sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Kuulumisia & Pihapiirimessut

Moikka! Kulunut viikko on ollut todella todella kiireinen, niin koulun osalta kuin sen ulkopuolellakin. On tapahtunut niin paljon kaikkea, etten edes oikein tiedä, mistä aloittaa. Niinpä siis, heitetään alkuun ne kuulumiset, tarkalleen kolmessa osiossa. ;-)
1. Kynsijutut. Joko olette ihan kyllästyneitä ainaiseen kynsitoitotukseen? No, niin olen minäkin, mutta tässä sitä taas mennään. Kävin keskiviikkona ihotautilääkärillä, joka oli kaiken kaikkiaan neljäs lääkäri kyseisen ongelman tiimoilta. Ajattelin, että homma olisi sillä selvä, mutta tälläkin kertaa lääkäri oli yhtä ymmällään. Kynsien oireet ovat kuin suoraan psoriaasista, iho-oireiden puuttuessa tästäkään ei kuitenkaan voida olla varmoja. Sain joka tapauksessa reseptin kortisoniin, josta pitäisi olla apua tulehdukseen. Nyt siis vaan parin viikon kuurin aikana kokeillaan, onko lääkkeestä apua. Sen jälkeen sitten jatketaan samaa rumbaa ja kierrellään taas uusilla lääkäreillä.. No, eiköhän tähänkin jossain vaiheessa joku selko saada. :-)
2. Hoitoneuvottelu. Torstaina kävin puolestani tsekkaamassa tilannetta syömishäiriön osalta. Juteltiin edistyksestä, suunniteltiin tulevaa ja oltiin yhtä mieltä siitä, että kaikki on sujunut todella hyvin. Ja kyllä, sain kuulla ne karmean pelottavat sanat normaalipainosta. En tiedä painoani, mutta lääkärin mukaan olen joko normaalipainoinen tai ainakin hyvin lähellä sitä. Voi sitä ahdistuksen määrää, kun piti tämän jälkeen palata kouluun.. Aluksi päätin vakaasti, etten enää ikinä syö yhtään mitään - välipala jäikin väliin siltä päivältä niin, että kärvistelin koulussa aivan kamalassa olossa. Onneksi sain vähän purkaa tuntojani, minkä jälkeen olo helpottui kummasti. Ei, en ole lihava. Olen oikeastaan aika pieni, vieläkin. Tulin lopputulokseen, että voin joko kääntyä takaisin tai taistella entistä päättäväisemmin loppuun asti.
Toisaalta nämä uutiset toivat uskoa tulevaisuuteen. Voidaan jo hiljalleen puhua hoitojen lopettamisesta ja veganismin mahdollisuudesta, joskus kesän jälkeen. Tämä tietenkin edellyttää, että kaikki sujuu hyvin siihen asti. Veganismi toimii kannustimena jatkaa eteenpäin: haluan sitä oikeasti, oikeista syistä. Sitä ennen käydään toki asiaa läpi ravitsemusterapeutin kanssa, että asia todellakin palvelee oikeita tarkoituksia, ei sairautta. Ensimmäistä kertaa tuntuu, että asiat sujuvat ja elämä kantaa. ;-)
3. Koulu. Siinä onkin ne kolme asiaa, jotka vievät tällä hetkellä kaiken aikani. Meillä on ollut yhdeksän tuntisia päiviä koulussa, ja toisinaan ehdin kotiin vasta seitsemän paikkeilla. Eipä siinä paljoa aikaa tai jaksamista jää muulle, kuin Netflixille ja nukkumiselle. Koko viikko on mennyt stressatessa ja töitä tehdessä, sillä aikataulut painavat päälle pahemman kerran. Ensi viikolla olisi edessä taidehistorian tehtävän palautus, isomman projektin koonti ja esittely asiakkaille, mainosjulisteen tekeminen ja parin muun tehtävän palautus. Tänään olen kahvin voimalla kirjoittanut taidehistorian esitelmää useamman tunnin, mutta edelleen on tehtävää vaikka kuinka. Puuh.
Mutta ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Käytiin perjantaina opintoretkellä Helsingissä. Kierreltiin Ateneumissa muutaman tunnin ajan ja käytiin syömässä, minkä jälkeen livahdin kaupoille kevätvaatteita etsimään. Meillä olisi ollut vierailu vielä toiseen museoon, jolloin päivä olisi venynyt pitkälle iltaan, mutta olin sopinut illalle jo yhtä sun toista tehtävää. Niinpä siis kiertelin parit vaatekaupat (löysin H&M:stä pari ihanaa paitaa) ja lähdin junalla kotia kohti. Oli oikeasti ihan mukava aloitus viikonlopulle!
Mennäänpä sitten asiaan: Pihapiirimessuihin! Messut järjestetään tosiaan Lahden messukeskuksessa, missä on tullut käytyä jo useamman kerran. Idea Pihapiirimessuihin lähdöstä oli täysin spontaani päähänpisto lauantaiaamuna. Ajattelin, että saattaisihan sieltä ainakin parit siemenet löytää kasvimaata varten..
 ..mutta eihän se kuulkaa siihen jäänyt! Messupaikka oli pullollaan toinen toistaan ihanampia kojuja, kahviloita ja puutarhaideoita. Olin ihan myyty jo ensimmäisen kojun kohdalla, sillä myytiinhän siellä käsintehtyä vegaanisuklaata. Hippibussi satumaisessa puutarhaympäristössä oli myös kiva bonus. ;-)
Kierreltiin kojuilla useamman tunnin ajan ja istuskeltiin kahvilla rennossa ilmapiirissä. Halvaksihan se ei tullut, kun oli niin paljon ostettavaa ja nähtävää, mutta voisi sitä lauantain pöljemminkin viettää. Ihana irtiotto arjesta!
Mitä sitten lopulta ostettiin?

