sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

''Mee mökille, äläkä jää kaupunkiin''

Heippa! Vielä muutama postaus tulee olemaan reissun päältä, sillä kaikki kesän suurimmat suunnitelmat osuivat peräkkäisille viikoille. :-) Edellinen viikko kului road tripillä, sitä ennen olin mökkeilemässä ja seuraavallekin viikolle on mukavaa odotettavaa! Palaillaan nyt kuitenkin vielä ensimmäiseen reissuun - eli siihen mökillä vietettyyn viikonloppuun..
5.7. naamakirjaan päivitetty tila kuvaa aika hyvin mökkitunnelmiani:
''Ah, en ikinä palaa takaisin kaupunkiin laiturin nokasta meditoimasta! '' 
Mökille lähtö, laiturille kirjan, kameran, kylmän juoman ja lehden kanssa rantautuminen toistuu aina saman kaavan mukaan - ja tuntuu vuodesta toiseen yhtä upealta! :-) Kun siellä mökillä sitten tulee vietettyä vain muutama päivä vuodesta, on suurin osa tästä ajasta vietettävä ehdottomasti laiturilla. Lintujen laulu, aaltojen keinutus, lehtien havina tuulessa, auringonpaiste ja -lämpö,.. voiko ihanampaa ollakaan?
 Lauantaina mökillä kävi vieraita - joten olin tottakai linssi kiinni Pipsassa. On se neiti vaan niin kaunis. Pipsalla riitti tekemistä iltaan asti: milloin oltiin järvessä kahlaamassa, milloin haukuttiin ohi seilaaville laivoille,.. :-)
 Toinen mökin parhaista puolista: pitkän kaavan mukaan saunominen, jonka välissä pääsee pulahtamaan kylmään veteen. Päivän päätteeksi, auringon laskiessa, on tunnelmallista istua laiturilla ylläri ja mutustella vaniljajäätelöä kotimaisten mansikoiden kanssa.
 
Sunnuntaina ajeltiin mummon haudalle ja käytiin ostamassa kauniita ruusuja idylliseltä kioskilta. Sää oli molempina päivinä mitä ihanin, aurinko paistoi lämpimästi aamusta iltaan!
 Kun palattiin takaisin mökille, lämmitettiin taas saunaa ja polskittiin järvessä. Päivä oli sen verran pitkä, että jossain välissä ehdin keräämään metsämansikoita ja kiertelemään lähimetsissä..
Kaupunkiin palaaminen mökin rauhasta on aina yhtä haikeaa - tosin tällä kertaa en ehtinyt kamalasti murehtimaan, kun muutaman tunnin jälkeen oli jo lähtö uuteen reissuun. :-) 
Oli miten oli, rakastan mökillä oloa, kun on niin rauhallista, voi huoletta kulkea meikittä ja varpaat paljaana - voi vaan ottaa rennosti ja vaikka meditoida siellä laiturin nokassa!

2 kommenttia: