säästää rahaa ja ympäristöä - makua unohtamatta! Talviaikaan parhaimmillaan ovat juurekset ja kaalit. Hyvällä tuurilla saattaa joulun jälkeen löytää olemattomaan hintaan juuressoseita ja säilöttyjä punajuuria. Euron lanttusoseesta valmistui kattilallinen sosekeittoa ja 50 sentin esikeitetyistä punajuurista pellillinen kasvispihvejä. ;-)
Punajuuri-kikhernepihvit
(n. 9 kpl)
1 pkt (400 g) esikeitettyjä punajuuria
1 prk (290 g) kikherneitä
kasvisliemikuutio
3/4 dl korppujauhoja
2 rkl rypsiöljyä
mustapippuria, suolaa
1/2 tl kuivattua oreganoa
Soseuta punajuuret, kikherneet ja kasvisliemikuutio, mutta jätä massaan purutuntumaa äläkä tee liian sileää sosetta. Sekoita joukkoon korppujauhot ja anna turvota hetki ennen, kuin lisäät loput pihvien aineet. Lisää korppujauhoja, mikäli koostumus on liian nestemäistä. Muotoile massasta haluamasi kokoisia pihvejä leivinpaperoidulle pellille. Paista 225 asteessa n. 30 min tai kunnes pihvit ovat tiivistyneet ja saaneet väriä.
Kiitos, menee testiin :)
VastaaPoistaJee kiva kuulla! :-)
Poistatony. t. piusa666
VastaaPoista