sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Toivepostaus: Unelmien koti

Moikka! Postauksen aiheena on tällä kertaa koti ja sisustus, tarkemmin oikeastaan unelmieni koti. Opiskelijabudjektihan ei tule koskaan näihin riittämään, mutta ainahan saa unelmoida! ;-)
Moderni sisustus ei ole koskaan ollut lähellä sydäntäni: valkoiset pinnat, lasiset pöydät ja viimeisen designin mukaiset huonekalut tuntuvat jotenkin kylmiltä ja ontoilta. Kodin pitää näyttää kotoisalta ja lämpimältä. Siisteys on tärkeää, mutta elonmerkkejä saa ja pitää olla. Kuvat löytyivät Pinterestistä.
Unelmieni keittiössä on paljon säilytystilaa, avarat ikkunat ja pähkinäpuiset työtasot. Valoisuus on yksi tärkeimpiä asioita kodin viihtyvyydessä, oli tilaa sitten paljon tai vähän vähemmän. Vaaleat seinät ja puiset huonekalut. Keittiössä saisi myös olla iso lasiovinen astiakaappi Muumimukeille ja -astioille, koska niitä on todellakin kertynyt jo melkoinen määrä!
Unelmieni makuuhuone jatkaa vähän samaa linjaa keittiön kanssa: jotain puista ja jotain vaaleaa. Suuri peili ja isot ikkunat. Suuri ja pehmeä sänky kirjailuilla lakanoilla. Sellainen paikka, johon voi uppoutua lukemaan jotain jännittävää kirjaa. Yleisilme olisi vaalea, kuitenkaan väriä unohtamatta. Mielellään maanläheisiä värejä: okraa, ruskeaa ja sinisen sävyjä. Ehkä vähän sellaista romanttista henkeä, mutta vaaleanpunainen ja punaisen sävyt jäävät pois heti kättelyssä.
Unelmieni olohuoneessa olisi valtava kirjahylly täynnä klassikoita. Sielläkin isot ja avarat ikkunat, joista oikein tulvii luonnonvaloa. Kasveja ja paljon tyynyjä. Sohvan väri ei olisi ainakaan valkoinen ja se on ehdottomasti jotain muuta materiaalia kuin nahkaa. Huonekalut olisi roudattu jostain muualta kuin Ikeasta, mielellään laadukkaina ja hyväkuntoisina kierrätyskeskuksista.

Tiivistettynä kodin yleisilme olisi valoisa, huonekkalut olisivat lämpimän sävyisiä tai puisia ja seinät vaaleita. Paikan ei tarvitsisi olla iso, vaan pienempikin tila riittää. Sellainen lämmin, kotoisa ja viihtyisä paikka, mielellään hyvällä sijainnilla. Omakotitalo maalla olisi jo enemmän kuin täydellinen, mutta parvekkeellinen yksiö ei olisi sen huonompi ratkaisu. Parvekkeella voisi pitää omaa pientä kasvihuonetta, istuskella ja juoda aamukahvia. Viimeisenä sitten se kaikkein tärkein asia: ei ole kotia ilman kissaa! ;-)

6 kommenttia:

  1. Et tiedäkää kuinka tää sisustaja hykerteli täällä kun näin vaan otsikon 😂!

    VastaaPoista
  2. Haha, odotinkin jo, että milloin mainitset kissan! :'D
    Ihania & kodikkaita huoneita! Sun maku on aikalailla sama kuin omani.
    Jos vaan sitä rahaa löytyisi niin alkaisin kyllä heti sisustamaan... ehkä ei kuitenkaan ihan vielä tällä opiskelijabudjetilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisihan kissaton koti aika mauton. :'D
      Kiva kuulla. ;-) Jos vaan olisi rahaa...

      Poista
  3. Näyttääpä kivalta ja semmoselta kodilta missä itsekin viihtyisin :)

    VastaaPoista