo ennen kuutta, että ehdin ensimmäiseen bussiin. Vähän väsytti ja vilutti pysäkillä bussia odotellessa, mutta sen kesti hyvin, kun tiesi pian pääsevänsä kotiin.
Tällä kertaa tällainen, vähän sekava postaus, kun alkaa jo väsymys vähän painaa. Taidankin siis pidemmittä puheitta painua nukkumaan! :-D Heippa! ♥

1 kommentti: