sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Viikon aamupaloja ja lauantain kuvailuita ♥


Heippa! :-) Kuvasin teille arkiviikon aamupalat (koska unohdin viikonlopun...), koska halusin kirjoittaa teille vähän erilaisen postauksen! Jos ruokahöpinät eivät kiinnosta - kannattaa selata loppuun, koska muutakin on luvassa.
Jukurttia myslillä & valkosuklaakahvia
 Mikä on päivän tärkein ateria? Aamu ei ala ilman aamupalaa, sillä niin meillä ollaan kotona pienestä asti opetettu. Pöydästä ei saanut lähteä ennen, kuin oli tyhjentänyt puurolautasen tai jukurttipurkin.. Silloin en aamupalaa osannut arvostaa, mutta nykyään olen tästä tavasta enemmän kuin kiitollinen. :') Kyllä ne äidit vaan tietää!
Kaurapuuroa, mehukeittoa, hedelmiä & kahvia
 Kouluviikolla paras aamupala on ehdottomasti puuro: sillä jaksaa useammankin tunnin, se valmistuu nopeasti ja on tosi herkullista. :-) Aina ei meinaa aamulla olla nälkä tai muuten ahdistaa syödä, mutta ilman aamupalaa en enää kotoa lähde. Kunnollinen, monipuolinen aamupala takaa sen, että loppupäiväksi riittää energiaa ja päivästä tulee onnistunut.
Tuoreita hedelmiä luonnonjukulla ja pähkinämyslillä
Puuroa olen opetellut syömään vasta viimeaikoina, mutta kestosuosikkina on sitä ennen ollut aina tuoreesta ananaksesta, marjoista, hedelmistä, maustamattomasta jukurtista ja myslistä koottu sörsseli. Aamulla täytyy tietysti saada vielä _iso_ kuppi kahvia - mielellään niin paljon, ettei sitten loppupäivänä enää teekään mieli ottaa lisää. :-P Olen ihastunut Punnitse&Säästän makukahveihin: kookos, valkosuklaa, banaani-toffee-pähkinä,.. Perjantaina ostin macadamia-toffeekahvin, jonka maistamista odotan innolla!
Jukurttia ja mysliä
Olen nykyään ehdottomasti aamuihminen: on ihanaa lueskella lehtiä, maalata, askarrella, syödä aamupalaa ja heräillä kaikessa rauhassa. Rakastan vapaapäiviä ja viikonloppuja juuri siksi, että saa herätä rauhassa ja itse päättää aamujensa kulun.. Sen takia ei ollut kiva herätä taas klo 6.10 ja valmistautua kiireesti lähtemään YO-kokeisiin. :/
Spelt-tattaripuuro, mehukeittoa ja hedelmiä
 Onko teidän mielestä aamupala päivän tärkein ateria? :-) Entä mitä syötte mieluiten aamuisin? ♥
 Eilen vietettiin pitkästä aikaa koko päivä Karpon kanssa hengaillen, kun kävin siellä kuvaamassa Muotsikan esivalintatehtäviin tarvittavat kuvat. :-) Leivoin kuvausrekvisiitaksi kakkua, lavastettiin teehetki - ja saatiin aikaiseksi aika onnistuneita kuvia!
 Näin myös ensimmäistä kertaa Hippaa (Karpon vaavia), ja ihastuin hämmentävän rohkeaan kaninpoikaan ikihyvikseni! :') Voi miten suloinen! Kuvauksia tehdessä ja muuten vain höpötellessä menikin pitkälle iltaan, jonka jälkeen kiiruhdin hymyssä suin värjäilemään hiuksiin uutta väriä... ;-)

Huomenna on vuorossa aikainen herätys: siellä häämöttävät ne kauan kauhistellut odotetut ruotsin YO-kokeet! Seuraavaksi vielä perjantain biologia, minkä jälkeen alkaa VAPAUS! :---) Heippa! Ja onnea kokeisiin kaikille, joilla on samat koitokset edessä ensi viikolla! ♥

10 kommenttia:

  1. Siulla on ihania muumi-lusikoita! Oletko kerännyt kaikki? Itsekin tykkään ihan älyttömästi kaikista muumijutuista ja noita lusikoitakin on muutamia, sekä pussilakanoita, tyynyliinoja, mukeja... Harmi vain kun ovat aika kalliita... Hyviä lahjaideoina kylläkin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kumpa olisikin! Tällä hetkellä omistan suunnilleen 15 lusikkaa, melkein 20 mukia, yli kymmenen kulhoa, 5 lautasta (joista uusimman kävin ostamassa tänään! ;D), 2 lasia, pussilakanoita, pyyhkeitä,... melkein mitä vaan Muumeilta nyt vaan on tullutkaan! ♥
      Muumijutut on kieltämättä aika hintavia, mutta onneksi sitten lahjoina aina osuvia! Ja sitten siinä on vielä sitä juhlan tuntua, kun joskus raaskii ostamaan vähän kalliimman astian tai esineen.. :--)

