sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Viimeisen lomaviikon kuvakooste

Heippa! Tein taas viikkokoosteen, tällä kertaa viimeisestä lomaviikosta. Elokuvia, hyvää seuraa, kirpparipöytä ja Pupan synttärit - siinä muutama viikon varrelle mahtunut mukava asia. Nyt pitää alkaa valmistautumaan ensimmäiseen kouluviikkoon..
Maanantai alkoi hyvin levänneenä, sillä heräsin vasta vähän ennen kahdeksaa. Se tarkoittaa ehdottomasti myöhäistä heräämistä, koska viime aikoina olen noussut ylös 5-7 aikoihin. Keitin teetä, laitoin aamupalaa ja maalailin kaikessa rauhassa. Aamupäivällä siivosin ahkerasti muutaman tunnin, sitten lueskelin kirjoja. Lounaaksi söin eiliseltä jäänyttä vegaanista kaaligratiinia ja salaattia. Hinnoittelin viimeiset tavarat kirpputoria varten ja laitoin elokuvan pyörimään. Katsoin Netflixin filmatisoinnin Dead note -mangasta. Luin tuota joskus vuosia sitten ja se oli todella hyvä, joten halusin nähdä, millainen elokuva siitä on tehty. Muutamia epäkohtia huomioimatta tykkäsin elokuvasta tosi paljon, sillä se oli toteutettu hyvin. Juoni menee pähkinänkuoressa näin: Light-niminen poika löytää kirjan, johon kirjoittamalla pystyy tappamaan ihmisiä. Pitää vain tietää henkilön nimi ja ulkonäkö. Soppaan sekoittuu Ryuuk-niminen demoni ja uusi tyttöystävä. Lightin hyvät aikeet ottaa hengiltä rikollisia kääntyvät pian johonkin aivan muuhun.. Kudoin samalla akryylilangasta villasukkia ja kietouduin viltin lämpöön.
Viiden aikoihin lähdettiin kirpparille laittamaan pöytää pystyyn. Muutama ostaja pyöri jo innokkaana ympärillä - toivottavasti tällä kertaa menisi tavarat paremmin kaupaksi! :-) On niin paljon ylimääräisiä vaatteita, kirjoja, koruja, elokuvia ja kaikkea mahdollista. Kierrettiin vielä kirppari ja lähdettiin siitä Holman Prismaan kauppaan. Olin kuullut villiä huhua, että Ben&Jerry'sin vegaanisia jäätelöitä löytyy sieltä. Niin muuten löytyikin ja poistuin kaupasta leveä hymy huulilla! :-) Sitten vaan suihkuun, telkkarista sarja pyörimään ja syömään iltapalaa.
Tiistaina heräsin ennen herätyskelloa, sillä taisi vähän stressata päivän menot. Söin aamupalaa, laittauduin ja kokkasin - kaikki ennen kello kymmenen tatuointiaikaa. Kävin taas Black Miller Designillä. Tatuoinnin tekemiseen meni alle kaksi tuntia ja lopputulos oli oikein onnistunut! Ei taaskaan sattunut juuri ollenkaan, kunnes oli vuorossa värittäminen. Siinä vaiheessa kirpaisi enemmän, mutta oli se sen arvoista. ;-) Lähdin kotiin syömään ja hoitamaan pari juttua koneella ennen, kuin oli aika lähteä taas liikkeelle.
Näin Tonyn Prismalla, jossa käytiin ostamassa ruokia. Hetken kiertelyn jälkeen käveltiin kotiin painavien kantamusten kanssa. Laitettiin Greyn anatomia pyörimään ja syötiin välipalaa. Molemmilla oli vähän kipeä olo, joten kietouduttiin vilttiin ja jatkettiin sarjan katsomista iltaan asti. Pian olikin aika syödä iltapalaa, pestä hampaat ja mennä nukkumaan. Kaikin puolin onnistunut päivä. :-)
Keskiviikkona oli aikainen herätys, sillä piti ehtiä kymmeneksi psykologille keskustaan. Syötiin aamupalaa ja laittauduin lähtöä varten. Puoli kymmenen aikoihin lähdin polkemaan keskustaan. Poliaika sujui hyvin ja jatkoin siitä suoraan kirpparille. Tavaraa oli mennyt jonkin verran, joten lähdin pyöräilemään kotiin hyvillä mielin. :-)
Siitä suoraan kotiin syömään, juomaan energiajuomaa ja katsomaan Greyn anatomiaa. Loppupäivä kului sarjan parissa, suihkussa ja ihan vaan ollessa. Aina sitä ei vaan kaipaa mitään sen erityisempää, varsinkaan nyt, kun loma lähentelee loppuaan.
Torstai alkoi myöhäisellä herätyksellä. Herättiin kahdeksalta, mutta loikoiltiin sängyssä reilu tunti ennen nousemista. Tehtiin aamupalaa ja keitettiin teetä. Laittauduin ja lueskeltiin Feissarimokia siinä toivossa, että kaatosade pian laantuisi.
Lopulta lähdettiin kirpparille, vaikka satoi edelleen. Kierrettiin Lanttila läpi ja tehtiin löytöjä. Ostin eurolla Millennium-kirjojen toisen osan ja Tony löysi monta hyvää elokuvaa. Siivosin pöydän ja käytiin vielä pikaisesti kaupassa. Sitten kotiin kokkaamaan ja katsomaan sarjaa.
Katsottiin iltapäivällä The Uninvited -elokuva, joka rikkoi kauhuelokuvia kohtaan pitämäni välirikon. Tultiin kuitenkin siihen tulokseen, ettei The Uninvited ole liian pelottava. Elokuvan päähenkilö pääsee pois suljetulta osastolta, jolle joutui nähtyään äitinsä kuolevan tulipalossa. Kotona odottaa isosisko, isä ja isän uusi naisystävä. Kaikki ei kuitenkaan ole kunnossa, sillä menneisyyden ratkaisemattomat asiat vaikuttavat arkeen idyllisessä talossa.. Keitä ovat lapset, joita Anna näkee unissaan kuolleina? Onko isän naisystävä se, joka väittää olevansa? Tykkäsin elokuvasta todella paljon, eikä se ollut liian pelottava.
