sunnuntai 17. elokuuta 2014

''I didn't know I was broken, 'til I wanted to change, I wanna get better''

Heippa! Tällä kertaa olisi kerrottavana sekä hyviä, että huonoja uutisia. Niiden lisäksi, tietysti, on vielä vähän arkisempaakin höpinää.. :-) Mutta aloitetaan nyt niillä ikävemmillä aiheilla, että saadaan nekin pois alta.
 Viimeisten viikkojen aikana Eetun kunto on mennyt nopeasti huonommaksi: ensin oli korvissa kutinaa, sitten silmät alkoivat rähmimään, kohta turposi masu, vaikka kissa muuten laihtuikin silmissä,.. Viimeisten päivien aikana Eetu on hädin tuskin jaksanut liikkua, ja siirtyy paikasta toiseen todella vaivalloisesti. Näiden lisäksi on vaikka mitä muuta ikävää, joten kävin kiireesti varaamaan huomiselle ajan eläinlääkäriin. 
Vähän pelottaa, että huomenna saattaa olla Eetun viimeinen päivä - sen verran huonovointiselta kissa vaikuttaa. Toivon tottakai, että kyseessä olisi joku vähemmän vakava, hoidettavissa oleva vaiva.. Lääkärin vastaanottoon valmistaudun pelätään pahinta ja toivotaan parasta -asenteella. Ei tässä oikein muutakaan voi.
Eetu on jo vanha, 11-vuotias, joten onhan tämä ollut odotettavissa - mutten silti olisi vielä valmis sanomaan hyvästejä. Niin tärkeä ja järkyttävän rakas Eetu on.. Mutta toivotaan parasta!
 Sitten ne hyvät uutiset, Eetun kuvan alla, sillä ei tähän oikein osuvampaakaan löytynyt.. Pääsin virallisesti takaisin hoidon pariin! Kävin torstaina aikuispsykiatrian ajalla, ja selvisi, että kyseinen paikka onkin erikoisvastaanotto syömishäiriöisille. Tarjolla on siis kaikki mahdollinen hoito: ravitsemus- ja fysioterapia, psykologin vastaanotto ja fyysisestä kunnosta huolehditaan mm. punnituksilla ja verikokeilla. Näiden lisäksi otetaan vielä EKG- ja luustontiheysmittaus. 
Ennen kaikkea fiilikset ovat helpottuneet ja toiveikkaat: enää ei tarvitse selvitä kaikesta yksin. Jo pelkkä tieto siitä, että apua on saatavilla, helpottaa oloa kummasti. Tiedän, että kyseessä on melko ainutlaatuinen tilaisuus - ja aion ottaa hoidosta kaiken irti. :-)

Kansainväliset markkinat:
 Näiden uutisten jälkeen sitten niihin arkisempiin aiheisiin: käytiin lauantaina kansainvälisillä markkinoilla Lahden torilla. Käväisin siellä jo ohimennen torstaina, mutta halusin ehdottomasti ehtiä vielä paremmalla ajalla uudelle kierrokselle..
 Tunnelma markkinoilla oli mitä ihanin: aurinko paistoi, eri kulttuurien ruoat, asusteet ja jopa kielet sekoittuivat sulassa sovussa toisiinsa.
 
Tarjolla oli eri maiden herkkuja: kevätkääryleitä, ranskalaisia vohveleita, brezeleitä, brittiläistä fudgea ja vaikka mitä.. Uskokaa tai älkää, mutta markkinoilla sai vaivatta kulumaan tunnin jos toisenkin. :-D
 Ostettiin markkinoilta mm. suklaakuorrutteisia mansikka-banaanivartaita, pari kiloa mustikoita ja rasiallinen lakkaa.. Markkinoiden tunnelma oli mitä ihanin, ja suosittelen ehdottomasti käymään, mikäli nuo vielä jossain järjestetään.

Ostoksia:
Neule ja hame (yht. 25 e, Only), shortsit (H&M, 14,95 e)
 Kai se on vain pakko hyväksyä, että kesä alkaa olla lopuillaan.. Syksy tulee yhtä varmasti, kuin se on tullut jokaisena edeltävänäkin vuonna. Ei se silti ole mikään syy vaipua epätoivoon! Syksyn tuloon voi suhtautua hyvillä mielin, kun viileneviä kelejä varten kaapissa odottaa ihania syksyisen värisiä vaatteita. Onlyn alennuksista löytyi sattumalta ihana maastonvihreä neule ja suora musta hame. Farkun värisiä shortseja olen etsinyt koko kesän, mutta löysin mieluiset vasta nyt. Onneksi shortseja voi käyttää yhtä lailla syksyllä - kunhan muistaa laittaa alle sukkahousut. :-)
Kirjat (yht. n. 25 e, Kulmakirppis)
Kirjat ostin oikeastaan jo jonkun aikaa sitten kirpparilta, mutta vasta nyt ilmaantui sopiva tilaisuus jakaa ne täällä. Löysin ihanan Muumi- (jossa on sisällä kuvia, tarinoita, reseptejä ja runoja), Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat - ja Kate McCannen Madeleine -kirjat kirpparilta, enkä voinut ohittaa tilaisuutta. Nyt on ainakin luettavaa!  

Nautitaan nyt vielä viimeisistä auringonsäteistä ja kesäisistä päivistä - ja sen jälkeen ihastellaan syksyn ruskaa ja punastuneita omenoita! Jokaisessa vuodenajassa on omat hyvät puolensa. :-) Heippa!

6 kommenttia:

  1. toivon parasta Eetun suhteen- mikä sitten onkaan se oikea ratkaisu. <3 voimia sinne.

    ihana, että pääsit hoidon piiriin! hieno juttu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :') Toivon todella, ettei tämä olisi vielä Eetun viimeinen reissu. Olen kuitenkin kasvanut niin yhteen kissan kanssa, etten oikein tiedä, miten selviän ilman.. Mutta jos on aika, niin ei siinä oikein voi antaa toisen kitua.. :-< Mutta toivotaan todella parasta! ♥
      Kieltämättä, olen tosi helpottunut, ettei kaikki ole enää pelkästään omalla vastuulla. :-)

      Poista
  2. Olipas kyllä ihan ääripäästä nuo uutiset. Surettaa tuo Eetun tila, vaikken kissaa tunnekaan. Toivon kovasti, että on vielä jotain tehtävissä!

    Hoidon alkaminen kuulostaa toooooosi hyvältä! Paljon tsemppiä ja hyvä kun saat vuosien jälkeen asiantuntevaa hoitoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä joo. Toivon todella, ihan sydämeni pohjasta, että Eetu saataisiin vielä kuntoon. ♥ Poju on kuitenkin ollut minulla jo 9-vuotiaasta, enkä oikein tiedä, miten selviäisin ilman... Mutta ehkä tämä on vaan joku pienempi juttu, vielä on toivoa. :')

      Kiitos, olen täysin samaa mieltä. Vaikka kuinka toitottaisi itselleen, että selviää yksin, ei se riitä. Sairaus on kuitenkin niin vaikea peitota - kaikki apu tulee tarpeeseen.

      Poista
  3. Voi Eetu-parkaa - toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin, mitä tämä nyt sitten loppujen lopuksi tarjoittaakaan... :--(


    Ja hei mahtavaa toi hoito! Toivottavasti siellä osataan auttaa sua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eetu on nyt poissa, mutta oli niin huonossa kunnossa, että ehkä nyt on tosiaan parempi. ♥ En tiedä..
      Joo, niin on. Toivon kanssa samaa. :')

      Poista