keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Vastauksia kysymyksiin

Moikka! Kysymyksiä tulikin yllättäen aika paljon kuluneen viikon aikana. Yritin niihin nyt vastailla parhaani mukaan - toivottavasti tykkäätte. :-)
Mua kiinnostaisi tietää, että kiinnitätkö huomiota veganismiin esim.kenkiä ostaessasi? Tai siis et varmaan nahkaisia osta, mut esim. kengissä käytettyihin liimoihin yms.?

Riippuu siitä, mistä ostan kengät. Kirpparilta ostettaessa en kiinnitä niin paljon huomiota kenkien tai vaatteiden materiaaleihin. Liimojen kanssa olen vielä alkuvaiheessa, mutta olisi tarkoitus siirtyä ostamaan vegaanisia kenkiä. Ehkä erikseen tilaamalla tai merkeiltä, joiden tiedän valmistavan sopivia kenkiä. En siis ole hirveän ehdoton liimojen kanssa, kunhan materiaaleina ei ole käytetty nahkaa.

Syökö sun muu perhe lihaa?

Kotona meillä syödään yhteinen ruoka, joka on vegaaninen. Veli ja isä syövät kalaa. Äiti on sekasyöjä, mutta suosii kalaa. Olen sitä mieltä, että jokainen saa syödä itselleen sopivalla tavalla, enkä ole lähtenyt asiasta paasaamaan. On kuitenkin ihan kiva, että isä ja veli ovat luopuneet melkein kaikesta lihasta.

Onko sun veli vegaani tai kasvissyöjä? 

Veli syö tosiaan kalaa, mutta pääosin valitsee kasvisvaihtoehdon.

Mikä sinun näkemyksesi on siitä, että nykyään valtaosa varsinkin anoreksiaa sairastavista/sairastaneista tituleeraa itsensä vegaaniksi?

Vegaaniksi ryhtymisen syy vaikuttaa eniten. Mikäli vegaanisuus lähtee halusta rajoittaa syömistä ja tukee jollain tavoin syömishäiriötä, näen päätöksen huonona. Jos kuitenkin siirtyy vegaaniksi muista syistä, se on vain hyvä asia. Vegaanisuus on todella yleistä syömishäiriötaustaisilla, minkä uskon johtuvan laajasta tietoisuudesta ravitsemusta kohtaan. Tässäkin asiassa on siis puolensa, mutta mikäli vegaanisuus ei heikennä ravitsemusta, se on positiivinen muutos. Moni on myös monipuolistanut ruokavaliotaan vegaaniruoalla.

Onko sun tatuoinnit tehty vegaanisilla musteilla?

Ei ole, tai ainakaan en usko niin. Sain tästä asiasta tietää vasta vähän aikaa sitten, enkä ole vielä täysin päättänyt, mitä teen jatkossa. Täytyy kysellä tatuoijalta, onko vegaanisia musteita mahdollista saada, mikäli jossain vaiheessa päätän ottaa uutta kuvaa.

Haluatko joskus lapsia / naimisiin / omistusasuntoa?

Jos nyt ihan totta puhutaan, en tiedä. Tosin omistusasunto olisi oikeasti aika kiva, sillä haluaisin oman puutarhan ja pienen omakotitalon.

Missä vaiheessa muutat pois kotoa?

Muutan viimeistään siinä vaiheessa, kun saan opinnot Muotsikassa päätökseen. Voi kuitenkin olla, että muutan jo aikaisemmin, sillä moni asia on muuttunut niin paljon. Tällä hetkellä viihdyn kuitenkin vielä kotona, joten muuttamisen suhteen ei ole hirveä kiire.

Aiotko pysyä sillä paikkakunnalla (Lahtiko se oli?)?

Olen viihtynyt Lahdessa tosi hyvin, joten ei ole suurta houkutusta muuttaa täältä pois. Voi olla, että muutan opiskelu- tai työpaikan perässä sitten jossain välissä.

Syötkö purkista vitamiineja?

Tällä hetkellä purkista tulee kalsium, monivitamiini ja B12.

Mitä alkoholia yleensä juot, kun juot?

Nämä oikeastaan vaihtelee koko ajan. Nykyään tulee juotua lähinnä Salmiakkikossua ja siidereitä. Tosin juominen on viime aikoina vaihtunut limu- ja energiajuomalinjaan. :-)
Missä tapasit tyttöystäväsi?

Tavattiin netissä. Oikeastaan kaikki lähti liikkeelle päätöksestä liittyä Qruiseriin. En mitenkään erityisemmin etsinyt suhdetta, mutta jotenkin siinä vaan kävi niin. Tony oli ensimmäinen, jonka kanssa juttelin siellä ja nyt koko sivusto on melkein unohtunut..

Miten tai mistä te löysitte toisenne? =)

Vastasin tähän jo edellisessä kysymyksessä, mutta ehkä jatkan sitä vielä parilla asialla. :-D Alettiin tosiaan viestitellä toisillemme ja huomattiin, miten samankaltaisia ollaan. Aika nopeasti huomattiin, että kaveruus vaihtui ihastumiseen.

Muakin kiinnostais tietää miten tapasitte/tutustuitte? :) Ehkä voisit tehdä kokonaisen postauksen aiheesta? ;)

Jatkan vielä vähäsen. :-D Elikkä päätettiin aika pian viestittelyn aloittamisen jälkeen, että käydään yhdessä kirpparilla ja teellä. Kohta nähtiin uudestaan ja taas uudestaan. Siitä se tapailu muuttui melko nopeasti suhteeseen, sillä tiedettiin molemmat löytäneemme oikean ihmisen. Voisin jossain vaiheessa tehdä postauksen, sillä a) aihe tuntuu kiinnostavan ja b) hehkutettavaa riiittää. :-)

Onko naisystäväsi syntynyt mieheksi vai siis muutoin vain piirteiltään ja nimeltään miehinen?

Tämä on vähän hassu kysymys, sillä en näe häntä mitenkään miehekkäänä. :-) Vastaus on siis, ettei Tony ole vaihtanut sukupuoltaan, vaan on aina ollut nainen. Nimi on monen mielestä miehekäs, mutta se on esimerkiksi ulkomailla usein naisen nimi ja Suomessakin on muitakin Tony-nimisiä naisia.
 
Haluatteko tulevaisuudessa lapsia kumppanisi kanssa? Mikä on sinun suhteesi lapsiin?

Ei olla tässä vaiheessa suhdetta mietitty lapsia. Ollaan kuitenkin oltu yhdessä alle kuukausi.Tosin karvaista perheenlisäystä saatetaan pitää hieman todennäköisempänä vaihtoehtona. :-D En ole kovin lapsirakas, jos ihan totta puhutaan. En ole niitä vastaan, vaan pidän lapsia ihan suloisina. Ehkä se on vaan siinä, etten ole kovin hyvä lapsien kanssa..

Miten sun vanhemmat suhtautuu sun lesbouteen /bi:nä olemiseen? 

Yllättävän hyvin, mutta uskon heidän saaneen tottua ajatukseen rauhassa. Ensimmäisen tyttöystävän kohdalla oli hieman jähmeämpi vastaanotto, mutta Tonyn kanssa kaikki on sujunut hienosti. :-)

Oletko koskaan ollut miehen kanssa?

Olen tapaillut miehiä joskus nuorempana. 
Mitkä ovat suosikkikauppojasi/verkkokauppojasi?

Suosikkikauppoja on varmaan Punnitse & Säästä ja vaateliikkeistä H&M, vaikka nykyään suurin osa vaatteista tulee ostettua kirpparilta. Ostan netistä aika harvoin mitään, mutta poikkeuksia on: CDON ja Vegekauppa. Niistä tilaan ehkä vähän useammin, kuin olisi oikeasti tarvetta.. :-)

Meikkaatko joka päivä?

Meikkaan lähinnä arkena ja silloin, kun olen menossa jonnekin. Kotona kuljen mieluiten ilman meikkiä ja lähikaupassa käytän korkeintaan ripsaria.

Kuinka tärkeää sulle on Karoliinan hyväksyntä? Karoliina lopetti/vähensi alkoholin käyttöä -> hetken kuluttua sä teit samoin. K on lesbo -> nyt sullakin on tyttöystävä. Karoliina on vegaani -> samoin sä jne. Miten teidän ystävyyden kävisi, jos valitsisit toisin?

