keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Toivepostaus: Edullinen vegaaniruoka osa 2.

Heippa! Eiköhän jatketa edullisen vegaaniruoan vinkkejä ja ohjeita yhdellä neuvolla, jonka olen saattanut mainita jo useampaan otteeseen, sekä herkullisten kasvispihvien ohjeella. <3
Toinen vinkki tulee tässä: suosi satokauden vihanneksia ja juureksia. Olen puhunut aiheesta jo aikaisemminkin, mutta mielestäni tämä oivallus ei vaan koskaan vanhene. Satokautta seuraamalla
säästää rahaa ja ympäristöä - makua unohtamatta! Talviaikaan parhaimmillaan ovat juurekset ja kaalit. Hyvällä tuurilla saattaa joulun jälkeen löytää olemattomaan hintaan juuressoseita ja säilöttyjä punajuuria. Euron lanttusoseesta valmistui kattilallinen sosekeittoa ja 50 sentin esikeitetyistä punajuurista pellillinen kasvispihvejä. ;-)
Punajuuri-kikhernepihvit
(n. 9 kpl)

1 pkt (400 g) esikeitettyjä punajuuria
1 prk (290 g) kikherneitä
kasvisliemikuutio
3/4 dl korppujauhoja
2 rkl rypsiöljyä
mustapippuria, suolaa
1/2 tl kuivattua oreganoa

Soseuta punajuuret, kikherneet ja kasvisliemikuutio, mutta jätä massaan purutuntumaa äläkä tee liian sileää sosetta. Sekoita joukkoon korppujauhot ja anna turvota hetki ennen, kuin lisäät loput pihvien aineet. Lisää korppujauhoja, mikäli koostumus on liian nestemäistä. Muotoile massasta haluamasi kokoisia pihvejä leivinpaperoidulle pellille. Paista 225 asteessa n. 30 min tai kunnes pihvit ovat tiivistyneet ja saaneet väriä.

3 kommenttia: