sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Leivontajuttuja: Appelsiini-suklaagranola

Heippa! Tällä viikolla on tapahtunut vähän yhtä sun toista, mutta satunnaisten höpinöiden sijaan viikolla tekemäni granola ansaitsi kaiken kunnian. Viimeksi jaoin teille kookos-banaaniraakapalleroiden reseptin, ja silloin näytettiin vihreää valoa leivontapostauksille. :-)
Appelsiini-suklaagranola on kookos-banaaniraakapalleroiden tapaan nopea, helppo ja suhteellisen edullinen valmistaa. Myslin ja granolan tekeminen kannattaa, sillä voit valita mieleisesi raaka-aineet, säästät rahaa eikä makukaan häviä kaupan versioille. 
Täydellinen aamu alkaa kulhollisella itsetehtyä granolaa! ;-)
 Tarvitset:
 3 dl kaurahiutaleita
1-1½ dl pähkinöitä
1-1½ dl rusinoita
2 rkl (raaka)kaakaojauhetta
ripaus suolaa
1½ dl appelsiinimehua
 Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät, kaakaojauhe ja suola.
 Kääntele sekaan appelsiinimehu.
Levitä massa tasaisesti leivinpaperoidulle uunipellille.
Paista 200 asteessa 5-10 min, tai kunnes granola on saanut hieman väriä.
Anna jäähtyä ja purkita lasipurkkiin.

Granola säilyy ilmatiiviissä rasiassa noin viikon ajan.
Meneekö kokeiluun? Teettekö itse myslinne vai ostatteko kaupasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti