sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Päiväni kuvina: perjantai

Moikka!Päiväni kuvina -postaukset olivat jo vähäksi aikaa kadonneet blogeista, mutta nyt olen lähnyt niitä vähän siellä sun täällä. Siksipä intouduin itsekin kaivamaan kameran esiin perjantaina ja dokumentoimaan tämän hyvinkin normaalin ja arkisen päivän. Toivottavasti tykkäätte!
Herään nykyisin usein jo ennen yhdeksää, enkä tänäkään aamuna saanut unta sen pidempään. Mikäpä sen parempaa, kun herätä aikaisin ja pirteänä! :-)
 Päätin siinä samassa rytäkässä vaihtaa lakanat - ja nyt sitten nukutaan muutama viikko Muumien matkassa!
 Perjantaiaamut ovat ihan parhaita: saa kerrankin herätä omasta sängystä ja viettää aamupäivän niin, kuin tahtoo. Aamupäivän ohjelmaan kuului kuppi makukahvia, juku-mysliaamupalaa ja koulutehtävien maalaamista. Vierähtihän siinä helposti tunti jos toinenkin, kun oikein syventyi vesivärien maailmaan..
 Maalailun jälkeen opiskelin vielä hetken kurssin asioita. Vielä mennään aika alkeissa - elementtien asettelussa, painopisteissä ja valööreissa - jotka on aika peruskauraa jo sellaisenaan. Opiskelu on ainakin vielä vaan niin innostavaa, että näitä tekee ihan ajankuluksikin.
 Aamulla panostin laittautumiseen jopa niinkin paljon, että pesin hampaat, puhdistin kasvot, letitin otsahiukset ja laitoin korvaan isomman venytyksen. Ysimillisessä mennään nyt - eikä enää olekaan kuin pari venytystä matkaa siihen, mitä tahdon. Liian pieni venytys ei näyttäisi venytykseltä laisinkaan, liian iso taas saisi aikaan lähinnä Dumbo-effektin! :-D
 Mitäpä olisikaan päivä ilman pientä paijaushetkeä kisun kanssa? :-) Minni oli oikein mielissään ja hurisi tyytyväisenä, kun sai rapsutuksia korvan taakse ja silityksiä pehmoiselle turkille.
 Kirpparillakäynti on lähes poikkeukseton perjantairituaali, eikä sitä voinut jättää väliin tälläkään kertaa. Aurinko paistoi nätisti, kun kävelin vajaan kilometrin matkan Lanttilalle. 
Kirpparilla olikin yllättävän hiljaista näin perjantaiaamupäivänä, kun suurin osa ihmisistä oli töissä tai koulussa - mutta parempi vaan, sillä onhan kyynerpäätaktiikalla kirpparipöytien välissä könyäminen kerrassaan rasittavaa! :-D
 Kiireettömän kiertelyn jälkeen löysin viimein viimeiseltä riviltä ihanan maastonvihreän flanellipaidan ja viininpunaisen, pitsireunuksisen topin. Menihän siihen taas yksi viiden euron lappunen, mutta oli taatusti sen arvoista! Lanttilassa kiertelyn jälkeen kävin vielä viereisessä kaupassa ostamassa marjoja ennen, kun taas palasin kohti kotia.
 Kotona jatkoin ison rahka-marja-hedelmä-mehukeittokulhollisen voimin koulutehtävien suunnittelua ja maalaamista, missä edistyinkin ihan kiitettävän paljon. Aamulla oli ensimmäinen työ puolessa välissä, iltapäivällä sitten oltiinkin tehty jo kyseinen työ valmiiksi ja melkoinen osa seuraavaa. :-)
 Koulutehtävien puurtamisen jälkeen teki mieli rentoutua hetki elokuvaa katsoen ja sukkia kutoen. 
Vanhemmat osti vähän aikaa sitten The Grand Budapest hotel -nimisen elokuvan, jota kohtaan ei oikeastaan ollut sen suurempia odotuksia. Vauhdikkaan elokuvan traileri oli mielestäni melko mitäänsanomaton, mutta ajattelin kuitenkin katsoa, josko olisin ollut väärässä.
No.. Ei The Grand Budapest hotel huono ollut, vaan ei erityisen hyväkään. Kyllähän sen katsoi ja pari kertaa saattoi ääneenkin naurahtaa - mutta siihen se jäikin. Ihan kelpo viihdettä, vaan enpä tätä välttämättä uudestaan katsoisi, ainakaan ihan heti.
 Välipalaksi mutustin sitten kotipihan omppua, marjoja ja Alpron kahvirahkaa. Eikä kukaan tietenkään huomaa pöydän maalitahroja. Jatkoin siinä vielä hetken maalailuja ja ratkoin yhden ristikon.
 Kuuden aikoihin lähdettiin Karismaan ruokaostoksille. Sitä ennen käväistiin vielä muutamassa muussa kaupassa ostamassa kiviä ja kukkia Eetun hautaa varten.
 Karisma ei ole kovin lähellä kotia, eikä oikeastaan niin kovin ihmeellinen muutenkaan, mutta siellä on aina käytävä, sillä... Punnitse & Säästä on ihan ykkönen! Tälläkin kertaa mukaan tarttui mm. kookoskahvia, välipalapatukoita ja kuivahedelmiä..
Kahdeksan jälkeen palattiin kotiin. Muut kiiruhtivat katsomaan Vain elämää -sarjan ensimmäistä jaksoa, jota karkuun juoksin yläkertaan. :-D Iltapalaksi mutustin ompuista, pähkinöistä, kaurahiutaleista ja soijamaidosta tehtyä tuorepuuroa - niin hyvää, nams! Katsoin siinä samassa jotain ohjelmaakin, mutta ilmeisesti se ei ollut kovin mieleenpainuva, kun en nyt yhtään muista mitä. 
Olipa taas ihana perjantai!  
Vai mitä mieltä olette? :')

