sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Päiväni kuvina: torstai

Heippa! Teki taas mieli kuvailla Päiväni kuvina, joten tässä olisi vähän kuvasaldoa torstailta. Meillä on ollut melko kiireinen viikonloppu, sillä sukulaisia tuli tänne vierailemaan lauantaina. Onnistuin tavoistani poiketen jopa sosialisoimaan muiden kanssa. :-D Pointti oli siinä, että aika kuluu lopulta yllättävän nopeasti ja voi olla ihan hauskaakin, kun vaan menee ja juttelee ihmisille.
Aamu alkoi tuttuun tapaan jo ennen kahdeksaa. Nukuin yön katkonaisesti, sillä näin ihan ihmeellisiä painajaisia. Tähän saattoi olla syynä se, että ennen nukkumanmenoa katsoin jakson sarjaa, jossa yksi lempihahmoistani kuoli verisesti ja äärimmäisen tuskallisesti. Jatkossa siis illalla ihan vaan Simpsoneita tai Supernaturalia, astetta kevyempiä iltasatuja. :-D Olin kuitenkin aamulla virkeä, kunhan vaan sain itseni revittyä ylös sängystä.
Viimeisetkin unihiekat haihtuivat silmistä, kun edessä odotti kupillinen höyryävää kahvia ja lemppariaamupalaa. Pihistin mustikoita äidin sulattamasta kipollisesta, joka päätyi myöhemmin päivällä piirakkaan. Mustikat ovat niin hyviä, eikä edes haittaa, että kyseessä oli viimeinen satsi, sillä kohta saa taas lisää! Aamupala muutoin oli taas se perinteinen soijajukurtti-hedelmä-pähkinä-myslisekoitus, josta en luovu kirveelläkään.
Aamupalan jälkeen aloin maalailemaan taulua, joka alkaa pikkuhiljaa valmistua. Luultavasti korjailen ja viimeistelen sitä vielä hyvän aikaa, mutta kohta voi taas siirtyä seuraavan taulun pariin. Täytyy tosin käydä ensin ostelemassa maaleja, jotka hupenevat yllättävän tiheään tahtiin.
Menin omaan huoneeseen laittautumaan, sillä etenkin kesällä siellä on riittävän valoisaa ja ison peilin ääressä on yksinkertaisesti hauskempaa laittautua kuin pienessä vessassa. Tällä kertaa ei tarvinut laittautua yksin! Heti, kun istahdin lattialle, Puppa halusi syliin ja makoili siinä, kunnes olin valmis ja jouduin hätistelemään pienen hyrisevän kerän puutuneiden jalkojen päältä. Veli saa pitää varansa, sillä saatan hyvinkin pian adoptoida tuon sylivauvan itselleni ihan kokonaan! :-D Puppa on siinä mielessä niin ihana, että poju oikein kerjää silityksiä ja läheisyyttä koko ajan. Parhainta on, jos pääsee kainaloon nukkumaan. Nana on aina ja ikuisesti se kaikkein rakkain, mutta neiti tulee syliin lähinnä silloin, kun itse haluaa, eikä ole niin hellyydenkipeä. Olen niin onnellinen, että meillä on taas kaksi kissaa, sillä koti tuntuu aina liian hiljaiselta yhden kissan kanssa.
Väliin pakolliset selfiet, kun on kerrankin jaksanut laittautua. :-D Marimekon raidallinen paita on parhain, sillä siinä tulee Pikku-Myyfiilis!
Laittautumisen jälkeen laitoin Netflixistä pyörimään Between-nimisen sarjan, jota olen katsonut aina silloin tällöin. Ei se ihan suosikkeihin kuulu, mutta on kuitenkin yllättävän koukuttava ja jännittävä. Sarjan juoni on pähkinänkuoressa tämä: Pretty Lake -nimisessä kaupungissa kaikki yli 22-vuotiaat kuolevat. Kaupunki aidataan ja nuorten täytyy selvitä ilman vanhempiaan, hupenevin ruokavaroin ja kasvavan levottomuuden keskellä. Ihan ok sarja, eli kannattaa kurkata, jos ei muuta katseltavaa löydy. :-)
 
Vegaanista fetasalaattia ja vesimelonia aikaiseksi lounaaksi/ruoaksi, kun oli menoa kaupungilla. Siinä yhdistyikin kolme tämän hetken parasta asiaa: a) omalta kasvimaalta poimitut salaatinlehdet, koska mikään ei maistu paremmalta kuin itse kasvatettu, b) vegaaninen feta, joka on kyllä melko kallista, eikä ihan vedä vertoja esikuvalleen, mutta on silti vaan niin hyvää. Yksi isoimmista kompastuskivistä vegaaniruokavaliossa oli aikaisemmin feta, koska se vaan on parasta, mutta nyt sekin ongelma on hoidettu! ja c) vesimeloni, jota voisin kauhoa kesäisin kaksin käsin aamusta iltaan.
Lueskelin siinä vielä hetken, kunnes lähdin kävelemään kohti keskustaa. Ei kyllä kauheasti houkuttanut, sillä ilma oli kolea ja sateinen.. Toisaalta sadepäivissä on hyvätkin puolensa etenkin se, että on hyvä syy jäädä kotiin katselemaan sarjoja, jos ei ole muuta menoa, sillä jostain syystä rakastan sateenvarjon alla kävelyä ja musiikin kuuntelua.
Keskustassa odottelin puolisen tuntia psykologin ajan alkamista, kunnes tajusin merkinneeni ylös väärän päivän. Oikea aika olikin vasta kuukauden päästä, joten poistuin paikalta vähin äänin. Ihan vähäsen nolotti, mutta yritin järkeillä, että mokailu on ihan ymmärrettävää ja tavallista. Aika nopeasti sekin nolastus kyllä unohtui, kun eksyin keskustaan kiertelemään..
Aikaisemmin viikolla eksyin H&M:n alennuksiin, josta löytynyt ihana hame jäi kummittelemaan mieleen. Jätin hameen silloin ostamatta, sillä ajattelin, etten kuitenkaan löydä mitään, minkä kanssa yhdistää sitä. Seuraavana päivänä etsiskelin jo hametta nettikaupasta, kunnes lopulta päädyinkin kaupoille etsiskelemään. Hyvä puoli oli, että hintaa oli alennettu 20 eurosta kymmeneen euroon, huono puoli taas, että pienin löytynyt koko oli 40. No, kokeilin kuitenkin hametta, ja totesin sen olevan yllättävän pieni. Pienellä kavennuksella se olisi täydellinen. Kokeilin samalla myös ainakin kymmentä paitaa, joista päädyin ostamaan yhden.. Kiertelin keskustassa jonkun aikaa, kunnes päädyin taas sateeseen kävelemään kotia kohti.
Ostokset:
keltainen hame (10 e, H&M)
vihreä lyhyt paita (5 e, H&M)
musta printtitoppi (6 e, Seppälä)
vihreä toppi (6 e, Seppälä)

