sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Piece of Cake?

Sain kerran Hillalta idean tehdä merkinnän, jossa leivon jotain - ja nyt kun löysin kirjastosta loistavan kirjan (josta olen tehnyt viikonlopun aikana nyt jo kaksi kakkua..), oli oiva tilaisuus viimein toteuttaa kyaseinen idea. Lisäksi sitten vielä Karpo täytti eilen 17! Eli tämä on making of - Synttärikakku Karpolle!


1. Ensin valmistetaan kakkupohja; 4 kananmunaa, 1 ½ dl sokeria, 1 ½ dl vehnäjauhoja, ½ dl perunajauhoja & ½ tl leivinjauhetta ( + laitoin myös hieman vaniljasokeria : D) ~ Ensin vatkuloidaan sokerit ja huoneenlämpöiset kananmunat napakaksi vaahdoksi, sitten lisätään siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jossain välissä olisi myös ihan järkevää voidella / paperoida vuoka valmiiksi.

2. Seuraavaksi kaadetaan taikina vuokaan ja paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 40 min. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen, kuin kumoat sen.
 

3. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Voit pyöristää myös hieman reunoja, jotta kuorrutteeseen ei tule ryppyjä. Kostuta pohjat sitruunalimonadilla (tai meikäläisen käyttämällä kostukkeella: 3tl sitruunan mehua & 3/4 dl vettä).


 4. Valmista täyte. Alkuperäisessä ohjeessa oli melko monimutkainen ohje, joten päädyin laiskuuttani kaivelemaan kaapista Blå Bandin vadelmamoussea. Yhdestä pussillisesta tuli juuri sopiva määrä täytteeksi ja väri oli muutenkin mukavan vaaleanpunainen. : D Tämän jälkeen laitoin kakun puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään ja lähdin kävelylle.


 5. Olen järkyttynyt siitä, miltä nämä kuvat näyttävät täällä! O_O Nimittäin marsipaanikuorrutteesta ei kyllä loistanut mitään läpi.... No, oli miten oli. : ) Seuraavaksi tehdään kuorrutus: Sivele ensin kakun päälle ohuelti mansikkamarmeladia, joka saa marsipaanin tarttumaan paremmin. Vaivaa huoneenlämpöisestä, valkoisesta marsipaanista pallo (johon voit halutessasi sekottaa mukaan beigeä väriainetta tai vaikkapa pienen ripauksen kaakaojauhetta antamaan väriä). Kauli marsipaanista tomusokerilla jauhotetulla pöydällä n. 2-3 mm paksu ympyrä. Nosta kuorrute kakun päälle ja painele tasaisesti kakun reunoille - varo ryppyjä!


 6. Leikkaa ylitse jäänyt marsipaani reunoilta ja painele reunoja hieman kakun alle.


 7. Ja lopuksi vielä paras vaihe - koristelu! ♥ Levitin päälle mansikkamarmeladia, ripottelin irtokarkkeja ja raastoin valkosuklaata ja sitten kakku ... eikä kun hetkinen, ONKO TÄMÄ SITTENKIN PITSA? ..on valmis!


Mitäs mieltä olette? :---D Innostuin tämän kakun myötä väkertämään marsipaanista, joten odotan jo innolla, että saan tehdä jotain uutta - viimeistään ystävänpäinänä teen jotain ylisöpöä ja vaaleanpunaista! ♥

PS: Rakkaalle Karposelleni vielä tämä! >8))

Päivänsäteenä pienenä silmiisi kurkistan
herätän sinut unestasi ja onnea toivotan
lailla perhosen leijailen korvaasi kuiskaamaan
sanat kaikkein kauneimmat jotka suinkin vain osaan
Sillä sinulla on syntymäpäivä, mutta lahjaa ostanut en,
suukko poskellesi olkoon sellainen

Hyvää syntymäpäivää sinulle rakkain
hyvää syntymäpäivää toivotan
Hyvää syntymäpäivää sinulle rakkain
ja paljon onnea vaan

Lailla hiekanjyvän pienoisen tahdon kenkääsi kutittamaan
tahdon kuulla kuinka saan sinut nauramaan
Yhden asian, soittorasian lailla, toistan yhä uudelleen
onnittelen sinua, ja teen sen suudellen
Sillä sinulla on syntymäpäivä, mutta lahjaa ostanut en
suukko poskellesi olkoon sellainen

Hyvää syntymäpäivää sinulle rakkain
hyvää syntymäpäivää toivotan
Hyvää syntymäpäivää sinulle rakkain
ja paljon onnea vaan

Lailla kesäisen tuulenhenkäyksen tahdon silittää hiuksias
tulla liki, niin liki ja halia sua, rakas
voisin miljoona ruusua syliisi kantaa
tai kultaa ja timantteja lahjaksi antaa
Sillä sinulla on syntymäpäivä, mutta lahjaa ostanut en
suukko poskellesi olkoon sellainen

Hyvää syntymäpäivää sinulle rakkain
hyvää syntymäpäivää toivotan
Hyvää syntymäpäivää sinulle rakkain
ja paljon onnea vaan

7 kommenttia:

  1. aaww ♥ Kultaseni, olet ihanin! (ihanku ei sitä tiedtty?)
    Kiitos kovin vaikka maistamaan en päässytkään XD, mutta sun leipomuksii saa maistella vielä miljoonittai kuitenkin tulevaisuudessa~

    Ja toi biisi ♥

    VastaaPoista
  2. Oi, ihana idea tuossa kakussa ♥ :D

    VastaaPoista
  3. Ihana karkkikakku, nams!
    Muista itsekin maistaa ;----)

    VastaaPoista
  4. Ihana kakku♥ Oot tosi hyvä leipomaan

    VastaaPoista
  5. Karpo: Ihihi.. 8)) Teen kyllä vielä uudemman, kun nähdään seuraavan kerran, kun innostuin näistä marsipaanikakuista niin kovin. ♥

    Varislapsi: Idea ei ollut oma, mutta tykkäsin siitä niin kovasti, että oli pakko päästä toteuttamaan. : ) Seuraavan kakun suunnittelen itse alusta loppuun. ♥

    nouy: Kiitos. ♥ :') Saa nähdä, ehkä nappaisen päältä pari karkkia, kun en leivoksista pahemmin tykkää. :D

    fashion: Kiitos ja kumarrus. : DD

    VastaaPoista
  6. essy: Ähähää, kyllä mä sullekin voin kakun tehdä : D Kerrot vaan, millaisen ja milloin!

    VastaaPoista