sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Hiihtoloman helmet

Heippa! Kylläpä lomaviikko aina hujahtaa ohi ihan hetkessä - tuntuu, kuin olisin vasta päivitellyt tänne sunnuntain tarpeettomuudesta eilen! Oli miten oli, takana on mukava ja rentouttava viikko, jonka jälkeen riittää taas reippaasti enemmän voimia ja intoa palata viimeisten lukio-opintojen pariin.. :-)
Hiihtoloman paras....

...saavutus:
 
Aloitin viimein Muotoiluinstituutin ennakkovalintatehtävien tekemisen! Tammikuussahan nuo tulivat esille nettiin, mutta jotenkin olen viivyttänyt aloittamista milloin minkäkin tekosyyn varjolla. Loman alkaessa ei enää riittäviä syitä löytynyt - joten ei kun tekemään! :-) Ja onneksi aloitin, sillä noiden tehtävien suunnittelu, askartelu ja maalaaminen on ollut aivan loistavaa ajankulua. Muutama aamu on kulunut ihan flow:ssa, kun olen unohtanut ympäröivän maailman ihan kokonaan! Nyt onkin jo sitten melkein valmista!

...kampaus:
 
Okei, pieni paljastus. Olen nykyään, painosanalla, laiska laittamaan hiuksia. Oli sitten kuinka edellisenä iltana laitettu uusi hiusväri tai -naamio - niin kyllä se nopea nuttura vie voiton nopeudessa ja käytännöllisyydessään! :-D Yritin jopa naamioida tilannetta rusetilla....
 
 ...seuralainen:
 
 Pupan vierailu venyikin vähän odotettua pidemmäksi, joten saatiin alkuviikosta vielä herran seurasta nauttia. :'') Tottakai omat kisut (ja joo, ihmiset...!) olivat loistavaa seuraa myös! Ja hei, Eetu täytti eilen jo kunnioitettavat 11 vuotta!

 ...ruoka:
 
 Meille on näköjään muodostunut ihan perinteeksi käydä kerran viikossa Lauantaissa syömässä. :') 
Tällä kertaa käytiin testaamassa Karisman Lauantain salaattibufee, samalla kun ostettiin tarvikkeita esivalintatehtäviä varten. Suosittelen lämpimästi käymään kyseisessä ravintolassa!

 ...tekeminen:
 
Leivoin alkuviikosta porkkanasämpylöitä ja viikonloppuna kookoksiksia versioita laskiaisen klassikosta.  

...idea:
 
Illan ohjelma kaikui tyhjyyttään, joten tarkoitus oli lähteä Finnkinoon katsomaan elokuvaa. Illan ohjelmistossa ei kuitenkaan ollut mitään erityisen kiinnostavaa - mikä siis ratkaisuksi? Onneksi kodin vieressä on Makuuni, jonka valikoimasta valittiin illaksi tällä kertaa Monsterit - yliopisto ja Pilvikartasto.

Lastenelokuva ja kakkososa, miten vain, mutta tykkäsin Monsterit - yliopisto -elokuvasta tosi paljon! :-) Se oli viihdyttävää ja jännittävääkin katsottavaa. Ehkä osittain tykkäsin tuosta 2. osasta myös siksi, ettei sen alkuperäiseen 1. osaan liity mitään suurempia tunnesiteitä tai nostalgiaa: näin Monsterit Oy:n ensimmäistä kertaa vasta yläasteikäisenä. Oli miten oli, aina välillä on jees ''nollata ajatuksia'' vähän rennompien lastenelokuvien parissa!

Pilvikartasto -elokuvasta jäi päällimmäisenä mieleen: kuinka pitkä tämä oikein on? Illan venyessä oli vaikea keskittyä enää katsomaan yli kahden tunnin mittaista elokuvaa, kun oli aikaisemmin tapittanut läpi tuon ensimmäisen. Katsoin kuitenkin suurimman osan Pilvikartastosta illalla - ja lopun sitten aamulla. Mutta siis, elokuva oli lopulta todella mielenkiintoinen.
Ideana on suunnilleen tämä: ihmisten tarinat eri ajoilta liittyvät kaikki jollain tavalla toisiinsa. Mukana oli erilaisia tarinoita, eri vuosisadoilta: orjakauppaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Parasta on kuitenkin, että elokuvaan on kätketty monia ihania elämänviisauksia. 
''Miksi nähdä niin suuri vaiva, kun on kuitenkin vain pisara valtameressä?''
''Eikö valtameri koostukin pisaroista?''

 ..ajankulu:
 
Lehtien lukeminen ja kutominen on ihan ykkösjuttu! :-)
 
 ...random-otos:
Millähän muulla nimikkeellä nämä kuvat olisi voinut nimetä? :-D Päädyin taas pitkästä aikaa kuvailemaan lintuja, kun olin matkalla kirpparille... mahtoipa olla taas hieno näky!

Siinä oli noin pääpiirteisesti kulunut viikko: sopivasti velvollisuuksia, rentoilua, eläimiä ja kirppareilla kiertelyä. Ehkä näiden voimalla kestää huomenna odottavan koitoksen: bilsan tunnilla pitäisi leikellä sian sydämiä.. AAPUUA.

7 kommenttia:

  1. mille alalle muotsikkaan haet? :)

    VastaaPoista
  2. Yyh, mekin leikeltiin ihmisbilsan kurssilla siansydäntä - tai olisi pitänyt leikellä, itse en suostunut lihakimpaleeseen koskemaan :-D Sulla vaikuttaa olleen mukava hiihtoloma, omnom tuo salaatti <3

    VastaaPoista
  3. Luin, että tossa "random-otos"- kohdassa luki ostos ja olin et miten joku voi omistaa sorsan :--DDD mutjoo kiva postaus!

    VastaaPoista
  4. ^^ Sama täällä ton sorsan "osto" jutun kanssa :D:D:D

    VastaaPoista
  5. Jaana: Haen pakkaus- ja brändisuunnitteluun. :-) Voisi olla ihan mielenkiintoinen ala opiskella, mutta ei sinne varmaan ihan heittämällä sisään pääse..

    Reetta: Ihan hyvä päätös, en ymmärrä miten jotkut pystyy siihen niin helposti! Tällä kertaa kävi tosin niin hyvä tuuri, että olin Sibeliustalolla katsomassa yhtä sinfoniaesitystä.. Pitikin siis mennä sinne - enkä tunnille sydäntä leikkelemään sitten ''päässytkään''! :-D Tosin vielä pitäisi kai maksaa ja munuaisia silpoa...
    Oli oikein mukava viikko, totta tosiaan! :-) Suosittelen noita Lauantain salaatteja oikein lämpimästi. ♥

    Butters: Eka luulit Karpoa pojaksi ja sitten vielä tämä.. XD Ei vaan, ihan ymmärrettäväähän tuo on! :---D Ostaisin kyllä, jos niitä vaan myytäisiin! Kiitos, kiva kuulla, että tykkäsit. ♥

    Saara: Hahah, ehkä siinä oli sitten vähän epäselkeä otsikko.. :---D

    VastaaPoista
  6. joo, ei sinne ihan heittämällä pääse.. ite joskus muutamaankin otteeseen hakenu sinne valokuvauksiin, enkä ikinä pääsykokeisiin ees päässyt.. :(
    toivottavasti sulla on parempi onni, ja pääsisit ihan koulunpenkille asti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mikään ihme, jos ei valokuvaukseen pääse, tuntuu olevan noista halutuin.. Mutta toivotaan, että pääsisin kokeilemaan! :-)

      Poista