maanantai 28. heinäkuuta 2014

Lempparit

Heippa! Postausta lemppariasioistani toivottiin jo aikaa sitten, mutta vasta nyt on ollut kunnolla aikaa/intoa/ideoita toteuttaa toive.. Esittelen teille siis muutamia tämän hetkisiä lemppareitani, jotka ovat melko kesäpainotteisia - jos siis tekisin uuden postauksen talvella, olisi se varmasti täysin erilainen! :-) Kuitenkin, sen pidempiä selostamatta, tässä tämän kesän ja nykyhetken suosikit:
 Välillä saatan kokeilla väkertää kiharoita, oikoa suoristusraudalla tai tehdä ranskanletin jos toisenkin - päätyen lopulta tuttuun ja turvalliseen nutturaan. Nuttura on kesän vaivattomin ja kätevin kampaus: tuuli ei sekoita, sadekuuro ei latista ja on taatusti nopea tehdä! :') Iso plussa tulee tottakai myös siitä, ettei nutturalle kietaistuja hiuksia tule käsiteltyä niin paljon kiharrus- tai suoristusraudalla eikä tupeeraamalla.. Eli hiukset pysyvät kunnossa - ja kasvavat pitkiksi ihan huomaamatta!
 Tämän kuvan otin keväällä - eihän näillä helteillä hullukaan pukisi päälleen thermosukkiksia ja villapaitaa! :-D Entisten ainaisten korkokenkien sijaan olen siirtynyt, luultavasti jäädäkseni, kangaskenkiin. Jossain vaiheessa sitä vain hyväksyi olevansa hobitti, eikä tuskaillut enää korkojen kanssa ''huijatakseen olevansa pitkä''.. Ostan vuodessa parit uudet kangaskengät, kulutan ne loppuun (lue: uudet hankitaan, kun vanhoissa on vähintään jalanmentävä aukko tai etuvarvas tulee kankaasta läpi) ja ostan viimein uudet. Tällä hetkellä suosikeiksi ovat valikoituneet Puman mintunvihreät ihanuudet! Kenkien vaihtoehtona parasta on tottakai, jos niitä ei tarvitse käyttää ensinkään.. Paljaat jalat ja sitä rataa... :')
 Koruissa pidän eniten suurista riipuksista, joita käytän toisinaan lähes jokaisena päivänä. Sormuksia tai käsikoruja en puolestaan osaa pitää oikein ikinä, sillä nypin, kääntelen ja vääntelen niitä ärsyyntymiseen asti, kunnes viimein luovutan ja laita takaisin korupuuhun..
Suosikit ovat tällä hetkellä onnenamuletti- ja ristikoru. Ensimmäisestä löytyy vanha tuttu, pahansilmä, toivomusluu, rauhanmerkki ja Midaan kosketus (tmv) - joilla on kaikilla suojeleva tai onnea tuottava vaikutus, mikäli näihin juttuihin on uskominen. :') Ristikoru on yksinkertaisesti kaunis ja helppo yhdistää erilaisiin asuihin.
 Painosanalla kesäherkku, sillä jäätelöä tulee syötyä lähinnä lämpimällä. Mutta mikäs sen parempaa voisi ollakaan, kuin viileä jäätelö hellepäivänä! Eikä ystävän kanssa elokuvaeväänä nautittu satsikaan toki kesäpäivän viilennykselle kalpene.. ;-) En kuitenkaan koe olevani mitenkään erityisen hullaantunut jäätelöön, sillä kyllä suklaa aina voiton vie! Etenkin jos siinä on paljon pähkinää tai kookosta, nam...
 Kesällä on ihanaa, kun kotimaiset juurekset ovat parhaimmillaan - ja niiden paras käyttötapa on ehdottomasti kesäkeitto! Siinä on ruoka, jota olen rakastanut pienestä pitäen, enkä luultavasti lakkaa vielä pitkään aikaan rakastamasta..
 Ruoka-/herkkuosuuteen on tottakai liitettävä vielä ehdoton suosikkini: ananas! Ehdottomasti tuoreena ja mielellään luomuna. Vaikka muuten ostetaankin kotiin lähinnä kotimaisia ja lähellä tuotettuja vihanneksia ja elintarvikkeita - hedelmät ovat poikkeus. Kesällä on tottakai ihanaa ostaa ja kerätä mielin määrin marjoja, mutta ympäri vuoden on saatava myös ananasta, mangoa, vesimelonia ja muita kauempaa tuotuja herkkuja.. :')
 Tai tekeminen. Tai miten sen nyt ottaa. Rakastan vettä yli kaiken, ja viihtyisin järvessä vaikka puolet elämästäni. En ole mitenkään erityisen nopea tai monipuolinen uimari, mutta pääasia on, että pääsee veteen - oli se sitten suolaista merivettä, hellepäivän 27-asteista järvivettä tai pikainen pyrähdys hyytävään mökkijärveen.. Ensimmäiset muistotkin liittyvät yllättäen uimiseen: 5-vuotiaana uin Turkissa pienestä paatista keskellä avomerta! :-D
 Elokuvamakuni voisi tiivistää suunnilleen näin: ei musikaaleja, romantiikkaa tai komedioita - eikä varsinkaan kotimaisia romanttisia komedioita! En myöskään erityisemmin nauti kauhuelokuvista tai päättömästä silpomisesta, mutta psykologiset trillerit iskevät lähes poikkeuksetta!

