keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Tuorepuuro x 2

Moikka! Olen ihan poikki, sillä tällä viikolla ollaan raadettu koulussa neljään tai viiteen asti. Pajatyöskentelyä, viivapiirroksia, pakkausten suunnittelua, lisää piirroksia,.. Tänäänkin aamusta viiteen asti pullojen luonnostelua, piirtämistä ja lopullisen idean työstöä. Asiat ovat onneksi kiinnostavia, sillä muuten tämä viikko olisi ollut yhtä kidutusta. Tosin eipä sitä nytkään ole juuri ollut muuhun energiaa, kuin Netflixin katseluun. Nyt on edessä kuitenkin kuuden päivän pääsiäisloma - joten kyllähän sen eteen jaksoikin raataa! :-D
Mutta sitten asiaan: viime aikoina olen innostunut uudestaan tuorepuuroista, jotka ovat käteviä etenkin kiireaamuina. Aamupala kun on ehdottomasti päivän tärkein ateria, täytyy sille järjestää aina edes pieni hetki aamulla. Tuorepuuron voi laittaa jo illalla valmiiksi jääkaappiin, jolloin aamulle jää vain sopivien päällysten valikointi, kahvin keittäminen - ja tietysti herkun nautiskelu! Tässä onkin pari tämän hetken lempparia:
 Mangoinen tuorepuuro

3/4 - 1 dl kaurahiutaleita (luomu)
1 prk mangopilttiä
½ - 1 dl soijajukurttia
1 dl tuoretta tai pakastemangoa kuutioina

Sekoita aineet ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli tai vähintään kolmen tunnin ajaksi.
Tarjoile esimerkiksi banaanin ja pähkinöiden kanssa.
 
 
Mangojen sesonki on nyt! Ne ovat siis edullisimmillaan ja parhaimmillaan, joten niitä kannattaa hyödyntää mahdollisimman paljon. Ainakin allekirjoittaneella iskee hirveä mangokuume aina ennen pääsiäistä. ;-)
 Mansikkainen tuorepuuro

½ - 1 dl kaurahiutaleita (luomu)
2 dl kotimaisia pakastemansikoita sulatettuna
½ - 1 dl mansikoiden nestettä
½ - 1 dl soijajukurttia

Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Tarjoile banaanin ja pähkinöiden tai vaikkapa tuoreiden mansikoiden kanssa.
 Vieläkö on pakkanen pullollaan edellisen vuoden marjoja? Täällä on ainakin vielä monen monta purnukkaa tyhjennettävänä! Rakastan kotimaisia pakastemansikoita, sillä niistä tulee aina lapsuus mieleen. Jo silloin meillä oli tapana äidin kanssa käydä hakemassa iso laatikollinen mansikoita, joita sitten säilöttiin talvea varten. Aavistuksen jäinen mansikkasose oli kuin karkkia, enkä oikeastaan vieläkään tiedä mitään sen parempaa. Nykyään marjat tulee tosin syötyä ihan marjoina, mutta sama maku niissäkin on.
Syöttekö usein tuorepuuroa? 
Millaisia aineksia ja täytteitä kuuluu lemppari tuorepuuroosi?

6 kommenttia:

  1. Täällä toinen tuorepuuroista taas innostunut :-)
    Aamuksi jääkaapissa odottaa nyt kaurahiutaleista, mansikoista,soijarahkasta ja kanelista tehty puuro.
    Muita viime aikojen lemppareita :

    - mikrossa pehmennetyt omenapalat (kanelia,kardemummaa), kaurahiutaleita, soijajogurttia

    - hiutaleita, vähän siemeniä ja rusinoita, mulperinmarjoja, rahkaa ja marjoja

    Nams! Tuorepuurot on kivoja kun voi laittaa melkein mitä vaan mieleen tulee ja aamulla on lähes valmis aamupala :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mm, kuulostaa hyvältä! :-) Täytyy kokeilla joku kerta noita pehmennettyjä omenoita, kuulostaa niin hyvältä ja syksyiseltä. ♥ Niinpä, tuorepuurojen teossa on vain mielikuvitus rajana!

      Poista
  2. Heh, en oo ikinä oppinut tykkäämään kaurapuuroste, edes tuossa raakapuuroversiossa, mutta chia-siemenet ja niistä tehty puuro no vieny mun sydämen! Niiden olemus nesteen kanssa on aika sammakonkutumainen eivätkä ne maistu miltään, mutta pitävät itselläni pirun hyvin nälkää :D Ihan parasta, jos tekee etenkin Blue Diamondin pähkinämaitoon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hassua, luulisi että kaikille maistuu kaurapuuro edes jossain muodossa. :-D En puolestaan yhtään tykkää chiahyytelöstä, sen koostumus on niin epämiellyttävä.. Mutta täytyy ehkä vielä yrittää uudelleen, kun niitä kuitenkin löytyy kaapista iso pussillinen. :-P

      Poista
  3. noita tuore puuroja on pakko kokeilla joskus. en vaan oikeid tiedä pitäisinkö kylmästä puurosta mutta kai sen pystyy lämmittämään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! En kyllä tiedä, maistuuko tuorepuuro niin hyvältä lämmitettynä.. Tykkään itse jostain syystä enemmän kylmästä kuin lämpimästä ruoasta, joten tuorepuuro ratkaisee sen ongelman. :-D Kannattaa kokeilla ensin kylmänä, voihan sitä sen jälkeen vähän lämmittää!

      Poista