keskiviikko 13. syyskuuta 2017

IT

Heippa! Eilen päivä sai kivan päätöksen, sillä käytiin pitkästä aikaa elokuvissa. Siellä nimittäin pyöri elokuva, jonka ilmestymistä ollaan odotettu jo useampi kuukausi.. :-) Pahoittelut huonolaatuisista kännykkäkuvista! Säädin kameran asetukset uudelleen ja jatkossa pitäisi saada parempia kuvia myös kännykällä.
Päivä alkoi kiireisissä merkeissä, sillä piti saada Habitaren kurssin osalta hommat päätökseen. Aamupäivän tein esitelmää, järkkäilin viimeisiä asioita messuosastoa varten ja yritin saada hommat omalta osalta päätökseen. Puoli kahden aikoihin kiirehdin toiselle kurssille, jossa tutustuin uuteen tehtävän antoon ja lähdin viemään suunnitelmaa eteenpäin. Neljän aikoihin olin jo aivan loppu, joten jätin kouluhommat sikseen ja lähdin kävelemään Finnkinolle. Habitaren kanssa olisi ollut vielä reilusti tehtävää, mutta en enää yksinkertaisesti jaksanut enempää. Sain vielä matkalla teatterille viestiä kaikesta, mitä pitäisi tehdä, mutta tällä kertaa oli pakko olla itsekäs ja jättää loput toisille. Elokuvailta ei olisi siis voinut tulla parempaan saumaan, sillä tarvitsin muuta ajateltavaa ja omaa aikaa!
Katsottiin Karoliinan kanssa It-elokuva (tai minisarja), joka on tehty 1990-luvulla. Oli sarja klassikko tai ei, se sai meidät lähinnä nauramaan hysteerisesti. Suunnilleen samoihin aikoihin netissä alkoi pyöriä uuden It-elokuvan trailerit - oltiin enemmän kuin innoissamme, sillä klassikkokirja saisi viimein arvoisensa elokuvan! Kyseessä on sentään lempikirjani, joten voitte kuvitella, miten korkealle riman asetin..
2017 vuoden It-elokuva on Andrés Muschiettin ohjaama. Tarina menee suunnilleen näin: Eletään 1989 vuotta Derry-nimisessä pikkukaupungissa. Veljensä traagisesti menettänyt Bill viettää kesälomaa ystäviensä kanssa. Luusereiden kerhoon kuuluu hänen lisäkseen astmaatikko Ed, rillipää Rich, ylipainoinen Ben, tummaihoinen Mike, juutalainen Stan ja köyhän perheen Beverly, johon kaikki ovat salaa ihastuneet. Luusereiden kerho ei ole suuressa suosiossa Derryn ala-asteella. Viiden pojan ja yhden tytön tarinat kietoutuvat yhteen, sillä heitä yhdistää hyytävä salaisuus: jokainen on nähnyt klovnin, joka muuttaa muotoaan heidän suurimpien pelkojensa mukaan.
Derrystä on kadonnut vuoden aikana useita lapsia, joista ensimmäinen on Billin pikkuveli George. Luusereiden jengi ottaa tehtäväkseen selvittää kadonneiden lasten kohtalon. Mitä tapahtuu, kun kuusi lasta löytää kauhun ja pelon lähteen, Pennywisen?
Edellinen elokuva oli kauniisti ilmaistuna surkea, uusi taas niin hyvä, ettei löydy sanoja sitä kuvailemaan! Vaikea sanoa, mitä mieltä elokuvasta ovat ne, jotka eivät ole kirjaa lukeneet, mutta sen lukeneena tykkäsin erittäin paljon. Henkilöhahmot oli toteutettu hyvin ja heidät tunnisti välittömästi kirjan henkilöiksi. Tällä kertaa kirjaa oli muokattu kohtuudella ja tehty oikeasti hyviä ratkaisuita juonen suhteen. Pennywise ei ehkä ollut suoraan kirjasta, mutta onnistui siitäkin huolimatta. Bill Skarsgårdin rooli pahamaineisena klownina on vertaansa vailla, sillä Pennywise on oikeasti pelottava, olematta koominen tai naurettava. Ei voi sanoa muuta kuin, että tykkäsin! Tykkäsin tosi paljon ja suosittelen. Mainittakoon vaikka tässä vaiheessa vielä, ettei It ole varsinaisesti pelottava. Sen siis uskaltaa katsoa, vaikka muutoin kauhuelokuvia välttelisi. :-)
Sellaiset leffa-aiheiset kuulumiset tällä kertaa. On ollut kiireinen viikko, mutta tänään on onneksi ehtinyt jo hetken hengähtää. Olen niin onnellinen, että Habitare-projekti on viimein saatu päätökseen! Eipä tässä sen kummempia. Heippa!

12 kommenttia:

  1. Käyn kattomassa sn vielä uudestaan, sillä jatko-osaan on vielä piitkä aika. Täytyy käydä ns. Maistelemassa lisää ja otan Sannin tällä kertaa mukaan, tän Sannikin uskaltaa kattoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ihan ehdottomasti kannattaa! Varmasti löytyy vielä paljon uutta katsottavaa, vaikka on jo kerran nähnyt. :-) Tämän jopa Sanni uskaltaa katsoa!

      Poista
  2. en tiiä uskallanko siltikää mennä kattoo.. oon vähä nynny :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ymmärrän täysin, koska olen itsekin aika nynny :-D Mutta It ei ole kyllä yhtään pelottava, joten kannattaa harkita vakavasti! ;-)

      Poista
  3. läski. t. piusa666

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "piusa666": Havaitsen, että sinulla on jonkinlainen ongelma. Voisitko käydä lääkärin tarkastuksessa? Niin, ja tällainen harmiton häiriköinti voi koitua sinulle isoksi ongelmaksi. Tiesitkö, että henkilöllisyytesi voidaan tarpeen tullen selvittää, vaikka esiintyisitkin anonyyminä.

      Poista
  4. Kauhuleffat on parhaita;) aiotko mennä katsoon Anna Belle2

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä hyviä. :-) Ainakin sellaiset, jotka ei ole kaikkein pelottavimpia! En kyllä varmaan uskalla mennä katsomaan Annabelleä..

      Poista
  5. Meneekö sinulla oikeasti hyvin? Näytät laihtuneen:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mene tällä hetkellä kauhean hyvin. :< Mutta olen saikulla ja yritän saada asiat (myös syömisen) takaisin oikeille raiteille. :-)

      Poista
    2. Ei pidä heti huolestua ihan kauheasti. Toipumisessa tulee välillä sudenkuoppia, vaikka olisi mennyt jo pitkään todella hyvin. Tärkeintä on, että osaa jarruttaa oikeassa kohdassa ja pysähtyä katsomaan tilannetta ja tehdä sitten korjausliikkeen. Ja näinhän Sinä olet ilmeisesti tehnytkin, hyvä! Minä uskon, että tästäkin pääsee yli. Tietenkään en tiedä kokonaistilannetta, mutta uskoisin näin. Tsemppiä <3

      Poista
  6. Toivon kovasti, että saat itsesi takaisin kuntoon. Heti noista kuvista huomasin, että kaikki ei ole kunnossa. Itse olen sairastanut 15- vuotta syömishäiriötä ja huonossa kunnossa olen nytkin.

    VastaaPoista