sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pääsiäisfiiliksiä

Heippa! Omistetaanko pieni hiljainen hetki keväälle? Voisin kirjoittaa loputtomiin siitä, miten paljon kevättä ja kesää rakastan. Auringon valoa, lämpöä, kenkien alla rahisevaa asfalttia, kevätvaatteita,.. Pääsiäinen on se aika, jolloin kevät on - ainakin omalla kohdalla - virallisesti tullut. Kellot käännetään kesäaikaan ja mielessä herää haaveita kesästä.
Meillä pääsiäisen juhlinta rajoittui lähinnä perjantaille. Torstaina käytiin kyllä saunassa, mikä oli juuri sopivan arkinen tapa aloittaa tulevat pyhät. Perjantaina nukuttiin pitkään vai lasketaanko se, jos herää kahdeksalta seitsemän sijaan? ja keiteltiin aamukahvit kaikessa rauhassa. Saatiin kissat hullaantumaan pöytäkoristeista ja narsisseista. Oli ihan normaali ja kiireetön aamupäivä, mutta ne ovatkin niitä parhaimpia: saa vaan olla ja valmistautua rauhassa alkavaan päivään.
En tiedä muistatteko, mutta kaksi vuotta sitten pääsiäisenä mummoni sai aivohalvauksen ja menehtyi pyhien aikana. Vielä viime vuonna pääsiäinen lähinnä muistutti siitä pitkien pyhien aikana kyteneestä pelosta, sairaalakäynneistä ja lopulta seuranneista suru-uutisista. Tänä vuonna nuo muistot palasivat mieleen vain hetkittäin - ei kipeinä, vaan lähinnä haikeina. Muisteltiin mummoa ja mennyttä pääsiäistä. Muisteltiin viime vuotta ja sitä, miten erilaista tänä vuonna on. Pääsiäinen on kuitenkin ilon ja kevään juhla - siitä kuuluu nauttia. Tänä vuonna pääsiäisessä olikin jo mukana ripaus toivoa, paljon naurua ja unelmia kesästä.
Käytiin reippailemassa ulkona, kun vietiin kukkia haudoille ja käveltiin muutaman kilometrin lenkki kissojen hautausmaalle. Siinä vierähtikin useampi tunti, joten kotiin palattua oli ihana istua ruokapöydän ääreen. Tein meille perinteistä pääsiäisruokaa: vegaanista kvinoasushia kurkku-suolakurkku- ja paprika-aurinkokuivattutomaattitäytteillä. Okei, myönnetään, tästä oli perinteet aika kaukana. Meillä kun ei kumminkaan lammasta syödä, niin tämä ruoka oli kaikille mieleistä. :-) Istuttiin pöydän ääressä pitkään, juteltiin ja naureskeltiin. Siinä välissä ulkona alkoi jo hämärtyä..
Päivä päättyi elokuvan katseluun. Ostettiin torstain kauppareissulla pari elokuvaa, joista toinen oli juuri ilmestynyt Nälkäpeli Matkijanärhi osa 2. Kirjan olinkin jo lukenut, joten tiesin suunnilleen, mitä elokuvassa tapahtui. Elokuvissa en kuitenkaan tätä käynyt katsomassa, eli jännitystä riitti. Nälkäpelin päätös oli jännittävä ja nopeastihan tuo parituntinen kului, vaikkei elokuva ehkä Nälkäpeleistä paras ollutkaan.
Päivä oli kaikin puolin onnistunut, ja illallakin tuli valvottua aika myöhään. Sanonpahan vaan, että tämä on ollut paras pääsiäinen pitkään aikaan!
Pääsiäiseen kuului tietysti myös herkkujen leivontaa ja suklaata. Paljon rentoutumista ja akkujen latailua. Hyvää seuraa ja elokuvien katselua. Tänäänkin katseltiin veljen kanssa Supernaturalia, liioittelematta koko päivä. Halusin näyttää sarjan alun veljelle, sillä siitä on ollut jo pitkään puhetta. Meidän piti katsoa pari ekaa jaksoa, mutta kuinkas sitten kävikään.. :-D Aamulla tein kyllä perinteiset joogat ja muut sunnuntaipuuhat, mutta iltapäivä kului telkkarin ääressä. Hyvä, että maltoin tulla edes blogiin kirjoittelemaan! Oli miten oli, juuri tällaisia päiviä olen kaivannut: ei mitään velvollisuuksia ja lupa olla vaan. Katsella vaikka koko päivä lempparisarjaa, jos siltä tuntuu.
Sellainen oli pääsiäinen tähän asti. Huomenna on tietenkin vielä lomaa, joten kai se pääsiäinen vieläkin jatkuu. Omalla kohdalla koulu alkaa tosin vasta keskiviikkona! Olen ainakin saanut akkuja latailtua ja olo on virkeämpi kuin moneen viikkoon. Näitä lisää, jooko? :')

Miten teidän pääsiäinen on sujunut?

4 kommenttia:

  1. Ai toi vika leffa on tullu jo, cool! Joo niin kuin puhuttiinki jo aiemmin, ei ollu paras niistä mutta hyvä kuitenkin.
    Haha nytkö jäi Makkokin koukkuun naturaliin, hyvä! Menkää ja tehkää kaikki kansat supernatural faneiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se ilmestyi viime viikon lopulla. :-) Niinpä, ei se huono ollut, muttei tosiaan paraskaan. Kyllä sen kuitenkin katsoi!
      Onhan Supernaturalin ihmettä levitettävä kaikelle kansalle. XD Makko tosiaan tykkäsi ja olen ihan innoissani!

      Poista
  2. Munkin pääsiäiseen kuului Nälkäpeli Matkijanärhi osa 2 :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä tietysti. :-D Elokuvan ilmestymispäivä oli ajoitettu taktisesti pääsiäiselle..

      Poista