Vaatteille tuli vielä lisäalennusta Seppälässä, joten sain kolme paitaa ja unelmieni hameen alle 25 eurolla. Ajattelin, että voin edellisviikon palkoilla ostaa jotain pientä, koska näin kuitenkin vaivaa rahojeni eteen. Suurin osa jäi vielä säästöön, ja olin enemmän kuin tyytyväinen ostoksiini. Tiedättekö sen tunteen, kun ostaa uusia vaatteita ja huomaa kotona, että niistä saa tehtyä vaikka miten monta yhdistelmää vaatekaapin sisältöä hyödyntämällä? Nyt on taas paljon ihania kesä- ja syksyasuja valmiina, joten hyvästi vaatekriisit noin parin viikon ajaksi!
Kotiin tullessa olikin aika syödä vähän lisää. Muistinko jo mainita, että voisin syödä vesimelonia kaksin käsin aamusta iltaan? Välipalaksi siis vesimelonia ja Raw Biten raakapatukkaa. Siihen vielä viihdykkeeksi Kingin kirjallisuutta, niin johan on hymy leveässä. :-D Tosin ei ihan niin leveässä, sillä Uinu, uinu lemmikkini on surullinen ja kaikin puolin traaginen kirja, mutta siitä lisää sitten myöhemmässä postauksessa (lue: King innostus ei ole ainakaan laantumaan päin).
Sitten lueskelin vähän Indiedaysin blogeja ja katsoin pari jaksoa eteenpäin aamuista sarjaa. Tiedättekö sen tunteen, kun päättää katsoa vain yhden jakson, muttei kuitenkaan voi lopettaa sen jälkeen? On vaan pakko katsoa ainakin yksi jakso lisää..
Illemmalla lähdettiin käymään kaupassa, sillä piti ostaa leivontatarvikkeita viikonlopun tarjoiluita varten. Meillä kävi siis muutama sukulainen, joten sain tietysti tehtäväkseni leipoa tarjottavia. Kauppareissussa kuluikin yllättäen toista tuntia, sillä aina unohtui jotain ja oli palattava edelliseen väliin - varsinkin, kun käytiin vähän vieräämmässä kaupassa. Selvittiin kuitenkin kotiin loputtoman hyllyjen välissä harhailun jälkeen. :-)
Meikkien puhdistuksen jälkeen oli taas aika syödä vähän lisää. Iltapalaksi kotimaisia mansikoita, päärynää ja Alpron rahkaa. Taustalla pyöri ensin Simpsonit ja sitten jotain muuta, josta ei suoraan sanottuna ole mitään muistikuvaa, kunnes alkoi väsyttää..
Ennen nukkumaanmenoa lueskelin tuttuun tapaan. Päätin lukea taas kirjan, joka oli yläasteella yksi lemppareistani. Huomaa kyllä, että ikää on tullut, sillä nuorten kirjat alkavat vaikuttaa juurikin nuorten kirjoilta. Oli miten oli, Ette te minua tunne on kaikessa sarkastisuudessaan ja kiemuroissaan viihdyttävä. Jos nyt jotain kiinnostaa, niin tarina kertoo pojasta, jota isäpuoli pahoinpitelee ja, joka tavoittelee unelmiensa tyttöä. Ei mikään tajunnan pysäyttävä teos, mutta kyllähän tuota lukemisen ilosta lukee. Kingien lukemisen iltasatuina päätin jättää ihan suosiolla, sillä usein ennen nukkumaanmenoa lukemani asiat tulevat uniin. Ei ole kovin hauskaa, kun Jack Torrance jahtaa unessa roquenuijan kanssa, sen vaan haluan sanoa! :-D
Sellainen melko tavallinen lomapäivä. En sano, että tyypillinen torstai, sillä lomalla kaikki päivät muistuttavat hyvin pitkälti toisiaan!  Eipä tässä sen kummepia, eli heippa!

8 kommenttia:

  1. Sä syöt kyllä todella vähän. Lounassalaattikin ihan minimaalinen, eikä yhtään lämmintä ruokaa päivän aikana. Ei oo tarkotus sättiä, mut huolissani oon...

    Oot edistynyt ihan mielettömästi siitä mistä lähit ja saat olla itsestäs tosi ylpeä! Kehottaisin kuitenkin astumaan mukavuusalueen ulkopuolelle ja syödä sillon tällön esim leipää ym. muita pelkoruokia ja haastamaan itseään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ihan oikeassa, saisin syödä vielä enemmän. Sen hyväksyminen on jotenkin vaan niin vaikeaa, kun syö paljon enemmän kuin ennen. Salaatissa oli kuitenkin melkein puoli pakettia fetaa, eli se ei ollut ihan niin pieni, mutta ymmärrän kyllä mitä ajoit takaa. Lämmin ruoka on raten hyväksymänä jätetty pois ravitsemussuunitelmasta, sillä sitä ei olla meillä koskaan syöty. Jossain vaiheessa kyllä senkin varmaan otan käyttöön..
      Kiitos. ♥ Edistystä on tosiaan tapahtunut huimasti, mutta siitäkin huolimatta on vielä paljon tehtävää jäljellä. Tämä kommentti sai ajattelemaan, joten päätin, että alan kokeilemaan pelkoruokia ainakin kerran viikossa. :-)