Käsintehtyä vegaanista suklaata. Makuvaihtoehto ei tosin välttämättä ollut se kaikkein fiksuin, kun ottaa huomioon siitepölyajan ja maapähkinäyliherkkyyden...
Kesäkurpitsan, sokeriherneiden, papujen ja salaatinsiemeniä. Odotan jo innolla, että pääsen möyhimään kasvimaan multaa ja seuraamaan, miten ensimmäiset versot työntyvät esiin. Ei ole sen parempaa tunnetta, kuin oman kasvimaan sadon kerääminen ja hyödyntäminen!
Viimeiseksi, muttei vähäisimmäksi, pihkasalva. Kyseisen ihmevoiteen väitetään tehoavan niin hyttysenpistoihin, ihottumaan, huuliherpekseen, psoriaasikseen kuin haavoihinkin. Päätettiin ostaa pieni purkki kokeiluun.
Sellainen oli tämä viikko. Suosittelen ehdottomasti käymään Pihapiirimessuilla, vaikkei viherpeukalo olisikaan! Siellä on nähtävää ihan kaikille. ;-)  

Heippa!

15 kommenttia:

  1. Toi pihkasalva on kyllä ollu toimivaa kamaa - ainaki tällee mitä lähihoitajan näkökulmasta on päässy haavahoitoja seuraamaan !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, ei siis ole välttis mikään turha ostos. :-) Oon kuullut siitä paljon juttua, joten olihan sitä sitten ostettava kokeiluun!

      Poista
  2. Onpas ärsyttävän sitkeä toi kynsiongelma >:( Mutta kyllä sä vielä sen kukistat! Ihanan värikkäitä kuvia tässä postauksessa ja noi ostokset näytti kivoilta myös. Ja sä kauniilta kuten aina! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PS. Toi uus banneri on upea!

      Poista
    2. Joo niin on. :< Kynsiongelmat on usein aika sitkeitä.. Mutta kyllä se vielä ratkeaa, kunhan löytyy oikea hoito. Ainakin tuo kortisoni tuntuu toimivan. :-)
      Kiitos paljon! ♥ Ja kiva kuulla myös, että banneri näyttää hyvältä. :-)

      Poista
  3. On tosi vaikeeta kuvitella, että oisit normaalipainossa! Oot nimittäin aivan hirmuisen hoikka. Mutta ehkä jotkut sitten onkin normaalipainoisina todella hoikkia, voi olla. Ne on ne geenit. :D Muista, että tehtävää on vielä paljon, normaalipaino ei tarkoita etteikö vielä sairastaisi. Mutta on todella hienoa että olet päässyt noinkin pitkälle!!! Päivä päivältä vain voimistut ja tajuat että syötävä on, vaikka ahdistaisi. Olet hirmu nätti! <3
    Toivotaan, että saisit kynsiongelmiinkin pian jonkinlaisen ratkaisun. Tsemppiä kouluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa ihmettelin itsekin, tosin ei sillä, että olisin mielestäni jotenkin erityisen pieni. Kuvittelin kuitenkin, että normaalipaino tarkoittaisi vielä aika paljon isompaa olemusta.. Tosin aikanaan lääkärit ihmettelivät, että miten ihmeessä voin olla normaalipainoinen kun olen niin pieni. Miettivät jopa, että jos sittenkin huijaan jotenkin. :-D Eli kaiketi olen sitten vaan pienempi kuin mitä vaa'an mukaan olen. En tiedä, enkä ole ihan varma siitäkään, olenko vielä normaalipainoinen vai vasta lähellä sitä. Sepä se, parantuminen on vielä ihan alussa, vaikka fyysinen puoli alkaisikin olla jo kunnossa. Jotenkin tässä on kuitenkin käynyt niin, että haluan parantua aina vaan enemmän. Se on ihan uskomatonta! :-)
      Kiitos paljon. ♥
      Niinpä. Kortisonista tuntuu olevan ainakin jotain apua, mutta saa nyt nähdä, miten se vaikuttaa muutaman viikon sisällä. Kynsiongelmat on niin hankalia.. Kiitos, nyt alkaa jo pahin stressi helpottaa! :')

      Poista
  4. just pari päivää sitte mietin et ois kyl tosi kiva mennä jonneki messuille.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messuille ihan ehdottomasti! Ihan ilmaisia ne eivät toki ole, mutta varmasti kaiken rahan arvoisia. :-) Lahdessa on se kiva, että täällä järjestetään messuja tosi usein.

      Poista
  5. Toivotan sulle hirmuisesti tsemppiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kaikki tsemppi tulee tarpeeseen. :-)

      Poista
  6. Mieti miten huikee oot kun oot onnistunu parantumaan noin hurjasti samalla kun oot ollu koulussa, joka vaatii ihan älyttömästi töitä! Tsemppiä kovasti, tuut saamaan loputkin jutut kuosiin ihan pian (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥Siinäpä se, samaa on ihmetellyt lääkäritkin. Kaipa se on vaan se, kun löytää opiskelupaikan, jossa ihan oikeasti viihtyy. Sitä vaan tekee kaikkensa, että pystyy antamaan parhaansa. :-) Toivotaan niin!

      Poista