sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Tallinna

Hellou! Täällä kirjoittelee yksi reissusta palannut.. :-) Tänä vuonna ei haluttu jäädä jumiin Suomeen, joten varattiin jo hyvissä ajoin laivamatkat ja hotellit Tallinnaan.
 Kuvakulmalla on merkitystä: ai, mikä hobitti?
 Ennen laivalle pääsyä istuskeltiin ensin bussissa muutaman tunnin ajan ja jonoteltiin seuraava samanmoinen terminaalissa. Lähdettiin kuitenkin reissuun jo ennen yhdeksää, joten kannella hytistiin puoli kahdentoista aikoihin.
 Laivamatka kesti kaksi ja puoli tuntia, joten ei ehditty juuri muuta, kuin syödä ja kiertää Tax free pikaisesti! Buféessa oli tarjolla lähinnä kala- ja liharuokia, mutta löytyi sieltä onneksi jotain syötävää minullekin. :-)
 Laivamatkan jälkeen sisään hotelliin: jaettiin huone veljen kanssa, vanhemmat oli viereisessä boxissa. Metropolia-niminen hotelli oli ihan viihtyisä - ainakin sen nopean vilauksen aikana, kun siellä ehdittiin olla. Jäätiin tosiaan Tallinnaan yöksi, sillä haluttiin kierrellä kaupunkia kaikessa rauhassa...
 Kylmää alkuiltaa paettiin pieneen baariin. Mikäs siinä istuskellessa, kun baarimikko oli älyttömän mukava ja taustalla soi hyvää musiikkia. Toiset olivat sopivassa hiprakassa, joten juttua riitti useamman tunnin ajan. Itsekin join yhden drinkin, mutta muilla saattoi tyhjentyä useampikin lasi.. Olipa taas ihana huomata, kuinka ihanan perheen omistaa. Ihan jo senkin takia on kiva lähteä reissuun perheen kesken, että saa viettää aikaa läheisten kanssa - rennoissa merkeissä, ilman arjen kiireitä ja äksyilyitä. ;-)
 Baarin jälkeen kierreltiin vielä hetken aikaa öisessä Tallinnassa ja poikettiin kaupassa. Viru keskuksen ruokakaupan tarjonta oli todella monipuolinen: luomuruokaa, tuoreita hedelmiä, leivoksia, salaatteja,.. Siellä olisi voinut kierrellä ihan kiertelemisen ilosta pidempäänkin! Lopulta päädyin ostamaan kotiinviemisiksi pekaani-kurpitsansiemengranolaa ja tuliaissuklaita.
 Jotain hyvää siinäkin, että tuli otettua baarissa vain yksi drinkki: muilla tuntui olevan selkeästi alavireisempi olo, kun minä olin heti herätessä pirteänä ja valmiina lähtöön! :-D
Hotelliaamiainen oli yksi niistä asioista, joita odotin reissussa eniten - enkä joutunut pettymään. Kahvi hyvää, jopa näin kahvinatsin näkökulmasta. Tarjolla oli myös niiden ainaisten nakkien ja munakokkeleiden lisäksi sellaista, mistä tykkään. Tuoreita vihanneksia, hedelmiä, jukurtteja ja myslejä. Niillä sitten jaksoikin hyvin pitkälle aamupäivään!
Välillä oli sitten aikaa istuskella hotellihuoneessa valmistautumassa: 
jokainen tyylillään, eikös?
 Huoneiden luovuttamisen jälkeen kierreltiin useampi tunti kaupoissa. Ihania vaatteita, levyjä, koruja ja muuta potentiaalista ostettavaa olisi löytynyt suurempaankin tarpeeseen. :-)
Olin jo pitkään halunnut maistaa frozen yogurtia, joten pysähdyttiin kahvittelemaan pieneen smoothiekahvilaan. Frozen yogurt oli hyvää - mutta jo hieman lievittynyt vatsakipu palasi takaisin.. Laktoosia, niinpä niin. Ensimmäisen kahden tunnin aikana olo oli vielä ihan siedettävä, mutta laivalle palattaessa kipu oli kerrassaan sietämätön. :< En pystynyt seisomaan, vaan täytyi pysähtyä istumaan aina muutaman metrin välein. Harmitti ja pelkäsin, että kipu jatkuisi koko illan. Lopulta kipu lievittyi siedettäväksi muutaman tunnin kuluttua.. Onneksi. Pientä kipua oli kyllä vielä illalla, yöllä ja tänä aamuna, mutta kumminkin. Reissu ei mennyt pilalle - ja paluuristeilyn loppupuolestakin pystyi nauttimaan!
 Helsingistä vielä bussi kotiin - ja perillä oltiin ennen puolta yötä.
En pahemmin ostellut mitään, sillä olen ostellut viime aikoina ihan liikaa uusia vaatteita ja tavaroita. New Yorkerista löysin kuitenkin niin ihanan neuleen, 17 eurolla, etten voinut jättää ostamatta. Äiti oli ihana, ja osti ylläriksi Victoria's secretin vanilja-kookoshajuveden. :')
Oli kyllä loistava reissu! Mitenkäs teidän pääsiäinen sujui?

2 kommenttia:

 1. Voi ei, pystyn niin samaistumaan noihin ainaisiin vatsakipuihin! Kuulemma Helsingin Tennispalatsista saa laktoositonta frozen yogurttia! Lähenkö hakemaan saavillisen ja tuon sinne? x) Ihana että reissu meni kuitenkin hyvin, ja hei taas samis mut noi aamupalatarjoilut on se munkin odotetuin juttu :D aina saa yllättyä mitä siellä onkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, taitavat olla ikävän yleinen vaiva.. :< Oi hitsit, ehkä pitäisi tulla sinne joskus maistamaan! JOO, nyt heti tänne sen saavin kanssa! >:D
   Niinpä, onneksi yksi mahakipu ei onnistunut pilaamaan koko reissua. Hotelliaamiaiset on aina yhtä ihania (paitsi jos joskus sattuu olemaan tarjolla vaan nakkeja, pekonia ja makkaraa...)! ♥

   Poista