tiistai 16. toukokuuta 2017

Äitienpäiväbrunssi 2017

Moikka! Viikko on jo hyvällä mallilla, mutta arjen kiireiden keskellä on mukava palata sunnuntaiaamun kiireettömiin tunnelmiin. Tässä siis muutama kuva äitienpäivän brunssista.
Pienenä yksi vuoden parhaista päivistä oli, kun herättiin isän ja veljen kanssa keittiöön täyttämään ja kuorruttamaan kakkua. Eihän meistä kukaan hellan ääressä loistanut, mutta saatiin kerma kakun päälle ja koristekarkit aseteltua. Hiljaa hiivittiin herättämään äitiä, joka oli varmasti herännyt vatkaimen meteliin ja astioiden kolinaan, mutta esitti silti kohteliaasti nukkuvaa. Annettiin tarhassa askarrellut kortit ja lahjat. Sellainen oli äitienpäivä lapsuudessani ja olen jatkanut perinnettä aikuisena.
Nykyään leipominen onnistuu vaivatta ja kehittelen joka vuosi uuden teeman äitienpäiväbrunssille. Tänä vuonna tuntui kyllä siltä, kuin olisin palannut lapsuuteen, sillä juustokakun ulkonäkö muistutti erehdyttävän paljon lapsuuden luomuksia. Tarjoilin kakun, mutta kuviin se ei päässyt. Kaikki sujui hienosti loppumetreille saakka: tein pohjan, täytteen ja kiilteen, joiden kanssa laitoin kakun jääkaappiin hyytymään. Vielä vuoasta irrottamisen jälkeen kakku näytti hyvältä, mutta sitten asiat alkoivat valua kaaokseen. Kakku halkeili oikein kauniisti ja näytti epämääräiseltä laava-verimöykyltä. Sellaista se on vegaanisten kakkujen kanssa, sillä välillä tulee laitettua liian vähän niitä liivatetta korvaavia hyydyttäjiä. Aina ei mene niin kuin trömsössä. :-D
Epäonnistuneen kakun lisäksi tarjolla oli kikhernelettuja, vihanneksia, Yosan kaurafraichea, kahvia ja mansikka-banaanismoothieta. Reseptit löytyy täältä. Äitiä hemmoteltiin tietysti myös lahjoilla, korteilla ja kukilla. Terassikausi on myös avattu, sillä katoin brunssin kuistille. Auringonvalo saattaa hämätä, mutta ei siellä aivan kesäistä vielä ollut. Vilteissä ja takeissa tarkeni kuitenkin nautiskelemaan rauhallisesta sunnuntaiaamusta.
Myöhäiset onnittelut kaikille äideille!

2 kommenttia: