keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

MYDAY: kouluhommia, leipää ja kauppareissu

Moikka! Pitkästä aikaa perinteinen päiväni kuvina -postaus. Näiden tekeminen on aina yhtä hauskaa, toivottavasti niin on myös lukemisen kohdalla. ;-) Tässä on yksi melko tavanomainen päivä kotona.
Aamulla nukuin vähän pidempään ja nousin ylös kahdeksan jälkeen. Ulkona satoi räntää ja oli harmaata, mutta päätin, että kesä on edelleen aluillaan. Laitoin aamupalaa: soijajukurttia, marjoja, hedelmää, mysliä ja pähkinöitä. Oli ihana herätä kaikessa rauhassa kahvia siemaillen.
Aamupalan aikana täytin 2017-vihkoa, johon olen tulostanut/tilannut kuvia ja kirjoitellut kaikista kivoista tapahtumista. Olen tehnyt aikaisemmin samanlaisen kesän ajalta ja kokonaiselta vuodelta. Jos yhtään tykkää askartelusta ja kirjoittamisesta, suosittelen kokeilemaan. Vihkoja voi sitten lueskella myöhemmin ja muistella kesäreissuja ja juhlia. Sain vihkon parissa taas kulumaan lähemmäs kaksi tuntia, hups..
Räntäsade oli viimein loppunut, joten päätin lähteä pitkästä aikaa lenkille. Ihan parasta terapiaa, kun kuuntelee musiikkia ja uppoutuu hetkeen. Kotona kävin suihkussa ja aloin pian laittamaan ruokaa. Siinä vaiheessa kello oli jo hujahtanut yli puolen päivän. En aina ymmärrä, mihin aika katoaa. :-D
Torstaina piti olla koulupäivä, mutta päätettiinkin pitää tunnit etänä. Se on aina mukavaa, sillä saan hommia tehtyä paremmin kotona. Ongelma oli vaan siinä, ettei ollut oikein mitään ateriaksi kelpaavaa.. kunnes muistin, että pakkasessa on vihanneksia ja kasvispyöryköitä. Siihen vielä ketsuppia ja mandariinia, niin oli kaikki ruokapulmat hoidettu. Samalla tulkitsin unta, jonka näin yöllä. Olin siinä palkkamurhaaja ja poliisi pääsi jäljilleni. Päätin paeta ja kävelin lumipyryssä. Pääsin lopulta pakoon, eikä poliisi sittenkään yhdistänyt murhia minuun. Uneen liittyi myös vihreässä keijuasussa kulkeva poliisimestari, hänen lattialla makaava vaimo sekä natsikomentajana toimiva poika. :-D
Kouluhommia oli joka tapauksessa niin paljon, että suunnilleen puolet päivästä istuin koneen ääressä. Välillä meinasi usko mennä, kun ohjelmat eivät toimineet millään.. Onneksi sain kuitenkin hommia tehtyä, koska päivän aikana piti saada tehtyä edes yksi isompi tehtävä.
Siinä vaiheessa päätin lopettaa kouluhommien tekemisen, kun huomasin keskittymisen riittävän lähinnä koruihin ja nettikauppoihin..
Söin välipalaksi päärynän, vegaanista juustoa ja leipää. Kyllä vaan, kuulitte oikein. Päätin erään tärkeän ihmisen kehotuksesta edes yrittää syödä taas leipää. Se sujui yllättävän hyvin, vaikka vähän ahdistikin jälkeenpäin. Samalla lueskelin Talismaani-kirjaa, jossa olen kohta päässyt yli puolenvälin. En aluksi ollut kovin vakuuttunut kirjasta, mutta nyt olen ihan uppoutunut sen maailmaan. Tai maailmoihin, sillä fantasiakirjassa seilataan kahden maailman välillä. :-)
Tein kouluhommia vielä hetken aikaa ennen, kuin päätettiin lähteä kauppaan. Perjantai oli pyhäpäivä, joten aikaistettiin kauppareissu torstaille. Ostin uudet kuulokkeet vanhojen rikkinäisten tilalle ja kerättiin ruokatarvikkeet pääsiäiselle.
Kello lähenteli jo yhdeksää, kun sain iltapalan laitettua. Söin Alpron rahkaa hedelmillä, ruusunmarjajauheella ja pellavansiemenillä. Siinä onkin yksi tämän hetken lemppari-iltapala. Katsoin Simpsoneiden lopun ja sen jälkeen jotain satunnaista elokuvaa, kunnes alkoi väsymys painaa.
Ennen nukkumaanmenoa syvennyin Stephen Kingin Piinan pariin. Kirja on mielenkiintoinen, mutta etenen sen lukemisessa hitaasti. Yksi syy on varmaan pienen pieni teksti, joka on mahdutettu vähemmille sivuille. Toinen on se, että olen viime aikoina ollut niin väsynyt iltaisin, että jaksan hyvällä tuurilla lukea yhden aukeaman.. sitten vaan valot kiinni ja nukkumaan.

7 kommenttia:

 1. Tätä oli ilo lukea :-) Kuten näitä aina! Ilahduin leivästä, pidä se rohkeasti vain mukana niin lupaan että ahdistus lievenee koko ajan ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla. :-) Joo, nyt on pysynyt leipä ainakin melkein jokaisena päivänä ruokavaliossa. Ei se ihan niin vaikeaa ollutkaan sitten lopulta. ♥

   Poista
 2. Hirviöitä et sitten päästä sisälle.

  VastaaPoista
 3. "Eräs tärkeä ihminen" vaikuttaa olevan ihan helmi sinulle. Toivon että haastat itseäsi joka ikinen päivä, ja joka ikinen kerta kun selviät yhdestä ahdistuksesta, olet taas piirun verran enempi voittaja. Piirun verran vahvempi.

  Sisullasi vielä paranet täysin syömishäiriöstä. Usko vaikka huviksesi. Ja luota itseesi, aina.

  VastaaPoista