maanantai 22. tammikuuta 2018

Toivepostaus: Edullinen vegaaniruoka

Heippa! Taas olisi vuorossa toivepostausta, joka tällä kertaa liittyy edullisiin vegaanisiin raaka-aineisiin ja resepteihin. Vegaaniruokavalion sanotaan olevan kallis, mitä se kieltämättä usein onkin, mutta valinnoilla voi vaikuttaa kuluihin yllättävän paljon. Eiköhän lähdetä avaamaan aihetta ensimmäisen edullisen reseptin ja vinkin avulla! ;-)
Suklaamuffinit
(12 kpl)

1 tummunut banaani
1 levy (145 g) Pandan tummaa suklaata
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 1/3 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
1,5 dl soija- tai kauramaitoa
75 g maidotonta margariinia sulatettuna

Asettele muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin. Muussaa banaani ja rouhi suklaa. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele joukkoon kasvimaito, banaanimurska, margariinisula ja suklaarouhe. Lusikoi taikina vuokiin ja paista 200 asteessa n 16 min. Tarkista kypsyys paistotikulla.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Voit kokeilla kuorruttaa muffinit kauravispistä ja sulatetusta suklaasta tehdyllä kuorrutteella tai koristella muffinit suklaasulalla. Maistuu kyllä erittäin hyvin ilmankin! ;-)
 Valitse ''vahingossa vegaanisia'' tuotteita:
- Pandan tumma suklaa, Pirkan tumma minttusuklaa,..
- K Menu hillomunkit
- Pirkka juureslastut, Rainbow Maalaisperunalastut mustapippuri & ruohosipuli
- Hoviruoka Riisipiirakat
- Blå Band pata-ainekset 
- Mama nuudelit (mm. kana, porsaanliha, vihannes)
- Elovena välipalajuomat, Crownfield Myslipatukat (Lidl)
- Rainbow majoneesi, kevyt

Lisää tuotteita löydät Vegaanituotteet.net -sivulta!

Tuotteisiin tuntuu usein tulevan lisähintaa ihan vaan siitä syystä, että niissä mainitaan vegaanisuudesta. Moni tuttu ja yleisessä käytössä oleva tuote saattaa kuitenkin olla ''vahingossa'' vegaaninen. Nyt puhutaan juuri niistä edullisista tuotteista, joiden sopivuutta vegaaniseen ruokavalioon ei tule aina edes ajatelleeksi. Tämä ajatus ja vinkki on peräisin Vegaanituotteet-sivulta, mutta olen kokenut sen niin hyödylliseksi, että haluan jakaa oivalluksen vielä kertaalleen. ;-)

4 kommenttia:

  1. Jee, kiitti tästä! T. Vegaaniksi aikova

    VastaaPoista
  2. Jos haluat postausideoita, niin mulla ois yks. Ois kiva semmonen kysymys-vastaus-postaus, mut silleen että vastaisit kuvilla kysymyksiin. Eli lukijat kysyis ja sä vastaisit ottamalla kuvia. :) Esim. "sun laukun sisältö" ja sitten kuvaisit sen jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Voisin lähteä toteuttamaan tämän tyylisen postauksen jossain välissä. :-)

      Poista