sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Vegeuutuuksia & kuulumisia

Moikka! Vähän kuulumisia kuluneelta viikolta ja arvioita kauppoihin ilmestyneistä vegaaniuutuuksista. Kello alkaa olla jo sen verran paljon, että yritän pitää tekstin mahdollisimman lyhyenä. :-D
Voisin ehkä jossain vaiheessa kirjoittaa enemmän tämän hetken kuulumisia syömishäiriön osalta, jos aiheesta lukeminen kiinnostaa. :-) Mutta tosiaan, tällä hetkellä on menossa selkeästi vaikeampi kausi. On ongelmia niin kehonkuvan, riittävän syömisen kuin mielialankin kanssa. Olen usein väsynyt, vaikka nukun pitkiä yöunia, ja väsyn helposti. Kouluun asti en ole vielä päässyt ja kavereiden näkeminen on jäänyt vähemmälle. On vaan tosi alavireinen ja masentunut olo koko ajan. Tonyn vierailu kohotti kyllä taas sen verran mielialaa, että on ollut muutama parempi päivä jo takana. <3 Nyt yritän vaan mennä jaksamisen mukaan ja levätä mahdollisimman paljon. Eiköhän asiat vielä järjesty, vaikka välillä meinaa usko loppua. :-)
Kauppoihin on ilmestynyt paljon uusia vegaanisia tuotteita jogurteista kasvispyöryköihin! Kaikkea täytyy tietysti kokeilla vähintään kerran, joten tällä viikolla kokeiluun on päässyt peräti viisi uutuutta. ;-)

Oddlygood Raspberry, Valio: Ehdottomasti paras maistamani kaurajogurtti (heti YOSA:n Sitruksen jälkeen!), jossa maistui raikas vadelma. Koostumukseen on vielä vähän totuttelua, mutta ehdottomasti menee kokeiluun myös muut sarjan uutuudet. :-) Plussaa kohtuullisesta hinnasta (alle 3 e /litra).
Kaslink Aito Kauravälipala Mansikka: Maistuu kesältä ja tuoreilta mansikoilta! Ehkä joku ihan pieni sivumaku, mutta kokonaisuus on tosi hyvä.
Alpro GoOn-rahka Blueberry: Viimein vaihtelua mansikalle ja mangolle, sillä en tykkää kahdesta muusta mausta ollenkaan (mustaherukka ja passion). Mustikka olisi saanut maistua voimakkaammin, muutoin täysi kymppi. Nam <3
Kaurajogurtti Banaani, Mö: Suuri pettymys, en saanut syötyä kuin yhden lusikallisen. Kummallinen ja voimakas maku, ei maistu banaanilta. Isä onneksi söi purkin tyhjäksi, kun oli kuulemma ihan syötävää.. Tätä en ostaisi uudestaan, vaikka pakkaus näytti houkuttelevalta.
Härkispyörykät: Näistä tykkäsin tosi paljon! Härkispihveistä en välittänyt, koska ne ovat omaan makuun tosi kuivia.. Kiva pehmeä koostumus.

PS. Maha on ollut kipeä jo monta päivää, mutta joskus se on sen arvoista.. :-D
Tony oli täällä tosiaan muutaman yön, joiden aikana ollaan mm. katsottu elokuvia, leivottu runebergintorttuja, kierrelty kaupoissa, nukuttu myöhään ja näprätty rastoja. <3 Niin ja otettu vähintään satatuhatta kuvaa kissoista!
On ollut tosi mukava viikko, vaikka sen alussa olin ihan varma, että kaikki menee pieleen ja pahasti. Tiistaina oli ensimmäinen koulupäivä, mutta en päässyt koskaan sisälle asti, mikä ei ainakaan nostanut mielialaa.. Ensi viikolla on kyllä jo korkea aika päästä takaisin kouluun! Muutenkin on luvassa paljon kiirettä ja myös mukavia tapahtumia. Koulua, tuurauksia, ystävänpäivän juhlistamista ja muuta vastaavaa.. :-)

Heippa! <3

6 kommenttia:

  1. Nuo kauravälipalat on ihan todella hyviä! :) Maistoin itte kans sitä Oddlygoodin mangojogurttia, ja tykkäsin siitäkin kovasti. Noita muita en vielä ole ehtinyt maistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! :-) On niin kiva, kun tulee uutuuksia. Mangojogurttia en ole vielä ehtinyt maistamaan, mutta se kiinnostaa tosi paljon. Vadelma on kyllä tosi hyvää, vaikka siihen kestikin vähän aikaa tottua. ;-)

      Poista
  2. Heti kun vaan saat ruokamääriä nostettua, niin se mielialakin kohenee! Otat vaikka tavoitteeksi ottaa mukaan päivittäisiin ruokailuihin aina yhden uuden jutun, joka on sulle ollut vaikea, oli se sitten pala leipää, annos jäätelöä, banaani ym. ilman, että vähennät muuta ruokaa. Kyllä sä pystyt siihen, varsinkin nyt kun käyt (ainakin satunnaisesti?) töissä, niin kulutat tosi paljon energiaa, siihen päälle vielä syömishäiriön aiheuttamien vaurioiden korjaaminen.
    Toimisiko jos uhkailisit itsellesi, että joudut ottamaan ruokavalioon aina yhden eläinperäisen tuotteen joka viikko, jos et edisty ruokamäärien lisäämisessä? Toki tähän vaaditaan omaa halua paranemiseenn. Vegaanius kun on sulle tosi tärkeä juttu, ja itsekin haluaisin olla, mutten saa ennen kun paino on normaalissa.. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ravitsemuksella on kyllä iso vaikutus mielialaan, joten pitäisi senkin takia yrittää saada nostettua ruokamääriä. :-) Joo täytyy yrittää, jos saisi lisättyä jotain pientä esim viikko kerrallaan. Työt kuluttaa yllättävän paljon. :o Muuten ei ole ollut nälän tunnetta ollenkaan, mutta työpäivien jälkeen on tunne, ettei mikään riitä.
      Se on kyllä ihan hyvä uhkaus, koska en olisi enää valmis syömään eläinperäisiä tuotteita. Voi hyvin olla, että tämä on ravitsemusterapeutin uhkaus, kun käydään nykyisiä ruokia läpi.. Mutta se ehdottomasti motivoi syömään paremmin, koska haluan jatkossakin syödä vegaanisesti. :-) Sitä ei kannata kiirehtiä, tai ottaa syyllisyyttä, koska ensin on tärkeintä voida hyvin ja sitten on vegaanisuuden aika. Niin tehtiin minun kohdalla ja se toimi (en vaan enää ole varma, pystyisinkö palaamaan takaisin lakto-ovoksi).

      Poista
  3. Tykättiin noista aito kauravälipala jutuist! Ihanaa kun tulee uutuuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä maistanut kuin mansikkaa, mutta noi vaikuttaa tosi lupaavilta! :-) Niinpä, kiva kun on vaihteeksi valinnanvaraa.

      Poista