Valvottiin myöhään ja katsottiin Greyn Anatomiaa. Lopulta oltiin molemmat niin väsyneitä, että nukahdettiin heti valojen sammuttamisen jälkeen.
Perjantaina oli tarkoitus herätä aikaisin, mutta lopulta päästiin aamupalalle vasta yhdeksän jälkeen. Aamupalan jälkeen katsottiin muutama jakso Greyn Anatomiaa ja pakkailtiin tavaroita. Kolmen aikoihin Tony sai kyydin Vääksyyn ja lähdin kirpparille siivoamaan pöytää.
Muistin viimein tarkistaa kasvimaan tilanteen: siellä odottikin kymmeniä aivan valtavia kesäkurpitsoita! Laitoin Instagramissa kyselyyn, jos joku haluaisi pelastaa osan sadosta itselleen. Onneksi halukkaita löytyi, enkä ole ihan pulassa kaikkien kesäkurpitsojen kanssa! Yhden sain jo käytettyä leivontaan, toisen päätin käyttää viikonlopun ruokaan.
Päivällä tein esitutkimusta koulutehtävää varten ja selailin blogeja, kunnes päätettiin lähteä ruokakauppaan. Löysin uuden lemppariteen, peitepuikon ja mustapäälappuja. Ei yhtään hullumpi saldo kauppareissulle. ;-) Iltapalaksi söin Ben&Jerry'sin vegaanista keksi-pähkinävoijäätelöä. Saatoin mahdollisesti löytää uuden lempparijäätelön..
Lauantaina nukuin pitkään ja aloitin aamun lueskelemalla Pirkka-lehteä. Stressasi kaikki mahdollinen kouluun liittyvä ja siihen liittymätön, enkä saanut oikein mitään aikaiseksi. Leivoin kakun ja kokkasin. Joogasin ja kävin suihkussa. Edelleen ahdisti melkoisen paljon ja olo oli voimaton.
Söin lounaaksi kesäkurpitsasta, myskikurpitsasta ja nyhtöherneestä tehtyä ruokaa. Lueskelin kirjaa jonkun aikaa, kunnes päätettiin lähteä äidin kanssa siivoamaan kirpparipöytää. Käveltiin kirpparille, siivottiin pöytä ja kierreltiin läpi muiden pöytien tarjonta. Tällä kertaa oli mennyt useampi juttu kaupaksi! :-) Kotimatkalla alkoi olla jo vähän parempi mieli.
Lakkasin kynnet, täyttelin bullet journalia ja lueskelin kirjaa pari tuntia. Välipalan jälkeen jatkoin koulutyön tekemistä ja saatoin siinä sivussa tilata 50 eurolla vegaanista kosmetiikkaa.. Lohtushoppailu on ihan todellinen asia, sanokaa mitä sanotte. :-D
Illalla katsoin vielä vähän aikaa Puhdistus-elokuvaa, jonka olen nähnyt jo pari kertaa aikaisemmin. Nukahdin päiväpeiton päälle, enkä ehtinyt edes hampaita pestä. Heräsin seuraavan kerran aamulla puoli yhdeksän aikoihin. Taisi olla hieman univelkaa.
Sunnuntaina Puppa täytti 4 vuotta! En voi uskoa, miten nopeasti aika kuluu. Poju sai herkkuja ja paljon rapsutuksia.   Päivä alkoi kesäkurpitsakakun kuorruttamisella. Resepti löytyy leivontablogin puolelta, jos sattuu kiinnostamaan. ;-) Lueskelin lehteä ja söin aamupalaa. Stressasin taas kouluun palaamista, eikä ollut mikään maailman parhain fiilis. Lähdin kumminkin lenkille ja sen jälkeen olo oli jo paljon parempi. Kävin suihkussa ja söin lounaan, minkä jälkeen korkkasin energiajuoman (viimeisen lomapäivän kunniaksi) ja laitoin elokuvan pyörimään Netlfixistä.
Katsoin toisen kerran To the bone -elokuvan, josta tykkäsin tosi paljon. Monet ovat sanoneet sen olevan triggeröivä, mutta itse pidän sitä enemmänkin realistisena ja toivoa herättävänä. Päähenkilö Ellen sairastaa anoreksiaa ja on ollut sen takia hoidossa jo useamman kerran. Mikään ei tunnu tehoavan, vaan sairaus ottaa yhä enemmän valtaa tytön elämästä. Viimeisenä ratkaisuna on hoitopaikka, jonka pitäjä on tunnettu radikaaleista toimintatavoistaan. Ellen tutustuu hoitopaikan muihin asukkaisiin ja luo heihin syvän yhteyden. Riittääkö se päihittämään sairauden?
Yritin ensin aloittaa kouluhommien tekemistä elokuvan jälkeen, mutta kone ei toiminut millään. Olin jo valmis iskemään kirveen näyttöön, joten päätin pitää pienen tauon. Söin välipalaa (kuvan PureFit-patukka on ihan lemppari) ja lueskelin pari sivua kirjaa. Sitten kyllästyin kirjaan ja aloin pitkästä aikaa piirtämään. Hetken aikaa jatkoin piirtelyä, kunnes oli pakko palata kouluhommien pariin. Kone ei toiminut erityisen hyvin, mutta sain lopulta työn tehtyä. Huh! Sitten vaan blogia kirjoittamaan..
Sellainen oli viimeinen lomaviikko! Suoraan sanottuna en olisi vielä yhtään valmis palaamaan kouluun. Aloitan opiskelun kevennettynä, omien voimien ehdoilla. Eiköhän vointi parane jossain vaiheessa sen verran, että voin taas keskittyä täysillä opiskeluun. ;-)