Ps. Voi olla, etten vielä huomenna lähdekään Lohjalle. Tällä hetkellä on sellainen tappoflunssa päällä, etten välttämättä huomenna lähde yli 250 kilometrin reissua taivaltamaan. Sen näkee sitten huomenna, että onko olo yhtään parempi ja olenko kunnossa lähtemään! Muuten onkin sitten lähtö vasta keskiviikkona.. :-)

8 kommenttia:

  1. Jos satut liikkumaan helsingissä siihen aikaan, käväise kurkkaamassa Kattilahallin kirppistä!
    Yksi kirppispäivä on ainakin 26.10..
    On kai tulossa ihan kohtuu paljon myyjiä, ja ajattelin että saattaisi kiinnostaa! Itse olen menossa ihan ehdottomasti (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaapa houkuttelevalta! :-) Käyn varmasti katsastamassa, jos osun oikeaan aikaan Helsinkiin!

      Poista
  2. Minusta kyllä edelleenkin tuntuu että toi pinkki spiraali on kymppi, joten kokeile bluggia laittaa ton jälkee, jos vaikka oisitkin jo kympissä :) Mutta jos ei, niin ne piikit on sit ne kympit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se onkin oikea mysteerivenytys. Mutta kokeilen tosiaan :--)

      Poista
  3. Nää päivä kuvina postaukset on parhaita :3 Onko toi alpron kahvirahka jotain uutta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva kuulla, että tykkäät! Lukeutuvat kyllä ihan omiinkin lemppareihin. :-) Alpron kahvirahkaa on ollut myynnissä kesästä lähtien - ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. On kyllä hyvää, nams! ♥

      Poista
  4. Mitenhän mä en löydä :( Ethän sit tarkota sitä yosan kahvihommaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, joo tosiaan.. Niinpä taisikin olla. Sekoitin ne, anteeksi. :-) Mutta sitä siis..

      Poista