      Poista
    2. Hih, sanopa muuta! Olin itse haljeta onnesta, kun sain uuden muumilusikan pari viikkoa takaperin lahjaksi siskoltani. Kuinka voi ihminen olla niin onnellinen ja iloinen yhdestä lusikasta?! :D hehh..
      Tekisitkä joskus ihan oman postauksen muumi-tavaroistasi? Minua ainakin kiinnostaisi! ;)

      Poista
    3. Muumi tavarat on ihania! Itsekin keräilen niitä, nyysin serkun vanhat muumi aterimetkin kun ei enää käyttänyt x)

      Poista
  2. Onnea kokeisiin mussu täältäkin !:))
    Ja sitten alkaa yhteinen vapaa, yay !

    VastaaPoista
  3. Munkin aamuapalalemppareihin kuuluu erilaiset puuro/mysli/siemen/proteiini mössöt!<3 Ne on niin namia!

    VastaaPoista
  4. Aamupala on ehdottomasti yksi lempiaterioistani. En osaa kuvitella lähteväni mihinkään syömättä, olen yleensä todella nälkäinen herätessäni.

    Itse syön aamulla yleensä pilttiä leseiden ja marjojen kera, ruisleipää ja teetä. Toki esimerkiksi puuroakin menee ajoittain :-)

    Aamupalasi näyttävät ihanilta <3 Minkä makuista tuo spelt-tattaripuuro on? Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta tuttujen ruis- ja kaurapuurojen sijaan :-)

    P.S. Täällä on toinen pitkän ruotsin kirjoittaja!

    VastaaPoista
  5. Marsuma Repale: Muumiastiat ja -jutut on aina syy iloon. :-) Oli se sitten lusikka tai kokonainen astiasto, aina on yhtä mairea hymy huulilla!
    Olen joskus vuonna muusi ja soijanakki postaillutkin omistamistani Muumi-kulhoista, mutta nyt voisi olla ihan paikallaan päivitellä asiaa myös muiden astioiden ja tavaroiden suhteen! Pistetään siis Muumi-tavarapostaus korvan taakse! :'')

    mirya: Niinpä! ♥ Hukkaanhan ne olisivat vaan menneet, jos et olisi niitä nyysinyt! Itsekin käyttäisin tilaisuuden hyväkseni... :-DD

    Karpo: Kiitos, honey! ♥ Ruotsin koettelemus on jo takana, mutta huomenna sitten biologia... ja sen jälkeen alkaa meidän suuri yhteinen vapaus! :-DD

    Sartsuba: Niin on! :-) Ne eivät ehkä aina esteettisesti näytä kovin upeilta, mutta onneksi maku korjaa aina asian..

    Reetta: Kiva kuulla, etten ole ainoa! :-D En mitenkään ymmärrä, että jotkut voivat olla koko aamupäivän syömättä ja syödä sitten vasta iltapäivällä.. :o
    Nam, kuulostaa hyvältä. ♥ Itse juuri vähän aikaa sitten kyllästyin kaurapuuroon, joten laajensin puurokaapin tarjontaa spelt-, tattari- ja quinoapuuroilla. Tattari saattaa alkuun olla vähän turhan ''voimakkaan'' makuinen, mutta jo muutaman kerran jälkeen se on aivan ihanaa. :-) Ainakin itsellä kävi niin! Spelt taas on hyvin pitkälti kaura- ja ruispuuron sekoituksen makuista, eli hyvää! Suosittelen kokeilemaan, quinoa on myös ihan nappivalinta.. MUTTA JÄTÄ HIRSSI SUOSIOLLA HYLLYYN, yöks. :-D
    Hihihi, itse en ihan pitkään ruotsiin taida osaamisteni kanssa yltää... Mutta keskipitkän siis kirjoittelin. :-) Miten meni? ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, pitänee kokeilla! :-) Mulla meni keskitasoisesti, suunnilleen oman tasoni mukaan. Mites siulla? ♥

      Poista
    2. Oi, hyvä juttu! :-) Vähän hankala sanoa, mutta varmaan ihan oman tason mukaisesti myös.. :-P Tosin kuuntelun saatoin silloin vähän aikaa sitten feilata, enkä uskaltanut tuloksia vielä siitä kysellä...

      Poista