maanantai 9. toukokuuta 2016

Äitienpäivä

Heippa! Tässä se nyt olisi, lupailemani postaus äitienpäivästä. ;-)
Aamu alkoi jo ennen kahdeksaa, kun hiivin hiljaa alakertaan siivoilemaan ja laittamaan aamupalaa. Aurinko paistoi lämpimästi, joten päätin kattaa äitienpäivän aamupalan ulkoeteiseen. Tuosta paikasta on tullut ihan kesän paras aamukahvipaikka sen jälkeen, kun maalattiin seinät ja lattiat uudelleen. Vielä sinne olisi tarkoitus hankkia uudet kalusteet (vaikka kirpparilta), mutta juuri nyt tuo rispaantunut muovipöytä lupailee kesästä ja aurinkoisista aamupäivistä.
Olin tehnyt kaiken jo viimeistelyä vaille valmiiksi, joten aamulla vain koristelin kakun ja chiavanukkaat sekä viipaloin tuoreita vihanneksia leivän päällisiksi. Keittelin kahvia termariin ja hain lehden, jotta äidin aamu olisi täydellinen.
 
Lahjaksi tein lapsuuskuvista pienen vihkosen, jonka sidoin karhunlangalla ja, jonka sivuille etsin runoja netistä. Lasipurkkiin pakkasin pähkinöitä, uutuussuklaata ja The Body Shopin pieniä purnukoita. Äidillä on ensi viikolla synttärit, joten käytiin isän kanssa ostamassa vielä Vallilan verhot loppusilaukseksi. Täytyykö erikseen mainita, että äiti oli todella tyytyväinen lahjoihinsa? ;-)

Tämän vuoden tarjoittavien teemoina olivat vegaanisuus ja marjat. Tarjolla vadelma-valkosuklaajuustokakkua riisimaitovalkosuklaasta, pekaanipähkinäleipää, chia-mustikkavanukasta, quinoamuroraakasuklaata ja kaikkea muuta pientä. Ohjeet löytyvät leivontablogin puolelta.
 
Aamupäivä oli oikein onnistunut. Rakastan yllätysten tai vähän vähemmän yllätysten, kun nyt kerta äitienpäivä oli tekemistä: pienellä vaivalla voi tehdä toisen onnelliseksi. Sitä kautta tulee ihan uskomattoman hyvä fiilis myös itselle!
Aamiaisen jälkeen lähdettiin perinteiselle hautakierrokselle. Ainoa muutos edellisvuoteen oli lähinnä se, ettei ulkona jäätynytkään heti ovesta astuttuaan. Vietiin kukat haudoille ja lähdettiin lämpimän sään innoittamina vielä pienelle ajelulle. Olisiko äitienpäiväksi enää parempaa säätä voinut saadakaan? ;-)
 
Täydellisen päivän kruunasi veljen kanssa katsottu elokuva illalla. Katsottiin Thor, jota veli oli ehtinyt suositella jo useaan otteeseen. Elokuva oli hauska, jännittävä ja yksinkertaisesti onnistunut. Nyt vaan odotan hetkeä, jolloin ehdin katsomaan elokuvan jatko-osan!
Eilinen päivä oli kaikin puolin onnistunut, aamusta iltaan asti. Eihän sitä voi kuin olla onnellinen, kun on näin ihana perhe ja kesäkin tekee tuloaan! Huomenna olisikin sitten tämän viikon ainoa koulupäivä, minkä jälkeen loppuviikko kuluu kotosalla.. Aika rentoa, ettenkö sanoisi! ;-)

Miten teidän äitienpäivä sujui? ♥

2 kommenttia:

  1. ULKOETEINEN. miksei meilläkin ole? :'(
    Sä olet kyllä niin hyvä lahjoissa! Mä enemmänkin ostin vain kirjan ja tein pikaisesti kortin.

    Kiva oli lukea sun kuulumisia pitkästä aikaa taas ja ihana nähdä että sulla menee hyvin ja kevät lämmittää rinnassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, ulkoeteinen on kyllä ihan must! Tai sitten se on vaan tätä rintamamiestalojen tyyliä.. Se on ihana ainakin nyt remppaamisen jälkeen! ;-)
      Lahjojen miettiminen on ihan lempparipuuhaa: mietin niitä jo pitkään etukäteen, että varmasti on jotain ajatuksella hankittua. Tosin tänä vuonna jäi kyllä vähän viimetinkaan, eikä noista nyt niin ihmeellisiä tullut! :-D Pääasia, että äiti tykkäsi. Eikä kirja ja kortti ole yhtään huonompi lahja, koska pääasia on kuitenkin se toisen muistaminen. :>
      Kiva, että tulit taas kirjoittelemaan! ♥ Eihän keväällä voi olla kuin onnellinen, eihän?

      Poista