sunnuntai 31. elokuuta 2014

Epätodellisuutta ...

Heippa! Tällä hetkellä olen pienessä nuhassa/kurkkukivussa/kuumeessa/missä lie, mutta muuten on loistavat fiilikset. Miten se onkin aina niin, että koko loman on terveenä, ja sitten koulun alkaessa heti sairastuu? No, oli miten oli, tässä on onneksi vielä pari päivää aikaa parantua.. :-)
 Eilen lähdettiin pienelle kierrokselle Helsinkiin ja Lohjalle. Käytiin katsomassa, mistä lähtee bussi ja millainen on tuleva opiskelukaupunkini, mutta samalla ehdittiin myös pienelle pyörähdykselle Forumin vaatekaupoissa.. Lähdettiin reissuun jo yhdentoista jälkeen, mutta jotenkin se kotiinpaluu onnistui silti venähtämään iltakymmeneen asti. :-D Päivä oli aivan mahtava!
 Koko ajatus Lohjalle lähdöstä oli alunperin vain epätodellista unelmaa - en uskonut, että todella lähtisin ideaa toteuttamaan. Tässä sitä kuitenkin ollaan, aloittamassa taideopintoja Kanneljärven opistolla, ja jo ensi viikolla! :-) Ajattelin, että käynti Lohjalla tekisi siitä jotenkin todellisemman ja arkisemman: mutta opistolla olikin niin kaunista, että nyt uskon paikan todellisuuteen vielä vähemmän! Uimarantoja, vihreitä nurmialueita, lintujen viserrystä, auringon paistetta, suuria vanhoja tammia,... Joku saattaa unelmoida modernista betonilähiöstä, suurista kauppakeskuksista ja liikenteen äänistä - mutta koulu idyllisessä maalaismaisemassa on juuri sitä, mitä eniten rakastan. :')
 
 
Alunperin Lohjalle lähtö lähinnä pelotti, mutta nyt olen innoissani. Toivottavasti saan uusia, ihania kokemuksia ja opin elämään vähän itsenäisemmin.. Seuraava askel on muutto omaan kotiin (luultavasti toiseen kaupunkiin) - mutta katsotaan ensin, miten pärjään opistolla 135 kilometrin päässä kotoa. :-)
 
...siitä epätodellisuudesta puheenollen: opiston pihapiirin kauneus vielä meni, mutta kun näin matkalla kauriita ja taivaantäydeltä kuumailmapalloja - täytyi jo ihan nipistää itseään. Olin hetken aivan varma, että pian herään, ja vasta silloin ollaan lähdössä reissuun. :-D
Illalla ehdittiin viimein syömäänkin. Moni paikka oli jo mennyt kiinni, joten päädyttiin Simpukka-nimiselle huoltoasemalle syömään. :-) Ulkona oli jo ihan pimeää ja sisälläkin vilpoista, mutta muuten oli vielä ihan virkeät fiilikset. Palattiin Lahteen tosiaan yhdentoista aikoihin, vaikka tuntui, että olisi ollut reissussa vasta muutaman tunnin.  
Aivan ihana päivä kaikin puolin, ei voi muuta sanoa.
 
Monkilta löysin pelastuksen, kun olin jo menettää toivoni kaikissa Lahden kaupoissa ja kirppareissa kiertelyn jälkeen. Heti ensimmäisenä liikkeeseen astuessani löysin koirien ja kissojen kanssa metsästämäni lämpimän, syksyisen keltaisen neuleen. Täydellinen neuletakki maksoi 35 e, ja oli ehdottomasti kaiken rahan arvoinen! Paluumatkalla poikettiin vielä Juustoportin myymälässä, josta ostin mm. Toffee-vaniljamakukahvia, irtosuklaata ja rahkaa..
 
Mutta eipä tässä muuta - seuraavalla kerralla kirjoittelenkin jo sitten siitä, miten koulun aloittaminen sujui! :-) Heippa

4 kommenttia:

  1. Näytätpä kauniilta tossa "syömiskuvassa". :D Toki näytät muutenkin!

    Tuosta koulusta tulee ihan mieleen yksi koulu jossa itse olen ollut taidetta opiskelemassa. Samanlainen idyllimäinen, kauniin luonnon ympäröimä koulu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih, kiitos :-) Oi, kiva kuulla! Tuolla on kyllä hirmuisen kaunista ja idyllistä.. ♥

      Poista