keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Toivepostaus: Taide & kehitys vuosien varrella

Heippa! Sain vähän aikaa sitten uuden toivepostausidean, jonka päätin toteuttaa. Ideana oli siis, että esittelisin vuosien varrella tekemiäni töitä ja mitä olen viime aikoina puuhaillut. Sanottakoon tässä ensimmäisenä, että olen aina ollut tosi kriittinen ja suurin osa töistä on tullut heitettyä roskiin, mutta onneksi muutama on kuitenkin säästynyt. ;-)
7-vuotiaana tykkäsin piirtämisestä ja värittämisestä niin paljon, että usein kouluvihkot täyttyivät tehtävien sijaan erilaisista raapustuksista. Varsinaisista taidoista ei varmaan vielä tässä vaiheessa voi puhua, mutta ovathan nuo nyt aika suloisia. :-D
Ala-asteella piirustusten innoittajina oli mm. Witch (muistatte ehkä Irman, Willin ja muut sarjan noidat..) ja roolipelit. Yläasteella tyyli sai edelleen tosi paljon vaikutteita animesta ja mangasta. En erityisemmin pidä tuon aikaisista töistä, mutta olihan sekin vaihe varmasti käytävä läpi. :-D 14-vuotiaana aloin pikkuhiljaa tavoitella realistisempaa tyyliä, mutta noilta ajoilta ei ole jostain syystä töitä tallessa.
16-vuotiaana pääsin lukion taidelinjalle. Noihin aikoihin tuli piirrettyä ihan päivittäin, mielellään kaikilla mahdollisilla tunneilla. Kokeilin ensimmäistä kertaa vesivärejä, joihin tykästyin enemmän vasta muutaman vuoden kuluttua. Tykkäsin eniten piirtää mustalla tussilla ja kuulakärkikynällä.
18-vuotiaana innostuin kokeilemaan vähän kaiken näköisiä tekniikoita, mutta olin alkanut pohdiskella, että ehkä oma suuntautuminen olisi kuitenkin enemmän muotoilun puolella.
Lukion jälkeen hain Lohjalle opiskelemaan. Noihin aikoihin tykkäsin maalailla akryylimaaleilla ja vesiväreillä. Jälkimmäisellä työllä pääsin sisälle Kanneljärven taideopistoon, jossa opiskelin tosiaan vuoden ennen Muotoiluinstituuttia.
Töitä Lohjalla. Ihastuin tosissani vesiväreihin, joiden käytössä kehityin vuoden aikana yllättävän paljon. Ylipäätään opin paljon uutta ja kehityin opintojen aikana.
Maalailin noihin aikoihin pääasiassa mustavalkoisia muotokuvia julkisuudenhenkilöistä. Jossain vaiheessa aloin lisäämään töihin värejä ja sillä tiellä ollaan vielä tänäkin päivänä.
Nykyään tulee piirrettyä tosi harvoin - ja syyllistyn usein siihen, että piirrustukset jäävät kesken. Pitäisi kyllä piirtää enemmän, koska huomaan taidon ruostuneen aika pahasti vuosien tauon jälkeen..
Viimeisimpiä töitä on Carrie Fisherin muotokuva, mikä kenties suurin tekemäni maalaus ikinä. Tai ehkä vuosiin, jos nyt ihan tarkkoja ollaan. Joka tapauksessa, tämän hetken tavoitteena on kehittyä akryyleilla maalaamisessa ja muotokuvissa. Tuntuu, etteivät taidot kehity ollenkaan, mutta kyllä sitä aina jotain uutta oppii. Ehkä 20 vuoden harjoittelun päästä olen tyytyväinen.. :-D
En ole jaksanut viime aikoina ihan hirveästi tehdä mitään, mutta vähän aikaa sitten aloin maalailla Inktense Block -liiduilla lintuja, joista on tarkoitus koota kirja vähän myöhemmin. Nämä ovat ehkä enemmän ajanvietettä, mutta näitä on ollut kiva tehdä. :-) Vielä sellaiset 50 lintua olisi tehtävänä.. Akryyleilla maalailen edelleen ja teen silloin tällöin tilaustöitä.

Taide on aina ollut mieleinen harrastus, josta toivon myöhemmin saavani myös työn. Jatkuvaa kehitystä, uuden oppimista ja välillä myös turhautumista - mutta se on ehdottomasti yksi tärkeimmistä asioista elämässäni. <3

12 kommenttia:

 1. Kyllä sinulla taitoja löytyy ja kehitystä olen nähnyt jo aikaisemminkin niissä töissä mitä olet tänne jakanut.

  VastaaPoista
 2. Ihana postausidea :) Huomaa kyllä selkeän kehityksen! Erityisesti nuo uusimmat työt ovat ihan mahtavia. Tekee nyt ihan mieli hommata itekkin akryylivärit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ❤️ suosittelen lämpimästi akryyleja, ne on ihan parhaita! ☺️

   Poista
 3. w.i.t.c.h <3 ja oot kyllä lahjakas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä niin hyvä lapsena 😄 kiitos paljon! ❤️

   Poista
 4. Wau, upeita! Kehityksen huomaa! :) Noi linnut on huikeita. Tuli jotenkin itellekin inspiroitunut olo tästä postauksesta, laita taidetta jatkossakin blogiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ❤️ ihana kuulla ☺️ yritän jatkossakin postailla kuvia omista töistä!

   Poista
 5. Huh mikä kehitys! Sä oot tosi lahjakas! Muistelen, että aina oon ihastellut sun piirrustuksia ja maalauksia, mutta viime vuosien aikana taso on ollut ihan huippua. Etenkin noi hiljattain tekemäsi linnut on aivan ihastuttavia ja taidokkaasti tehtyjä <3 Itse en oikein jaksa piirrellä/maalata, oon enemmän esittävien taiteiden harrastajia, niin arvostan tosi paljon ketkä osaa ja jaksaa näitä kuvia tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitos tästä! ❤️ kehitystä on jonkun verran tapahtunut kieltämättä ☺️ onneksi on olemassa monen tyylisiä taideharrastajia, niin voi aina ihailla toisten tekemisiä ja toteuttaa omaa osaamistaan. ☺️

   Poista
 6. VAU <3! Taitoa sulla löytyy ja oot kehittynyt mielettömästi :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ❤️ sitä kai vaan itse vähän aina sokaistuu omalle kehitykselle.. ☺️

   Poista