Miten teidän paluu arkeen on sujunut? 
Vai oliko se edessä jo aikaa sitten? 
Heippa!

14 kommenttia:

  1. Kannattiko ostaa käytetty kone jos se ei kerran toimi kunnolla, vain sen takia että pääset leikkimään jotain luonnon pelastaja pyhimystä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Läppäri toimii kuin unelma, eli käytetyssä koneessa ei ole mitään ongelmaa. Tein kouluhommia pöytäkoneella, koska en ole vielä päässyt siirtämään ohjelmia läppärille. Eli kyllä vaan, käytetty kone toimii hyvin. Enkä leiki pyhimystä, vaan teen valintoja, jotka tuntuvat itselle tärkeiltä.

      Poista
    2. Anonyymi älä jaksa... Pura toi sun olos mielummin vaikka kiviin. Mikä hemmetin tarve on aina valittaa ilman omaa naamaa, pelottaako?

      Poista
    3. Nyt oli kyllä typerin lukemani kommentti pitkään aikaan. :--D On se ihmeellistä, miten jotkut saavat käytetyn tavaran ostamisestakin negatiivista juttua aikaiseksi. Taitaa tosin enemmänkin olla kyse siitä, että tuolla anolla on vain tarve keksiä jotain pahaa sanottavaa, vaikka sitten tyhjästä.

      T. toinen hieman fiksumpi ano

      Poista
  2. sun pitää tosiaankin jakaa maailmalle joka ikinen hetki sun elämästä.. joka ainoa kirjan sivu jonka luet, joka vitun ikinen hedelmänpala jonka syöt, jokainen kauppareissu ja jopa suihkussa käynti.. voitko edes elää ilman ? "jos en laittanut sitä nettiin, tapahtuiko sitä oikeasti?"
    eikä ketään ihan oikeesti kiinnosta. viikon kooste liiba laaba kaikki nää viikkopostaukset ja mydayt on samanlaisia, itteään toistavia ja turhia. toisten kuolettavan tylsien blogien kirjottajat kommentoi jotain väkinäistä näihin välillä, toivoen saavansa muutaman kommentin takaisin omiin tyhjänpäiväisiin kirjoituksiinsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaankaan ei ole pakko lukea jos ei kiinnosta?

