sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Viikkopostaus: kirpparipöytä, Helsinki & viisukatsomo

Moikka! Kuvailin taas viikon ajan kaikkea mahdollista ja kokosin niistä kuuden kuvan huippuhetket jokaiselle päivälle. :-) Toivottavasti tykkäätte!
Heräsin vasta puoli kymmenen aikoihin. Taisi olla univelkaa viikonlopulta! Söin aamupalaksi Alpron sitrusjogurttia, marjoja, mysliä, pähkinöitä ja tietysti kahvia. Aamulla suunnittelin tulevan viikon ohjelmaa ja täytin tärkeimmät menot bullet journaliin.

Vapaapäivään kuuluu tietysti kirpparireissu! Löysin Kontista parit kivat farkut (Crazy Monday ja Dr. Denim) parilla hassulla eurolla ja Tommy Tabermannin runokokoelman. Oli sellainen fiilis, että halusin kotiin lueskelemaan runoja ja siemailemaan teetä. Kodin lähelle avattiin myös uusi kirppis, Fida, josta olisin voinut ostaa vaikka miten paljon kaikkea. Lopulta kassalle päätyi okran värinen lappuhame ja Espritin viininpunainen paita. Niillä taisi olla hintaa suunnilleen 6 euroa, siis yhteensä. Tuli tehtyä niin paljon kivoja löytöjä, että palasin kotiin leveä hymy huulilla! :-)

Päivä kului kouluhommia tehdessä, kunnes päätin saaneeni tarpeeksi. Lueskelin Tabermannia ja söin välipalaa. Löysin pari päivää sitten Kärkkäiseltä kaikkia kivoja uusia välipalapatukoita. Harmi vaan, että kuvan patukka oli oikeastaan aika pahaa. Ei jatkoon.

Viiden aikoihin lakkasin kynnet ja katsoin Serranon perhettä. Sarjassa oli tosi surullinen jakso, mutta onneksi kynsilakat olivat kirkkaita ja keväisiä. Jakson loputtua kello oli jo melkein seitsemän, joten oli korkea aika lähteä kauppaan.

Kaupasta ostettiin ihan perinteisiä ruokatarvikkeita. Tosin oli hankittava myös sukkahousut, sillä jotenkin mystisesti onnistun saamaan kaikki reikäisiksi varpaista ja kantapäistä..

Iltapalaksi söin Taifunin parasta savutofua ja hedelmiä. Katsoin muutaman jakson Modernia perhettä ennen, kuin alkoi silmäluomia painaa ja oli aika siirtyä nukkumaan.
Oli vielä toinen projektipäivä, joten sain nukkua pitkään. Heräsinkin vasta yhdeksän aikaan, mikä on omien kokemusten mukaan todella myöhään. Söin aamupalaa ja heräsin aamuun kahvikupillisen voimalla. Oli ihanan aurinkoinen sää!

Olin luvannut tehdä äidille töihin synttäritarjottavia, joten aloin heti aamupalan jälkeen leipomaan. Tein vegaanista tiikerikakkupiirakkaa, johon tuli kuorrute tummasta vadelmasuklaasta. Leipomisen jälkeen kävin lenkillä ja jumituin suihkuun vähän liian pitkäksi aikaa.

Päivä kuluikin aika tiiviisti kouluhommien ja kuvien muokkauksen parissa. Onneksi oli teetä, jonka voimalla jaksoi viimeistellä pari tehtävää. ;-)

Välipalaksi söin kauraleipää vegaanisella juustolla ja omenan. Lueskelin jonkun aikaa Kingiä ja hinnoittelin viimeisiä kirpparitavaroita. Odottelin vielä jonkun aikaa isän tuloa töistä ja jatkoin kirjan lueskelua sohvannurkassa.

Käytiin isän kanssa Karismassa ostamassa äidille synttärilahja. Kierreltiin muutamissa kaupoissa etsimässä laukkua (jonka tarpeesta äiti vihjaili varsin selvästi :-D), mutta lopulta löydettiin sopiva ruokakaupan puolelta. Muutama välipalapatukka saattoi eksyä koriin Punnitse & Säästässä ja kaupassa.. Puolustaudun sillä, että nuo Semperin patukat on lemppareitani, mutta ne on poistunut melkein jokaisen kaupan valikoimista! Nyt niitä kuitenkin löytyi, joten oli ostettava muutama..

Kauppareissun jälkeen kello oli jo yli kahdeksan, joten päätin laittaa iltapalaa ja katsella telkkaria ennen nukkumaanmenoa.  
 Aamulla heräsin aikaisin, sillä oli viikon ensimmäinen koulupäivä. Söin aamupalaksi suklaista chiavanukasta, banaania, pähkinöitä ja kahvia. Lueskelin hetken aikaa lehteä ja valmistauduin päivään. Puoli yhdeksän aikoihin lähdin pyöräilemään koulua kohti.

Koulussa oli hetken aikaa opettajan luentoa, minkä jälkeen edistettiin projektia porukalla. Tein parit grafiikat koneella, mutta muutaman tunnin jälkeen eksyin jotenkin kummasti Facebookin ihmeelliseen maailmaan..

Puolen päivän aikaan käytiin syömässä: oli lemppariruokaa, eli kasvispihvejä! Juttelin luokkalaisten kanssa ja kävin kuvailemassa muutamat prototyyppikuvat pajalla. Olin valmis joskus yhden aikaan, eikä meillä ollut enää yhteistä opetusta.

Kävin psykologilla ja aika kului nopeasti jutellessa. On kyllä kiva, kun on sellainen henkilö, jonka kanssa on luonteva puhua. :-) Siitä sitten keskustaan, missä juteltiin hetki Eevin kanssa. Sitten vaan pyörällä kotiin ja syömään välipalaa ennen, kuin oli edessä lähtö kirpparille.

Varasin taas kirpparipöydän, sillä löysin kellarin kätköistä paksun pinon kesävaatteita, joita en enää käytä. Käytiin viemässä tavarat kirpparille ja kierreltiin kirppari läpi. Pöytä on Lanttilassa 173, jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa! :-) Siitä sitten vielä kauppaan ja kotiin tekemään kouluhommia.

Ilta venyi pitkäksi, kun tein koulutehtävää muutaman tunnin. En ollut vielä väsynyt yhdeksän jälkeen, mutta päätin, että oli aika lopettaa. Sitten vaan iltapalalle, hetki telkkarin katselua ja nukkumaan.
Heräsin tietysti ajoissa juuri silloin, kun olisi saanut nukkua pidempään. Olin valveilla jo puoli seitsemän aikaan, mutta makoilin sängyssä kuuntelemassa musiikkia. Söin aamupalaa ja maalailin pitkästä aikaa akryyleilla.

Aamupäivällä kuvailin videota uudella Go Pro -kameralla, muokkailin kuvia ja tein tätä postausta. Jotenkin aika vaan katosi, kunnes olikin jo aika valmistautua lähtöön.

Tavattiin Tonyn kanssa keskustassa yhdeltä. Istuttiin monta tuntia Arnodlsissa, käytiin Tigerissa ja hengailtiin viiteen asti. Voisin selittää sadannennen kerran siitä, miten nopeasti aika kului, mutta ehkä sitä ei tarvitse enää erikseen mainita. Oli taas ihana nähdä ja suunnitella lomaa yhdessä.

Viiden aikoihin sain vanhemmilta kyydin Lanttilaan ja käytiin siivoamassa pöytää. Sen jälkeen oli vielä tehtävä ruokaostokset, joten oltiin kotona turhan myöhään. Seuraavana aamuna oli aikainen herätys, eikä illalla jäänyt riittävästi aikaa..

Katsoin jakson Grimmiä ja söin iltapalaa. Tony lainasi kauden ja oli heti pakko nähdä ensimmäinen jakso. Menin ajoissa nukkumaan, että jaksoin herätä kukonlaulun aikaan.
Perjantai alkoi tosiaan jo kuuden herätyksellä, sillä piti ehtiä kahdeksan junaan. Laittauduin ja söin aamupalaksi tuorepuuroa. Olin yllättävän pirteä ja hyvissä ajoin liikenteessä, vaikka olin aikaista aamua ehtinyt ennakolta kauhistelemaan.

Pyöräilin asemalle ja kävin ostamassa junaliput. Olin loppujen lopuksi jo puolelta asemalla, mutta aika nopeasti pääsin junaan odottelemaan. Matka kului nopeasti kirjaa lueskellen ja luokkalaisten kanssa jutustellen.

Helsingissä käytiin Werkling-nimisellä toimistolla kuuntelemassa brändäysesimerkeistä. Oli todella inspiroiva vierailu ja pidin toimiston hengestä välittömästi. En tiedä, vaikuttiko siihen ilmaiset energiajuomat vai jokin muu..

Päätettiin lähteä Eevin kanssa Well-nimiseen kahvilaan lounaalle. Tilasin vegaanisen salaatin, johon tuli mm. falafelia ja vegaanista mozzarellaa. En liioittele, jos sanon sen olleen paras koskaan maistamani salaatti! Tosin annoskoko oli valtava, enkä saanut kaikkea syötyä millään..

Oltiin Eevin kanssa Helsingissä vielä jonkin aikaa, kunnes lähdin junalla kohti Lahtea. Matka kului yhdessä hujauksessa, kun uppouduin Kingin maailmaan. Pyöräilin asemalta Lanttilaan ja siivosin pöydän.

Loppupäivä kului kotona kouluhommien parissa. Olin ajatellut katsoa jakson Grimmiä, mutta jäinkin tekemään tehtävää melkein yhdeksään asti. Siinä vaiheessa laitoin vain iltapalaa ja katselin telkkarista jotain elokuvaa, josta en muista paljoakaan. Ei siis ollut mitenkään katsomisen arvoinen.. :-D
Heräsin seitsemän aikoihin ja tein vegaanisen juustokakun täytteen jääkaappiin jähmettymään. Kissojen ruokinnan ja kahvinkeiton jälkeen aloin aamupalalle. Jotenkin sain taas ajan katoamaan, kun askartelin samalla 2017-vihkoa ja suunnittelin ensi viikon ohjelmaa.

Yhdentoista aikoihin lähdin lenkille aurinkoiseen säähän. Nyt on taas ihan uutta intoa harrastukseen, kun kesä tekee tuloaan. Pidän siitä, että saa juosta lämpimässä ja kirkkaassa säässä musiikit korvilla. Sitten vielä suihkuun ja laittamaan ruokaa.

Söin ensimmäistä kertaa brokkoliinia, jota on pitänyt kokeilla jo pidemmän aikaa! Oli muuten juuri niin hyvää, kuin olin ajatellutkin. ;-) Lueskelin vähän lehteä ja laittauduin ennen, kuin aloitin kouluhommien tekemisen. Niiden parissa kuluikin useampi tunti, mutta sain tosi paljon tehtyä. Oli kyllä aika hyvä mieli, kun lopulta laittoi tietokoneen kiinni.

Viiden aikoihin lähdin Karoliinan ja Sannin luokse. Ihan ensimmäisenä käytiin Karoliinan kanssa kuvailemassa, kaupassa ja Makuunissa. Sitten palattiin sisälle Ellin ja Sannin seuraksi. Alkuilta kului jutellessa ja tv:tä katsellessa. Oli tosi rento ja mukava ilta. :-)

Meidän oli tosiaan tarkoitus pitää viisukatsomo, mutta lähdin kotiin jo puoli kymmenen aikoihin. En ole koskaan erityisemmin välittänyt Euroviisuista, joten eilenkin lähdin lähinnä seuraksi. Voimistuva vatsakipu ja lämpiämään laitettu sauna vetivät kotiin päin, joten poljin kotiin auringonlaskun aikaan.

Kotona kävin vielä saunassa ja söin iltapalaa Avengers -elokuvaa katsellen. Euroviisut jäivät siis kokonaan katsomatta, eikä oikeastaan edes kauheasti harmita. :-D Oli kuitenkin tosi mukava nähdä ystäviä ja istua iltaa. Vatsakivut pahenivat iltaa kohti, mutta siitä saan syyttää ihan vaan itseäni: omenoita, soijapyöryköitä ja hiilihapollisia juomia..
Äitienpäivä aloitettiin taas perinteiseen tapaan brunssilla. Tein tarjottavat valmiiksi ja katoin ne ulkoeteiseen. Oli rento ja kiva aamupäivä. Postailen aiheesta lisää ensi viikolla. :-)

Päivällä tein nopean treenin, kävin suihkussa ja söin eilisen ruokaa (soijapyöryköitä, brokkoliinia, porkkanaa ja salaattia). Kuivailin hiuksia ikuisuuden, että pystyin pyöräilemään kirpparille.

Kävin taas siivoamassa kirpparipöytää. Nyt on ehkä hieman huono aika myydä, sillä tähän mennessä on mennyt muutamia vaatteita, pari kirjaa ja astioita. Toivottavasti parin seuraavan päivän aikana menisi edes jonkun verran! Pöytä on tosiaan keskiviikkoon asti. ;-)

Iltapäivä kului kouluhommia tehden (sillä niitähän riittää), Grimmiä katsellen, piirrellen ja perheen kanssa seurustellen. Ennen kuin huomasinkaan, olin jo koneen ääressä kirjoittamassa blogiin.