      Poista
  2. Oon samaa mieltä Anonyymin kanssa. Syömisesi on aivan minimaalista! Itse syön tuplasti. Olet päässyt pitkälle, mutta kyllä huomaa, ettet vielä aivan selvillä vesillä ole. Missä lämmin ruoka ja etkö syö vanhempiesi kanssa ollenkaan? Itse ainakin söin kotona asuessani sen yhden yhteisen ruuan perheen kanssa. Vain huonoimmassa vaiheessa eristäydyin syömään yksin. Olen myös huolissani. Normaalius ruokailuistasi näyttää olevan kaukana... :(
    En tarkoita nyt loukata, mutta kannattaa miettiä tilannettasi. Syömishäiriöt ovat mielensairauksia, paino ei kerro onko toipunut vai ei.
    Tsemppiä nyt!!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, totta puhut. Nämä kommentit herättivät ajattelemaan, että saatan sittenkin syödä liian vähän. Parantumisessa onkin käynyt sillä tavalla nurinkurisesti, että kropan muutosten hyväksyntä on ollut helpompaa kuin syöminen. Mutta tosiaan pienin askelin eteenpäin.
      Kirjoitin jo aikaisempaan kommenttiinkin, mutta meillä ei olla koskaan syöty kahta lämmintä ateriaa. Ihan pienestä pitäen ruoka on syöty tarhassa, koulussa tai töissä, ja syödään ruoka yhdessä vain viikonloppuna. Eihän se ideaalia ole, mutta näin meillä on aina tehty. Sain myös ratelta suostumuksen siihen, etten syö kahta lämmintä ateriaa.
      En loukkaantunut, päinvastoin sain taas aihetta ajatella ja motivaatiota tehdä asialle jotain. :-) Otan pelkoruoat nyt käsittelyyn! Tehtävää on vielä paljon, enkä siinä mielessä olekaan vielä lähellekään parantunut, mutta teen jatkuvasti töitä asioiden korjaamiseksi.

      Poista
  3. Samaan mäkin oon kiinittänyt huomiota kun aiemmat kommentoijat. Tässä on aivan liian vähän ruokaa kenelle tahansa, mun kolmevuotias kummipoikakin syö enemmän :D Ymmärrän että kahteen lämpimään ruokaan on vaikea totutella, jos sitä ei ole koskaan syönyt. Mutta sulta jää se toinen ruoka kokonaan pois, sen tilalla pitäis vähintään olla ylimääräinen välipala tai sitten syödä paljon runsaammin muilla aterioilla. Oot tosi hienosti päässyt toipumisessa eteenpäin, mutta mä vähän epäilen riittääkö tää ruokavalio todella korjaamaan pitkän aliravitsemuksen aiheuttamat vauriot. Saatat hyvinkin olla vielä säästöliekillä, jolloin aineenvaihdunta ja ruuansulatus ei pelaa kunnolla. En halua saarnata, mutta tuli tarve sanoa, kun tuossa ylempänä kirjoitit että nää kommentit herättelee ajattelemaan asiaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, aika hassua edes ajatella, että söisin vähemmän kuin kolmevuotias. :-D Lämmin ruoka saattaa olla vielä pitkään työn alla, mutta olet ihan oikeassa siinä, että päivällinen pitäisi korvata jotenkin. Siinä onkin ollut käytössä tuo nykyinen välipala, mutta parempi olisi lisätä vielä yksi ateria..
      Olen tuota säästöliekkiasiaa itsekin välillä pohtinut. En ole oikein ikinä nälkäinen ja joskus olo on väsynyt, joten taustalla saattaa olla liian vähäinen syöminen. Ajattelinkin nyt vähän skarpata ja lisäillä ruokia pikkuhiljaa. :-)
      Kiitos kommentista, herätti todellakin ajattelemaan asiaa!

      Poista
  4. Heippa! Olen itsekin elänyt tuon parantumisvaiheen, jolloin luulin syöväni riittävästi koska olin normaalipainon saavuttanut. Sitten alkoikin tulla paniikki, kun paino käyttäytyi epäloogisesti; ei tippunut vaikka söin välíllä todella kevyesti (oli siis vaiheita jolloin mieli palasi sairauteen) ja nousi vaikka en yrittänyt. Syynä oli juurikin tuo liian vähäinen energian saanti ja säästöliekki. Kun sitten aloin syömään reilusti enemmän, paino itseasiassa alkoi laskemaan(mikä ei tietty ole tavoiteltavaa)koska aineenvaihdunta kiihtyi. Jälleen piti hieman lisäillä ja antaa kehon rauhoittua siihen että ruokaa kyllä tulee. Joten lisää ihmeessä eneegiaa jotta kehosi ymmärtää hätätilanteen menneen ohi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa niin tutuilta nuo oireet, että olen melkeinpä 100% varma kehoni olevan säästöliekillä. Aion nyt kokeilla syödä enemmän, että näen, onko asia niin. Kiitos kommentista, se oli viimeinen sysäys ruokien lisäilyyn! :-)

      Poista