tiistai 7. joulukuuta 2010

Siat pääsee taivaaseen

Varoitus: Nyt on paljon asiaa, joten merkinnästäkin tulee luultavasti about sata kilometriä pitkä!

Itsenäisyyspäivänä meillä on ollut perinteenä aloittaa joulun valmistelu ihan virallisesti - me nimittäin leivotaan silloin itse tehdystä taikinasta porukalla pipareita ja kuunnellaan joululauluja! ; )


Joten joululaulut soimaan vain ja leipomaan! ♥ Huom: leipominen alkoi jo aikaisin aamusta ja peiton alta kömpi esiin äkäinen talviunilta herätetty karhunpoika!







Tässä siis muutama työvaihe, mutta lopputulokset näyttivät mm. tältä:


Teema oli tietysti - tyttyttydyy - eläimet! Anna hieman kärysi, mutta eipä se mitään haittaa! >: ) Halusin pelastaa kaikki ihanat eläimet meille ja järjestää niille kunnon joulun! : PP (Possu kyllä halkesi melkein heti kuvauksen jälkeen, mutta paikkasin sen! XD)

                           Joulun suuri epäkohta:


Aina joulun alla rupean pohtimaan asiaa - miksi jouluksi täytyy teurastaa niin monta porsasta? Vastaushan on tietenkin melko yksinkertainen: jotta ihmiset saisivat joulupöydän kruunun sinappihuntuineen. Vuoden 2007 joulun aikoihin Suomessa syötiin 7 200 000 kg kinkkulihaa! Kinkkua tilataan Suomeen Tanskasta asti, sillä eiväthän meidän possut yksinään riitä! En tarkoita loukata ketään, joka ajattelee toisin, mutta mielestäni joka jouluna tehdään porsaiden suuri joukkomurha. Eikä siinä mitään, jos kaikki liha tosiaan syötäisiin, mutta vähintäänkin 30-40 % lihoista heitetään joulun jälkeen pois. Itse en ole koskaan pitänyt joulukinkusta, joten jo silloin, kun vielä söin lihaa, sen syöminen oli pitkän painostuksen takana..
Ja jos joku ihmettelee tuota lausetta ''Kinkku on mun kankku.'', voisin selittää hieman. Sain nimittäin joskus ala-aste aikoina joltain kaupungilla tällaisen lehtisen;


Nyt kuitenkin siirrytään jouluaiheista normihömppään! >: D Tuntui oudolta palata kouluun, kun oli ollut pidempi viikonloppu ja tuli nukuttua aika pitkään (yhtä vaille) joka aamu. Koulusta sen verran, että huominen Helsingin reissu siirtyikin helmikuuhun, mikä on vähän harmi. : /


                                Päivän asu (pitkästä aikaa!)
                                  Raidallinen paita - H&M
                               Punamusta hame - Kappahl
                             Musta rusettitoppi - kirpputori

Oli muuten taas tuttuun tapaan kiireinen päivä, mutta ehdin pitkästä aikaa kiertelemään parilla kirpparilla! Tällä kertaa ei löytynyt mitään, mutta ehkä se on ihan hyvä vaan, koska olen suunnitellut (ja toisen ostanutkin) seuraavat kaksi isompaa ostostani - nimittäin sen punaisen mekon ja suoristusraudan!


Vanha suoristusrauta (joka oli itseasiassa vasta muutaman kuukauden vanha) pisti sopimuksen poikki ja oli pakko ostaa uusi. Ostin siis Obh nordica -merkkisen, koska olen sen monissa laitteissa todennut hyväksi. Enivei, huomenna sitten ensimmäinen testi, että miten se toimii! :-)

PS. Nyt sitten katsomaan Skinssiä koneelta! Katson nyt ykköstuottarin toista jaksoa ja olen taas totaalisen koukussa tähän (kiitos Karpon, kun mainitsi, että kolmas tuottari pyörii taas Subilla ja jäin tietysti taas koukkuun siihenkin...!).

4 kommenttia:

  1. Oi, tykkään tosta sun päivän asusta! (: Ja muuten rupes ällöttämään kauheasti toi possu-juttu, mut onneks meilläkään ei syödä kinkkua (:

    VastaaPoista
  2. fanny: Oi, kiitos! ; ) Oon aivan hullaantunut tuohon uuteen toppiin ja haluan pukea sitä kaikkien vaatteiden kanssa..
    Hyvä että sillä on jotain vaikutusta ihmisiin! Vanhemmat eivät ole vieläkään suostuneet kinkusta luopumaan, vaikka saavat kuulla tuhanteen kertaan moraalisaarnan siitä.

    VastaaPoista
  3. Hieno postaus! Itsekin lakto-ovo-vegaanina otan korkeintaan "tofu-kinkkua" joululautaselleni.

    Ps. Sulla on ihan hemmetin siisti letti! Tulee mieleen My Little Pony<3

    VastaaPoista
  4. Aurélie: Kiitos. : ) Joo sitä samaa ajattelin, mutta saa nyt nähdä.. Ja kiitos! ♥ Tosin on vähän hämmentävää, että miten ihmeessä My Little Pony. : P

    VastaaPoista