Chatroom löytyi reilu vuosi sitten sattumalta Citymarketin DVD:itä vilkaistessa. Joskus käy selkeästi hyvä tuuri - sillä elokuva osoittautui todella hyväksi!

Donnie Darko -elokuvasta kiinnostuin, kun joku piti siitä esitelmän lukion äikän tunnilla. Sain DVD:n lainaksi, ja melko pian se oli pakko etsiä omaakin kokoelmaa koristamaan. 

Perhosvaikutus löytyi yhtä lailla sattumalta, tosin jo yläasteen alkuaikoina. Onkohan tämä elokuva tullut katsottua jo yli kymmeneen kertaan?

Olen postaillut elokuvista jo aikaisemmin, joten juonista löytyy vähän lisää täältä.
Tässäpä pieni paljastus, mikäli tieto ei ole jo aikaisemmin korviisi kantautunut: olen aivan hulluna kirjoihin, luen jatkuvasti jotain ja rakastan uppoutua kirjojen erilaisiin maailmoihin! Tällä hetkellä suosikeita ovat Muumi-kirjat, joista vaikutuksen tekivät etenkin Muumipappa ja meri sekä Taikatalvi

Rakastan Muumi-kirjoissa Tove Janssonin elämänviisautta ja Muumien elämänasennetta, jossa luonto ja perhe ovat tärkeintä, mitä maa päällään kantaa. :-) 

Torey Haydenin kirjoja esittelin myöskin aikaisemmin, täällä. Näistä paras on mielestäni Aavetyttö, sillä siinä päästään jotenkin lähimmäs kirjan henkilöitä - ja tarina saa upeimman päätöksen..

Viimeiseksi vielä Jenny Downhammin Ennen kuin kuolen, joka kertoo 16-vuotiaasta, leukemiaa sairastavasta Tessasta. Tessa tietää kuolevansa pian, mutta ennen sitä hän kirjoittaa listan asioista, jotka haluaa ehtiä kokemaan.. Ihana elämänmyönteinen kirja, suosittelen! :-)

Nyt on kiiruhdettava pois koneelta, sillä täällä alkoi juuri ukkostaa taivaan täydeltä! Löytyykö teiltä samoja suosikkeja? :--)

5 kommenttia:

  1. Donnie Darko! se on kyllä mielenkiintonen ja ihan loistava :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. :-) Siinä on sellainen elokuva, jonka katsoo mielellään uudestaan - ja vaikka useampaan kertaan. Ihan paras! ♥

      Poista
  2. aavetyttö ja ennen kuin kuolen on kyllä mahtavia, omiin suosikkeihin kuuluu myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooi, kiva kuulla, että muutkin tykkäävät. :-) Jotenkin tuo Aavetyttö on Haydenin kirjoista se mieleenpainuvin ja aidoin.. Ja Ennen kuin kuolen on niin hyvä ehkä siksi, ettei se ole yhtään niin masentava, kuin voisi luulla - vaan ihan oikeasti elämäniloinen ja tsemppaava. ♥

      Poista