maanantai 27. joulukuuta 2010

Miten tässä kävi niin, että kun haaveet toteutuivat elämääni enää tahdo en

Jouluyönä päätin, että jotain muutosta on pakko saada aikaan - tai pahimmassa tapauksessa sairastan anoreksiaa vielä kymmenenkin vuoden päästä. Liian usein on vaan helpompi tehdä päätös, että mielummin ottaa vähemmän ja valitsee kevyemmän vaihtoehdon, kuin kokeilisi jotain uutta ja taistelisi sen aiheuttamaa ahdistusta vastaan. Olen aina lykännyt parantumista, koska olen pelännyt muutosta - ja pelkään vieläkin, se on pakko myöntää.
Joulun jälkeiset päivät olen potenut ahdistusta, mutta samalla ääretöntä ylpeyttä ja tyytyväisyyden tunnetta, kun olen uskaltanut potkia vastaan sairauden määrittämiä normeja.


Kävin eilen Makuunissa ostamassa irtokarkkeja (täksi päiväksi) ja olen yrittänyt syödä jotain muutakin, kuin sen, millä tiedän painon joko pysyvän tai laskevan hieman. Yllättävää kylläkin, mutta paino ei ole lähtenyt nousuun, vaikka niin luulinkin.




Pelkään, etten saa muutosta aikaan ja että motivaatio loppuu pian, mutta olen keskustellut asiasta vanhempien kanssa ja saanut heiltä tukea. Ongelma on yleensä se, etten puhu ''todellisista'' tunteistani kenellekään, vaikka olisi ihmisiä, jotka kuuntelevat. Nyt olen kuitenkin puhunut ja se on helpottanut huimasti! : ) Eli jospa tämä tällä kertaa lähtisi tästä etenemään! Toisaalta pelkään, että olen motivaationi kanssa jo nyt liian myöhässä, sillä perjantaina on kontrolli sairaalalla, eivätkä syömisasiat ole olleet ihan kunnossa vähään aikaan. : /  Haluaisin jo niin eroon tästä. En halua, että koko elämä pyörii ruoan ympärillä - tahdon elää, rakastaa, olla onnellinen! 

Tämän vuodatuksen jälkeen voisin kertoa vähän eilisestä ja tästä päivästä:



Olen jo pitkään tahtonut nähdä elokuvan Precious, joten kun veli osti sen vanhemmille lahjaksi, sain viimein tilaisuuden! Enkä muuten pettynyt, sillä elokuva pisti ajattelemaan! Elokuvan päähenkilö, Precious (Gabourey Sidibe), on 16-vuotias tyttö, joka on raskaana toista kertaa - omalle isälleen. Preciousin äiti on katkera tytölleen ja pitää tätä kotonaan palvelijana, jota voi haukkua ja lyödä mielensä mukaan. Elokuva on kaikesta huolimatta oodi elämän kauneudelle ja sille, ettei pidä luovuttaa. 




Eilen värjäiltiin vielä ripsiä ja tehtiin porukalla kaikkea pientä hauskaa. : ) Tänään kuitenkin lähdettiin jo aamupäivästä vähän ostoksille ja eksyttiin siinä välissä kahvilaankin. Olin lievästi sanottuna kuolla ahdistukseen, kun piti ottaa itsellenikin jotain juotavaa ainaisen Pepsi Max:in sijasta. Pienen painostuksen jälkeen otin kuitenkin pienen mango-fruitien, jonka juomisen jälkeen en ollut enää ahdistunut - vaan ihan hemmetin ylpeä! ; ) 





Okei, mutta tässä oli siis koko ostosreissumme syy! Päätin jo jonkun aikaa sitten, että ostan itselleni uuden kännykän, koska vanha alkoi jo reistailla pahasti. Rahaa meni kyllä rutkasti, mutta olen silti tyytyväinen - aivan ihana väri ja muutenkin ihana kosketusnäyttö! :----) ♥ Vielä kun kiinnitin muutaman kännykkäkorun, niin...
Vanhemmilla ostatin vielä vähän askartelutarvikkeita, aluslakan ja kameraan muistikortin (voitte siis piakkoin odotella hieman parempi laatuisia kuvia!). Hirveää tuhlailua, mutta kaikki tulevat oikeasti tarpeeseen!



