sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Teatterilauantai: Love Me Tender

Moikka! Kuten otsikosta voi päätellä, käytiin eilen pitkästä aikaa teatterissa. Edellisestä kerrasta on valehtelematta vuosia, joten oli jo korkea aika lähteä teatteriin sivistymään. Kiitos ihanasta ja piristävästä lauantaista kuuluu Karoliinalle, joka suostutteli lähtemään Love Me Tender -musikaaliin. :-)
Töiden, opintojen ja muiden menojen ohella saatiin vähän aikaa etsiä molemmille sopivaa päivää lähteä teatteriin. Lopulta sellainen osui lauantaille ja saatiin viimein lunastettua Ystävänliput Lahden kaupunginteatteriin.  Etukäteen tiesin musikaalista ainoastaan sen, että se liittyy jollain tapaa Elviksen musiikkiin. Ei siis voi sanoa, että olisi ollut kovin selkeää kuvaa siitä, mitä tulee pian näkemään. :-D
Love Me Tender oli kuitenkin jotain paljon enemmän, kuin Elviksen hittejä! Kaikki saa alkunsa 1950-luvun kyläpahasesta, jossa vallitsee apea ja tympeän harmaa tunnelma. Pormestari vahtii, että asukkaat noudattavat siveellisyyttä ja hyviä käytöstapoja, joihin ei kuulu mm. musiikki, hauskanpito tai julkisella paikalla kuhertelu. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun komea nuorukainen ilmestyy kaupunkiin moottoripyörän ja kitaran kanssa. Chad hullaannuttaa niin nuoret kuin vanhemmatkin sukupolvet. Natalie on erilainen tyttö keskellä pikkukaupunkia: häntä kiinnostaa vaatteiden sijaan moottoripyörät ja päälle valikoituu muhkeiden helmojen sijaan farkut ja paitapuserot. Chad sytyttää kylän hetkiin, ja alkaa kiemurainen tunteiden sekamelska: rakkautta, joka on jo lähtökohdiltaan mahdotonta, ja rakkautta, joka on suunnattu täysin vääriin henkilöihin.
En edes tiedä, miten kuvailisin musikaalia ja sitä, miten uskomaton kokemus se oli. Oli naurua, energiaa ja tunnetta, joka välittyi katsojille ensimmäisestä kohtauksesta lähtien! En ole juuri Elvistä kuunnellut, mutta laulut oli sovitettu kohtauksiin ja tarinaan niin sulavasti, että ei voinut kuin ihmetellä. Love Me Tender onnistui sekä naurattamaan, liikuttamaan että inspiroimaan. Ennen kaikkea, sen katsomisesta tuli hyvälle mielelle ja halusi, ettei näytös lopu ikinä. :-)
Reilu kaksi tuntia kestävä musikaali ei todellakaan ole pelkkää päätöntä rakkauden perässä juoksemista, vaan se ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin: erilaisuuteen ja sukupuolirooleihin. Tykkäsin! Ihan oikeasti, menkää ja katsokaa tämä. ;-)
Pitäisi kyllä käydä useammin teatterissa! Niin ja poistua neljän seinän sisältä näkemään ystäviä, vaikka kuinka tekisi mieli painua talviunille tai vähintään piilotella peiton alla seuraavat neljä kuukautta. Onneksi on ystäviä, jotka patistavat liikkeelle ja järjestävät tekemistä, sillä mieliala ei tosiaankaan kohoa kotona neljän seinän sisällä murehtiessa. <3
 Eipä tässä sen kummempia! Heippa. <3

5 kommenttia:

 1. Näytät kauniilta (ja sun hiukset on ihanat!!) <3

  Itsekin olen menossa teatteriin tälle keväälle, juurikin sen vuoksi ettei ole tullut käytyä siellä aikoihin. Olisikohan edellisestä kerrasta aikaa nelisen vuotta. Kuulostaa kyllä hyvältä tuo näytös, mutta ei taida pyöriä täällä pohjoisemmassa kolkassa se. :D Tai voihan se olla kiertueella...? Hmm..täytyy ottaa selvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kiitos paljon! :-) <3
   Jotenkin teatterissa käyminen aina tuppaa venymään.. Onneksi on kuitenkin keväälle näytös varattuna! :-) Vähän kyllä epäilen, ettei Love me Tender ihan pohjoiseen asti päädy :-D Mutta ainakin siitä kannattaa ottaa selvää!

   Poista