tiistai 20. helmikuuta 2018

Taas saikulla & lisää vegeuutuuksia

Heippa! Olen pitänyt vähän taukoa myös blogijutuista, mutta nyt halusin tulla jo vähän kirjoittelemaan kuulumisia ja jatkamaan vegeuutuuksien arvostelua. ;-)
Olen ollut sairaslomalla keskiviikosta alkaen ja loma jatkuu muutaman viikon. Käytiin tiistaina hoitoneuvottelussa läpi tämän hetken vointia, minkä päätteeksi lääkäri kysyi: ''Koetko olevasi siinä kunnossa, että pystyt käymään koulua?'' Vastasin tietysti tuttuun tapaan, että haluan ainakin yrittää. Seuraavana aamuna, kun en selvinnyt kouluun, vaan panikoin ja itkin kotona, päätin sairasloman tulevan enemmän kuin tarpeeseen. Tällä hetkellä arkeen vaikuttaa eniten masennus ja syömishäiriö.
Tajusin hoitoneuvottelun jälkeen, etten ole järin hyvässä kunnossa. Nyt on siis korkea aika keskittyä omaan jaksamiseen ja asioiden järjestämiseen, silläkin uhalla, että koulu kärsii.
Opintojen suorittaminen ja työnteko stressaa tällä hetkellä todella paljon, mutta saan nyt neuvoja ja apua koulun järjestämiseen sekä polin kautta että koululta. Sisäinen ylisuorittaja-kontrollifriikki-perfektionistiluonne huutaa ja raivoaa, mutta välillä on ihan pakko pysähtyä kuuntelemaan omaa vointiaan. Ei ole maailmanloppu, jos koulun suorittaminen venyy puolella vuodella tai jos en saa täysiä pisteitä kursseista. Työnteon jätän myös suosiolla muutamaksi viikoksi, koska lääkäri oli sitä mieltä, mutta jatkan sitä taas vähän myöhemmin omien voimien mukaan. Eiköhän asiat tästä taas lähde sujumaan, kunhan jaksaa lepäillä ja syödä riittävästi. :-)
Jatketaan taas vegeuutuuksien läpikäyntiä tämän viikon kolmikolla! Kokonaissaldossa ei ole juuri kehumista, sillä kolmesta tuotteesta ainoastaan yksi oli mielestäni syömäkelpoista.. :-D Mutta ehkä tämä juurtuu lähinnä siitä, miten en ole vielä täysin tottunut kaurajogurtin koostumukseen/makuun. Tosin Valion Oddlygood -jogurtteihin alan kiintyä entistä enemmän. <3
Mö kaurajogurtti, Mustikka-kardemumma: Opin virheistäni ja maistoin jogurttia ennen, kuin laitoin sen kulhoon muiden iltapala-ainesten kanssa. Mustikka-kardemumma oli jo kehitystä Banaaniin verrattuna, mutta jokin tässäkään maussa ei vaan miellyttänyt. Pistävä sivumaku ehkä? Jäi lopulta tämäkin isän tuhottavaksi, sillä en vaan saanut jogurttia alas.. Kuitenkin muut ovat antaneet näistä ihan hyvää palautetta, joten olen hämmentynyt. En vaan tykkää kummastakaan Mö:n maustetusta jogurtista.
Violife Mediterranean style block: Halloumin tyylinen juusto on ollut kaupoissa jo jonkun aikaa, mutta sitä ei ole ollut kovin hyvin saatavilla. Entisenä halloumin ystävänä odotin Violifen uutuudelta tosi paljon - enkä pettynyt! Leikkaa paloiksi, paista kuumalla kuivalla pannulla ja tarjoile lämpimänä tai jäähtyneenä. Tykkäsin tästä suolaisesta herkusta todella paljon etenkin jäähtyneenä. <3 Ei tarvitse enää pohtia, mitä päätyy grilliin kesällä..
Kaslink Aito Kauravälipala, Maustamaton: Maustamaton kaurajogurtti isossa purkissa on varmasti hyvä idea, jos on jo aikaisemmin todennut, ettei voi sietää sitä maustamattomana.. Niin kävi myös Kaslink Aidon maustamattoman kaurajogurtin kanssa, sillä en saanut alas kuin pari lusikallista. Onneksi aina voi leipoa ja tehdä smoothieita, joten ei mennyt tämäkään jogurtti hukkaan. Taidan silti jatkossa pysytellä ihan vain maustettujen kaurajogurttien linjalla. :-D
Aloitin sairasloman ostamalla lohduksi peikonlehden. Olen haaveillut kyseisestä kasvista jo pienen ikuisuuden, mutta en ole saanut aikaiseksi hankkia sitä itselleni. Nyt kuitenkin mukaan lähti pieni peikonlehtivauva! Kasvionnellisuus on paras tunne, kuten Karoliinan kanssa todettiin. <3
Loppuviikosta käytiin Tonyn kanssa Citymarketissa, josta tarttui mukaan huonekasveja 3 kpl /5 e -tarjouksesta. Tony sai loput kaksi, joten kasvatin puutarhaani yhdellä ihmekasvilla. Siinä on upeita lehtiä, joihin tulee väreiksi mm. punaista, keltaista ja jopa mustaa! Olen aivan hullaantunut kasveista, enkä millään malttaisi odottaa, että pääsen hankkimaan niitä lisää.
Tony oli täällä tosiaan torstaista maanantaihin, minä aikana mm. katsottiin elokuvia, nukuttiin liian pitkään tai herättiin ennen seitsemää, käytiin ulkoilemassa ja tehtiin Tonyn rastat loppuun. ;-) Tuossa kuvassa ei näy vielä valmiita takkuja!
Järripeippo on yksi ehdoton lempparilintu <3
Löydettiin myös pihalta kuollut järripeippo, jonka isä hautasi aidan vierelle. Epäiltiin, että linnun kohtaloksi oli koitunut joko ikkunaa päin lentäminen (vaikka ulkoisia vammoja ei näkynyt) tai sairaus. Aikaisemmin päivällä lintulaudalla oli näkynyt poikkeuksellisen rauhallinen ja sairaan oloinen järripeippo, joten päädyttiin varmuuden vuoksi puhdistamaan lauta, sen ympäristö ja siemenet. Toivottavasti pikkuinen ei ollut joutunut kärsimään. <3
Mitenköhän sekava tästäkin postauksesta taas tuli.. Pointti oli lähinnä kai se, että nyt olen sairaslomalla kolmen viikon ajan, suoritan kouluhommia etänä (saan siis onneksi kaikki kurssit suoritettua) ja viikolla oli kiva, kun ei tarvinnut olla yksin. <3 

