lauantai 19. helmikuuta 2011

Jotain pientä makeaa ; )

Löysin niinkin epätodennäköisestä paikasta, kuin Demistä yhden ohjeen, jota päätin tänään kokeilla. Lopputulos oli ihan onnistunut ja ohje todella yksinkertainen, joten päätin nyt jakaa sen teidän kanssa! :-)

                                      KINUSKINELIÖT


Sulata 200 grammaa margariinia mikrossa tai hellalla, anna jäähtyä. Sekoita 9dl kaurahiutaleita, 6rkl vehnäjauhoja, 3tl leivinjauhetta, 2dl sokeria ja 4tl vaniljasokeria (tai vanilliinisokeria, mutta itse tykkään enemmän vaniljasokerista! :-D). Lisää joukkoon margariinisula ja 6rkl siirappia.


Painele lastalla leivinpaperoidulle pellille ja paista uunin alaosassa 175-asteessa n. 15 minuuttia.
Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus: Sekoita 4dl kermaa ja 4dl fariinisokeria kattilassa ja keitä koko ajan sekoittaen n. 20 min, kunnes seos sakeutuu ja pisara jähmettyy, kun putoaa kylmään veteen. Aika voi myös olla pidempi! Heitä päälle paljon pähkinä- tai mantelirouhetta ja laita kylmään jähmettymään. Vinkki: Voit laittaa myös muita koristeluita! Itse laitoin myös Marianne-rouhetta, koska meillä on taloudessa yksi pähkinäallergikko. :-)

Vein näitä mummolle maistiaisiksi ja ne saivat hyvää palautetta! :--) Kokeilkaa ohjetta ja kertokaa, mitä mieltä olitte itse! <3

3 kommenttia:

  1. Butterfly: Oii, kiitoksia :--)

    fanni: Mistä se nyt tuli mieleen? :') Mervi.. Vaikka olisin kyllä mielummin vaikka Meiju :-P

    VastaaPoista