Tämä on oikeastaan aika outo kysymys, vaikka ymmärrän, mitä ajat takaa. Juttu ei ole niin, että matkisin Karoliinan toimintaa ja tekisin asioita hyväksynnän toivossa. Karoliina on paras ystäväni ja tottakai haluan häneltä hyväksyntää, mutten missään nimessä tee asioita sen takia. Ensinnäkin, vähensin alkoholinkäyttöä, koska paniikkihäiriö on pahentunut eikä sovi yhteen alkoholin kanssa.Toisekseen en hankkinut tyttöystävää, koska Karoliina on lesbo. Seurustelen tytön kanssa, koska olen kiinnostunut tytöistä ja löysin omantyylisen ihmisen. Karoliinasta on ollut kyllä apua, sillä olen uskaltanut olla enemmän oma itseni. En oikein ymmärrä, mitä järkeä olisi esittää kiinnostuvansa tytöistä, jotta saisi parhaan ystävän hyväksynnän. Viimeisenä voisin sanoa vielä sen, että olen ollut kasvissyöjä jo pitkään ja vegaanisuus on saanut alkunsa ihan muualta.
Ihan vaan sellainen huomio tähän loppuun, että entäpä jos ollaan Karoliinan kanssa parhaita ystäviä juuri sen takia, että ollaan niin samankaltaisia? :-) Luultavasti oltaisiin ystäviä, vaikka ryyppäisin joka viikonloppu, seurustelin miehen kanssa ja söisin lihaa. Omistan aivot ja omat mielipiteet, enkä tee asioita, jotta olisin muiden silmissä hyväksytympi. Haluaisin myös tietää, mitä muita perusteluja tälle kysymykselle löytyy..

9 kommenttia:

 1. Hyviä vastauksia! Lohdutukseksi voin sanoa että aika monissa tatskapaikoissa nykyään käytetään vegaanisia musteita ^^ Tai ainakin niin olen kuullut. Kuvansiirtopaperia taas harvoin on missään vegaanisena (jälleen kuulopuheita t. tatuoimaton, mutta leimakuumeinen)

  Ja ai että mua nauratti toi viimeinen kysymys :DD Jollain on käynyt kunnon älynväläys. Kyllähän teidän kohdalla selkeesti on kyse siitä että sä vaan matkit kuin siitä että seura tekee kaltaisekseen/samanhenkiset ihmiset usein viettävät aikaa keskenään.. ;) (eikä käsittääkseni Karoliina kai ole vielä vegaani vaan ottaa askeleita siihen suuntaan?)

  Niin ja täältä iso yläpeukutus yhteispostaukselle Tonyn kanssa! Ootte hurjan suloinen pari :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mie oon vegaani :-D
   Loistava postaus Mervi!

   Poista
  2. Ah, selkis :) jotenkin vaan oletin niin kun brunssilla oli kokonainen laatikollinen epävegaanisia munkkeja tarjolla - vaan eipä tullut mieleeni, että kenties joku vieraista toikin sen paikalle. Tarkoitus ei ollut kuulostaa mitenkään hyökkäävältä, toivottavasti ei sitä niin ymmärretty - päinvastoin, oikein mahtavaa!

   Kivaa kevättä! ^^

   Poista
  3. Kiitos. :-) Se on kyllä helpottavaa kuulla. Täytyy vielä tatuoijalta asiasta kysellä, jos vaikka löytyisi jotain vaihtoehtoja kuvansiirtopaperillekin. :-)
   Niinhän se on, että samanhenkiset ihmiset ihmiset viettävät aikaa yhdessä. Aika harvoin siinä on kyse matkimisesta. :-D
   Kiitos! ♥ Kirjoittelen postausta jossain vaiheessa, kun sitä on niin paljon toivottu. :-)

   Kiitos Karoliina! :-) ♥

   Poista
 2. Kiva postaus :)

  Pakko kysyä tuosta Qruiserista. Itse en ole liittynyt, kun sivuston ulkoasu näyttää jotenkin "vanhanaikaiselta" ja ajattelin, että ehkei se ole enää erityisen aktiivinen sivusto ainakaan tällaisten meidänikäisten keskuudessa. Mutta millaisen mielikuvan itse sait? Ainakin te kaksi kuitenkin olitte molemmat siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :-) Ajattelin sinne liittyessäni ihan samaa, sillä onhan sivusto jotenkin aikansa eläneen näköinen. Siellä on kuitenkin yllättävän aktiivisia käviöitä ja sain kyllä positiivisen kuvan Qruiserista. Sieltä voi hyvällä tuurilla löytää kumppanin, jonka kanssa on paljon yhteistä. :-)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Ehkäpä minunkin pitää sitten uskaltautua katsastamaan se :)

   Poista