Heippa! <3

6 kommenttia:

 1. Jaksamisia ja tsemppihaleja!! <3

  VastaaPoista
 2. Hassua kyllä, mä tykkäsin siitä Kaslinkin maustanattomasta paljonkin, vaikka Mö oli ihan kamalaa :D Sain sen sitten jotenkin menemään, kun tungin purkkiin chia-siemeniä (vähän täyteläisemmän koostumuksen saamiseksi) ja vähän makeutusta steviasta :'D Mutta en osta uudelleen!

  Kovasti jaksamista ja paranehan pian <3 Mut muista ettei oo minnekään kiire, tärkeintä on että annat aikaa itellesi toipua ja levätä kunnolla!

  Ja kasvionnellisuus on tuttu tunne täälläkin, mä ostin just vähän aikaa sitten ihanan pinkin tulilatvan lähestyvän kevään kunniaksi, ja yllättävän paljon hyvää mieltä voi saada pelkästä kasvista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämmentävää :-D Mulla tuntuu olevan ongelmana kaurajogurtin voimakas ominaismaku, minkä takia ei yksikään maustamaton versio ole vielä mennyt alas. Mö oli kyllä ihan hirveä pettymys, vaikka olikin maustettu.. Hyvä, että sait sentään syötyä purkin loppuun! :-D
   Kiitos paljon <3 Pitää nyt vaan yrittää antaa itselleen lupa levätä ja pysähtyä, koska mihinkään ei oikeasti ole kiire.
   Kasvionnellisuus on ihan paras tunne <3 Oi, tulilatva on kyllä upea! Samaa olen miettinyt, että miten kasvi voi saada aikaan niin paljon iloa ja onnellisuutta. :-)

   Poista
 3. Meillä ei tykätty tuosta juustosta 😄

  VastaaPoista