keskiviikko 16. helmikuuta 2011

''Villi ja julma eläin ei ole se, joka on kaltereiden takana, vaan se, joka on niiden edessä''

Ajattelin nyt vain nopeasti tehdä postauksen, koska vieläkin piinailen tämän kirotun miniläppärin kanssa! 





 Maanantaina meillä oli tosiaan ystävänpäivän kunniaksi halipäivä - niin kuin on ollut viimeiset neljä vuotta, jotka olen samaisessa koulussa kärvistellyt. Aamulla vein luokan tytöille lahjapussukat (joissa oli sisällä suklaata, piparminttusydäntikkareita, sydänvaahtiksia, pastilleja tms.) ja sain lukuisia hymyjä ja haleja kiitokseksi. :' ) Aamupäivä kului ihan normaalisti Teos-kurssin töiden parissa ja sitten oli tunnin pituinen halituokio käytävillä. Siellä soi musiikki ja buffetissa myytiin jotain leivoksia, kahvia ja limua. Meidän luokka oli aika railakkaalla tuulella (minäkin siellä reppuselässä heiluin. >:P) ja saatiin ihan kivasti halailtua ihmisiä. Todellisuudessa koko halituokio oli ohi hetkessä ja jäi vähän laimeaksi, mutta piristyttiin, kun kuultiin, ettei ollutkaan pakkasrajan takia hiihtoa. Maanantain ilta ja tiistai menikin aika tylsästi kokeisiin lukemisen ja kaupoissa pyörimisen ohella..

Tänään tein kuitenkin koulun jälkeen visiitin kauppoihin ja tein löytöjä! (Joista toinen oli Jenna ja Juuli ruokakaupassa pähkäilemässä, minkä kääretortun ostaa kissanruoan ja appelssiinimehun seuraksi. :-D)


Eli löysimpä siis tällaisen aivan ihanan mekon! Mekon etuosassa on kaksi isoa rusettia ja pitsia - ja kyllähän noita muitakin härpäkkeitä löytyy vaikka millä mitalla. : ) Takana on kiristysvyö, jonka voi sitoa rusetiksi, joten mekko istuu päällä ja mahtuu varmasti myöhemminkin päälle!
Yritin napata kuvan etuosasta, mutta..

Takana on nyöritys, joka loppuu puoleenselkään, josta alkaa melko pitkä vetoketju. Mekossa on muuten helmassa kolme kerrosta, joten sen luulisi pysyvän pöyheänä ilman alushamettakin! : D Mitäpä tykkäätte?

Tänään oli siis tosiaan ihan mukava päivä, varsinkin, kun sain Juulista ja Jennasta matkaseuraa, eikä tarvinnut kävellä yksin tuolla pakkasessa. : ) <3 Kotona mieliala laski hetkittäin ja itkinkin hieman kahteen kertaan 1) hermostuin, kun en meinannut tajuta yhtä laskua matikan koealueessa 2) katsoin 45 min, jossa oli kuvattuna jälleen kerran turkiseläinten huonoa kohtelua.


Kuvan lausahdus ''Villi ja julma eläin ei ole se, joka on kaltereiden takana, vaan se, joka on niiden edessä'' kiersi päässäni koko videon ajan, sillä se on mielestäni niin totta. Tiedän, että joitain kyllästyttää tämä ainainen jankutus eläinten huonosta kohtelusta, mutta ärsyynnyin taas niin paljon, että on pakko saada purettua tämä johonkin - ja olisi kiva kuulla myös muiden mielipiteitä tästä asiasta! :') Katsoessani videota, jolla kuvattiin takapäästä halvaantuneita, verisiä, ruumiinosattomia tai muuten panikoituneita kettuparkoja, pidin käsiä suun edessä, itkin ja valitin. Miten ihminen voi olla niin julma? Eikö siitä todellakaan tunnu pahalta katsoa ja kuunnella niiden vahingoittuneiden kettujen uikutusta..? Onko sellaisella ihmisellä lainkaan sydäntä jäljellä, joka sallii tuskan - tai jopa aiheuttaa sen? En käsitä, mikä ero ihmisen ja eläimen välillä on. Kyllähän eläimen saa sulkea häkkiin ja vahingoittaa sitä reikäisillä, terävillä ja liian pienillä häkeillä tai pitää nälässä, mutta ihmisen kohdalla se tuomitaan ja tyrmätään heti alkuunsa. Eläin on ihan yhtälailla elävä ja ajatteleva olento, ehkä jopa ihmistä inhimillisempi! Miksi eläimet tuomitaan kuolemaan, suljetaan häkkiin ja kidutetaan, vaikka ne eivät ole tehneet mitään ansaitakseen sellaista kohtelua?  Turkistarhaus on jo kielletty joissain maissa, miksei siis Suomessakin? Täytyy vain toivoa, etteivät asiat aina ole näin... että ihmiset tulisivat järkiinsä ja kieltäytyisivät kokonaan käyttämästä turkkeja. : /

PS. Puolen tunnin päästä taas Skins ja huomenna saa nukkua niinkin pitkään, kuin kahdeksaan, kun koulu alkaa vasta kymmeneltä! :--) <3

7 kommenttia:

  1. Todella kaunis mekko ja sulle sopii kuin mikä tahansa muukin mekko :--)))

    VastaaPoista
  2. Turkistarhaus on kamalaa.Eläin parat:( Ite en käytä turkkeja ja en tykkää edes niistä. Toivottavasti turkistarhaus lopetettais kokonaan.
    Ihana mekko,sopii sulle:)<3

    VastaaPoista
  3. Turkistarhaus/eläinkokeet on vissiin yks kamalimmista asioista jonka tiedän u__u turkikset on ensinnäkin rumia, enkä todellakaan haluais kenenkään käyttävän niitä. Ja nykyisin kun et enää mitään voi ostaa ilman etteikö jotakin niiden aineksia olisi testattu eläimillä ._. jotkut pahaiset suklaapatukatkin on testattu eläinkokein...

    VastaaPoista
  4. Karpo: Kiitos, ihana! : ) ♥

    fashion: Niin, siinäpä se! En käsitä, miten joku voi ajatella pelkästään, että se on lämmin tms.. : < Ja kiitos sinullekin! :') ♥

    Satzu: Samaa mieltä! Ihan omituista, että joku tykkää niiden ulkonäöstäkään tms.. Kamalaa. : < Ja niimpä! En tajua, mitä siitä suklaapatukastakaan olisi haittaa ihmiselle.. Sitäpaitsi, kyllä jonkun meikin aiheuttaman pienen näpys kestää, eikä sen takia tarvitse kiduttaa pieniä eläinpoloja.. : <

    destruction: Kiitos :--) ♥

    VastaaPoista
  5. Sairaan hieno mekko! Minullekin.. ;_; Ja suurena eläintenystävänä samaa mieltä kuin sinäkin olen turkistarhausasiasta. Hienoa, että joku kirjoittaa muistakin asioista kuin esim. mitä on ostanut tänään.

    VastaaPoista
  6. Aurélie: Hih, kiitos, se on kieltämättä aika ihana! :') Ihana kuulla, ettei paasaukseni ole lukijoiden mielestä ihan turhaa. :--))

    VastaaPoista