      Poista
    2. Kuitenkin kävit itse lukemassa, taitaa vähän kiinnostaa kuitenkin.

      Poista
    3. Kiitos mielipiteestäsi, mutta voit jättää tämän kuolettavan tylsän blogin lukemisen. Oikeastaan suosittelen sitä, sillä en jaksa lukea kuolettavan tylsiä ja turhia kommenttejasi. :-)

      Poista
  3. Taitaa olla niin et Netflixin ilmaiseen kokeilukuukauteenkin tarvii luottokortin... Ei löydy muualta leffaa To the bone, kiinnostais. :( Harmi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, Netflixissä on se huono puoli, että siihen tarvitsee luottokortin. Se on kyllä harmi :< Onko kenelläkään kaverilla Netflixiä, että voit katsoa elokuvan? :-)

      Poista
  4. Voi luoja mitä negistelyä taas... :( Ihan typerää. Mun mielestä tää postaus oli just kiva - kuvat oli värikkäitä ja niistä sekä tekstistä välittyi hyvin selkeästi tunnelmaa! Ja voi ei, onko Puppa tosiaan jo 4?? Ei sillä, olen jo ikuisuuksia tätä blogia seurannut, mutta tuntuu kuin se olisi vasta teidän perheeseen tullut :D Hei täytyy muuten kysyä että mikä tuo bullet journal -juttu oikein on? Sitä hehkutetaan nyt kaikkialla, mutta en oikein tiedä mikä se on.

    Toivottavasti noi pari kakka-anoa ei lannistanut sua liikaa! Paljon tsemppiä koulun alkuun, tää on stressaavaa aikaa T. toinen opiskelun pariin palaava. Mutta kyllä tää tästä! Reippain mielin vaan - ja siihen omaan tahtiin, kuten sanoitkin ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, välillä näitä ikäviä kommentteja tulee liikaa. Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta! :-) On tosi kiva saada hyvää palautetta, kun saa kuulla negatiivista kommentointia niin usein. Sitä ihmettelen itsekin! :-D Tuntuu, kuin Puppa olisi vasta ollut pieni pentu ja vielä vähemmän aikaa sitten tullut meille. Mutta siitäkin on tosiaan jo kolme vuotta.. Aika kuluu niin nopeasti. Bullet journal on kalenterin tyylinen vihko/kirja, jota täytetään tietyn ohjeen mukaan. Idea siinä on lähinnä se, että kaikki tärkeät ajat, tulevaisuudensuunnitelmat ja huomioitavat jutut on samojen kansien sisällä. Parasta bullet journalissa on kuitenkin koristelu! ;-) Ohjeita löytyy Youtubesta tosi paljon, mutta ne saattaa olla hieman sekavia. Kannattaa tutkia blogien tarjontaa aiheeseen liittyen, sieltä olen omankin innostuksen löytänyt.
      Kyllähän nuo aina harmittaa, mutta en anna niiden lannistaa. :-) Kiitos paljon! Kouluun palaaminen on aina yhtä stressaavaa. Toivottavasti myös siellä sujuu kouluun palaaminen reippain mielin ja omaan tahtiin. ♥

      Poista
  5. Mä taas jotenkin inhosin sitä To the bone elokuvaa.. se ei mukautunut yhtään omiin näkemyksiini anoreksiasta ja vaikutti hyvin romantisoidulta omaan silmään.. mutta ehkä se sitten kertoo just siitä että kaikkien kokemus sairaudesta on eri :) hyvin mielipiteitä jakava elokuva! Mutta olen silti ihan tyytyväinen että aiheesta on edes tehty elokuva netflixiin ja näin lisätty tietoisuutta syömishäiriöistä lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. To the bone kyllä jakaa mielipiteitä tosi paljon! Kieltämättä elokuva antaa jonkin verran romantisoidun kuvan sairaudesta, mutta omaan silmään myös rehellisen kuvan siitä, millainen sairaus syömishäiriö on. Pystyin samaistumaan niin moneen asiaan elokuvassa ja sen hahmoissa, mutta tietysti se on eri muiden kohdalla. :-) Olen kanssa tyytyväinen, että aiheesta on tehty elokuva! Näin saadaan lisää tietoisuutta sairauteen liittyen, eikä se ole enää niin suuri tabu.

      Poista