lauantai 7. toukokuuta 2016

Ajatuksia liikunnasta & muuta satunnaista hömppää

Moikka! Kulunut viikko on ollut koulun osalta rento, niin se vaan kesäloma tekee tulojaan. Tekeillä olisi tällä hetkellä parikin toivepostausta, mutta en ole saanut aikaiseksi viimeistellä niitä. On ollut niin ihanan kesäistä ja aurinkoista, ettei koneelle jää aikaa. Annetaan niiden toivepostausten vielä hetki muhia - tällä kertaa luvassa olisi ihan vaan satunnaista ajatuksia ja kuvia viikon varrelta! :-)
 
 Kyllä vaan. Siinä se seisoa möllöttää tiukoissa trikoissa ja topissaan. On lihaa luiden ympärillä, eikä kädetkään näytä enää luisevilta rimpuloilta. Ja tiedättekös mitä? Se tuntuu oikeastaan aika mahtavalta, oma kroppa nimittäin. :-) Tällä kertaa ei kuitenkaan ole aiheena tuo ihana kamala kroppa, vaan liikunta.
En ole koskaan ollut varsinaisesti liikuntakiellossa, lukuun ottamatta yhdeksän kuukauden osastojaksoa yläasteella. Tähän suurimpana syynä on se, etten ole koskaan erityisemmin pakkoliikkunut. Kaikessa on aina ollut kyse ruoasta, ei niinkään liikunnasta. Totuin jo pienenä siihen, että käytiin katsomassa isän juoksukilpailuita tai mentiin kannustamaan erilaisiin maraton- tai puolimaratonjuoksuihin. Niiden myötä innostuin itsekin juoksusta, jota olen harrastanut jo lähemmäs seitsemän vuotta. Kyllä, juoksin myös ollessani sairaalloisen alipainoinen. Juoksin myös nostaessani painoa, ja niin juoksen nytkin. Juoksen, koska rakastan sitä: musiikin kuuntelua ja metsäpoluilla hölköttelyä, tunnetta treenin jälkeen. Ensimmäistä kertaa vuosiin voin kuitenkin sanoa, että liikun täysin rehellisesti ainoastaan liikunnan ilosta.
Tällä hetkellä käyn vaihdellen juoksemassa, joogaan ja teen lihaskuntoa. Kuitenkin siinä rajoissa, että jos ei tee mieli juosta, en juokse - ja jos tekee mieli katsoakin vain Netflixiä, katson. Kesäloman jälkeen hankin kuntosalikortin koulun salilta ja käyn siellä ainakin kerran viikossa. En ole mikään fitnessguru, enkä haluakaan olla, mutta nautin liikunnasta. Se nostaa itsetuntoa, parantaa jaksamista ja - mikä tärkeintä - auttaa syömään riittävästi ja säännöllisesti.Tällä hetkellä liikunta on nautinto, mutta seuraan tilannetta tarkoin. Mikäli näyttää siltä, etteivät syyt liikkua ole enää oikeita, on osattava pitää hetki taukoa.
Halusin kirjoittaa tästä aiheesta oikeastaan Älä laihduta -päivän vuoksi, kun mietin, millä tavoin voin itse ottaa siihen osaa. Siinä missä muut julkaisivat kuvia burgereista, vihiksistä ja jäätelöannoksista, lähdin ajattelemaan asiaa vähän toiselta kannalta. Nimittäin se liikunta - älkää liikkuko laihtuaksenne tai muokataksenne kehoanne. Liikkukaan hyvän olon ja terveyden vuoksi. Ei liikaa, mutta tarpeeksi. Tai olkaa liikkumatta, sekin on täysin okei. :-)
Tämän takia en koskaan ota kuvaa aamumyslistäni... :-D
Huh, siitä tulikin oikea romaani. Siirrytään tämän paasauksen jälkeen sitten siihen ''satunnaiseen hömppään''. Tämä viikko on tosiaan ollut jo enemmän lomaa kuin arkea. Meillä ei ole ollut edes opetusta koko viikon aikana, mutta tiistaina käytiin viimeistelemässä parit tehtävät Eevin kanssa. Koulusta ei siis tarvitse enää pahemmin stressailla, vaan sittenpä tuleekin eteen kesätyöt. Tai oikeastaan niiden puuttuminen. Toivon todellakin, että saisin edes jonkun lyhyemmän homman, mutta Lahden työllistymistilanteella se saattaa olla vähän hankalampaa.. Jostain pitäisi kuitenkin saada rahaa ja työkokemusta, joten kyllähän tässä ehtii yhden jos toisenkin ongelman mielessään kyhätä.
Muuten on kyllä ollut ihan hyvä fiilis, kun kesä päätti tulla ainakin toivon mukaan jäädäkseen. On viimein saanut kulkea ulkona farkkutakissa, ja välillä jopa t-paidassa! Vuoden paras aika alkaa olla aluillaan, ihan virallisesti näin vapun jälkeen. Siinä lämpimiä kelejä fiilistellessä on myös ehtinyt laittaa valmiiksi äitienpäivää. Nyt alkaa olla lahjat paketissa ja kakut koristelua varten valmiina.
Keskiviikon kouluun lähteminen jäi lopulta vain suunnitelman tasolle, joten päätinkin lähteä kirpparille. En ole pitkään aikaan löytänyt kirpparilta oikein mitään, mutta tällä kertaa löytyi ihan liikaakin! Siinä vaiheessa, kun koriin oli sullottu kasa vaatteita, pari elokuvaa ja kirja, oli jo ihan pakko alkaa karsimaan.. Lopulta mukaan tarttui kumminkin kassillinen vaatteita ja muita juttuja. Kirpparilta kotiin lähtiessä naamalla oli leveä  ja älytön virne, kun oli kerrankin tehnyt löytöjä!
Mitä sitten oikeastaan ostin?
- kukallisen ja raidallisen mekon (molemmat 3 e)
- mustan hameen (2,5 e)
- Avengers Age of Ultron -elokuvan (6 e)
- Thor The Dark world -elokuvan (3 e)
- Kingin Uinu, uinu, lemkkini -kirjan (2,5 e)