Mutta hei, onneksi on loma! :---)

7 kommenttia:

  1. tiedän että muutosta ei tapahdu helposti, mutta se on sen arvoista. kyllä siellä tunnelin päässä on valoa, mutta päästäkseen sinne on tehtävä töitä.
    vaikket sä olekkaan kommentoinut mulle ikinä takaisin niin haluan sanoa mun rehelliseen mielipiteen siitä, että sä olet liian laiha. ihan oikeasti, jos saisit vähän lihaa luides ympärille....
    oon nähnyt ton preciousin, se oli jotenkin aika karu tarina ;--; taisiis se faija oli äklö ja niiden perhesuhteet ja kaikki, kävi sääliksi :<
    ja asiasta kolmanteen, mulla oli jotain pari kuukautta tollanen samanlainen kosketusnäyttöpuhelin MUTTA onnistuin hävittämään sen D:: go me !

    kaikella rakkaudella, destruction ♥

    VastaaPoista
  2. Koskaan ei ole liian myöhästä arvostaa itseään ja oppia parantumaan, kaikki on itsestä kiinni ;) Huh aika rankka leffa, varmaan tosi hyvä, pitää kattoa jos tulee vastaan jossain :) Sö olet kaunis ja on ihanaa nähdä sulta tällästäkin tunnetta ja toivoa :) <3

    VastaaPoista
  3. destruction: Niin, täysin tottahan se on.. Muutokset koostuu enemminkin pienistä askelista, eikä mistään yhdestä suuresta harppauksesta.
    : o Hm, peilikuva kyllä valehtelee aika pahasti, mutta toisinaan koen itseni ihan hoikaksi..
    Mun kävi myös sääliksi, mutta se oli kuitenkin kaunis elokuva. : )
    Hahah, hassu, mutta ehkä se vielä löytyy! : )

    Leena: Niin, se on kyllä varsin totta! Joo, olihan se rankka, mutta juuri se teki siitä niin hyvän. : ) Ja kiitos! ♥ Yritän nyt ylläpitää tätä toivonpilkahdusta, ettei olisi vain hetkellinen..

    VastaaPoista
  4. Oot vielä niin nuori, että todella toivon sun saavan elämäsi takaisin ja sairauden ketoon! Se ei saa viedä enää yhtään vuosia elämästäsi. Ole sinnikäs! Usko parempaan!

    Itse sairastuin 12-vuotiaana ja nyt 22-vuotiaana (edelleen sairas) katson surulla tätä kulunutta aikaa. Kaikkea mikä on jäänyt tekemättä, kokematta... elämättä.

    Älä anna periksi! Taistelet nyt sairauden pois sinusta ja alat elää terveellistä, iloista, ihanan nuoren elämää.

    VastaaPoista
  5. kyllä sä onnistut kukistamaan sen sairauden! ja tosiaan, se koostuu pienistä askelista. eikä edes kannata yrittää liian isoja harppauksia. ja luulen, että isoilla harppauksilla sitä vain valehtelee itselleenkin. siinä, että pystyy tehdä niin ja näin, vaikka oikeasti ei pystyisikään. ainakin itse tunnun olevan vähän liiankin mestari tuossa itelleni valehtelemisessa.
    vaikka ei nyt autakaan, kun kontrolli on jo perjantaina, mutta auttaa sitten seuraavaan kontrolliin. etkä sitä paitsi tee sitä parantumista kontrollin takia, vaan ITSESI takia. :)
    oot tosi laiha, ja ei haittaa, vaikka saatkin painoa lisää, ja lihaa luiden ympärille, sillä TARVIIT sitä ihan OIKEASTI. ja kehosikin alkaa sitten toimia niinkuin pitää.
    toivottavasti motivaatio kestää, ja kannattaa yrittää, vaikka ei sitä motivaatiota oliskaan, mutta sillä se varmasti löytyy taas uudelleen. :)

    VastaaPoista
  6. aasiis sä olet vastannut niihin tänne sun blogiin :D?
    koita työntää se anorektinen mielikuva sun päästäsi taka-alalle koska sä oikeasti olet ihan helvetin laiha ;-----;

    VastaaPoista
  7. Voi, miten hieno homma, että olet pohtinut tärkeitä kysymyksiä. Olet kaunis niin ulkoisesti kuin sisäisestikin (huomaan sen ihan vain seuraamalla blogiasi), etkä tällä hetkellä tee oikeutta ihastuttavalle persoonallisuudellesi.

    Jokaisessa ihmisessä on kuitenkin ne kaksi puolta: kaunis ja ruma. Ellei niitä molempia hyväksy osaksi itseään, niin ei voi elää täyttä elämää. Toki elämä voi olla vaikeampaa ilman syömishäiriön antamaa turvaa, mutta onko se sen arvoista, että kieltää omat tunteensa ja tarpeensa?

    Voimia ja tsemppiä sulle kovasti. Olen itse parantunut syömishäiriöistä ja voin niiden osalta paremmin kuin koskaan. Tie on pitkä ja kivulias, mutta se vie perille, kun ei anna periksi.

    VastaaPoista