Sellainen oli tämä viikko. :-) On ollut paljon tehtävää ja nähtävää, tavallista arkea ja juhlavampia hetkiä. Kaiken kaikkiaan tosi onnistunut viikko - vai mitä mieltä olette?

12 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Kiinnostaisi resepti tuohon tiikerikakkupiirakkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Laitan reseptin lähiaikoina leivontablogiin!

      Poista
  2. Kiva postaus, mutta ehkä viikko kerralla on puuduttavaa lukea, sillä väkisinkin tulee vain selostettua. Kaipaisin monipuolisempia kuvia, esim. ruokakuvien tilalle voisi laittaa vaikka kuvia kun matkustat johonkin.

    Olen ihmetellyt erästä asiaa jonkin aikaa, joten kysyn: miksi vegaaniksi alettuasi olet alkanut pukeutumaan eri tavalla kuin ennen? Ei kai veegaanina oleminen edellytä 'hippimäistä' tyyliä.
    En tarkoita pahalla, olen vain utelias =)

    Kivaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :-) Voi olla, että viikon mittaista postausta on vähän puuduttava lukea ja voisi olla monipuolisempia kuvia. Näiden postausten tekeminen on kuitenkin kivaa ja tykkään ottaa kuvia niistä asioista, jotka näyttää omaan silmään hyvältä. Mutta ehkä seuraava samankaltainen postaus on hieman erilainen! :-)
      Aika hassua, koska en ole mitenkään tietoisesti muuttanut tyyliäni. Olen vaan ostellut niitä vaatteita, mitkä tuntuvat oman tyylisiltä. 'Hippityyli' on kyllä lähellä sydäntä, joten varmasti saan siitä paljon vaikutteita. :-) Tähän ei ole kuitenkaan vaikuttanut vegaanisuus, sillä en ole muuttanut tyyliäni ruokavalion takia. Koska eihän vegaani ja hippi ole missään tapauksessa sama asia. :-D

      Poista
  3. Ehtiikö jos tän viikon aikana käy Lanttilassa, vai onko pöytä muutaman päivän enää? Tykkään sun tyylistä muuten tosi paljon :) ja näitä sun my day/week postauksia on aina kiva lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keskiviikkona on kello 17 pöydän tyhjennys. Eli vielä ehtii parin päivän ajan käymään! :-) Kiitos paljon ♥ Kiva kuulla, koska näitä on varmasti tulossa jatkossakin.

      Poista
  4. Toi Grimm on aivan mahtava, oon ihan jäänyt siihen koukkun :)

    VastaaPoista
  5. Onko sun vatsaongelmat helpottaneet yhtään kevään aikana ja noudatatko niiden suhteen jotain ruokavaliota? Kysyn koska mulla on ajoittain vähän samantyyppisiä ongelmia. Tykkään muuten tosi paljon näistä sun viikkopostauksista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vatsaongelmia on kausittain enemmän, mutta tällä hetkellä ei ehkä ihan niin paljon. Aina välillä on kipuja ja ongelmia, jotka on kuitenkin lievempiä. Tarkoitus olisi siirtyä FODMAP-ruokavalioon, jos tulee taas vaikeampi jakso. Tällä hetkellä lähinnä välttelen tiettyjä ruoka-aineita (mm. sipuli, paprika, vehnä) ja suosin niitä, jotka sopivat vatsalle. Pellavansiemenistä on ollut paljon apua! Kannattaa kokeilla niitä. :-)
      Kiitos! Kiva kuulla. ♥

      Poista
    2. Okei, hyvä jos on sulla vähän helpottaneet :)Pellavansiemeniä voisin kyllä kokeilla, oon kuullut niistä muiltakin hyvää. Paljonko käytät niitä päivässä ja onko sulla suositusta mihin niitä voisi lisätä?

      Poista
    3. Pellavansiementen suositeltu käyttömäärä on 1 rkl päivässä, mutta käytän niitä vaihdellen välillä vähemmän ja välillä enemmän. Lisään niitä usein rahkan päälle tai sekoitan mysliin. Niissä se on ainakin todella kiva ja hyvänmakuinen lisä. :-) Myös smoothiessa, puurossa ja leivonnassa pellavansiemeniä kannattaa käyttää! Toivottavasti vatsaongelmat helpottaa :-)

      Poista