Lähdin metsästämään kirpparilta kesäisiä mekkoja, kellohelmaista hametta, Kingin pokkareita ja Marvelin elokuvia. Eli ei mitenkään huono saldo kirpparireissulta! Käytiin veljen kanssa katsomassa Captain America Civil war -elokuva, minkä jälkeen katsottiin vielä pari aiempaa elokuvaa Netflixistä. Olen vieläkin aika ulkona kaikista Marvelin hienouksista, mutta alan pikkuhiljaa päästä kärryille. Olin aluksi hyyyvin skeptinen etenkin Captain American suhteen. Nyt olenkin jo ihan koukussa - mitä veli edellä, sitä sisko perässä. Vai miten se meni? :-D
Vaatteisiin en sen enempää poikkea, kuin sanomalla, että ainakin on kesäistä. Ja raitaa ja kukkaa ja kellohelmaa.. Kingin kirjat taas, no, olen koukussa ja pahasti. Alan jo toistaa itseäni, mutta ei mikään ihme, että ne ovat klassikoita. Kingin tyyli on ainutlaatuinen ja loppua kohden kehittyvä juoni on vähintäänkin jännittävä. Enää vähän päälle 70 Kingin kirjaa lukematta..
Siinäpä se sitten taas olikin, kulunut viikko nimittäin. Huomenna en luultavasti ehdi tänne kirjoittelemaan, kun on niin paljon suunnitelmia äitienpäivälle ja aiotaan katsoa veljen kanssa elokuvia/Supernaturalia... Ensi viikolla yritän saada ainakin toisen toivepostauksen toteutettua. ;-) Muistakaa äitejä huomenna ja nauttikaa kesästä!

PS. Ihan pakollinen biisisuositus tähän loppuun. Tätä ei kai löydy Youtubesta, mutta Spotifysta ainakin! ;-) Lyriikat ja kesäfiilis.

''Taas elämä hymyilee
onnenpotkun persuksille sain
saikkuu maanantaisin hain
duunis masentunut ain
olin työtäni tekevinään
pakoilin vastuutta pakoon
lähinnä facessa meteliä fingerporia jakoon

Aikaa käppäillä katuja
räppäillä satuja
vaatekaapis, studios
 yöt kuku, ei huolen häivää
 en nuku puolen päivää
huokausten huonesta huilaa 
kirjastoon tai stadikalle uimaan
laituri, aurinko, mökki, perhe 
nauru, bisse, rehti verse

Näin sen piti mennäkin
ei se muulla tavalla ois voinu mennäkään
näin sen piti mennäkin
lopulta kaikki loksahtaa aina paikoilleen

Olin pohjois-korea
negatiivisuus hardcorea
ja meiniki harmaa ku Helsinki-Vantaa
 myrskyn jälkeen poutasää

Pietarin porteilla pystyssä pää
 kun kysytään "Miten sun life meni"?
 moni suomiräppäri harvoin Maltsun naisteri
tien päällä asun asfaltilla elävällä
sain kaiken mun elämältä

Selän käännät räät reisille
ittesä ukotus riitti Heikille
sieluu kuuntelin
synnyin uudesti
uneni huslasin todellisuudeksi
jakkaralt putosin täyspäiväräppäriksi
paha siipi, kohti aurinkoo

Näin sen piti mennäkin
ei se muulla tavalla ois voinu mennäkään
näin sen piti mennäkin
lopulta kaikki loksahtaa aina paikoilleen''

Heikki Kuula feat Kari Tapiiri - Näin sen piti mennäkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti